Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

la tempesta 5

3,699 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

la tempesta 5

 1. 1. 6 La tempesta Arturo Padilla Marina Sánchez Flores 3r Eso A
 2. 2. 6 Índex •El llibre: Resum……………………………………………..3 Opinió……………………………………………..4 •Història real…………………………………………....5
 3. 3. 3 Resum Aquest llibre ens parla de la Nahara una noia de 15 anys, que té pànic a la pluja degut a una experiència d’ infantesa. Va viure la inundació del càmping de Biescas, on van morir el seu pare i la seva germana bessona. La Nahara viu amb la seva mare, que va sobreviure, però l’odia perquè pensa que la seva mare aguès preferit que morís ella avans que la Laura, la seva germana.
 4. 4. 4 Opinió i recomanació M’ha semblat un llibre molt bo. L’ autor a aconseguit que mentres ho llegía em fiqués a l’ historia, ho passés malament pel sofriment de la mare, i que m’emosionès al final. Recomano aquest llibre als adolescents perquè els fa refleccionar sobre les seves actituds. És una història que t’eganxa i et commou.
 5. 5. 5 Història real a què fa referència el llibre
 6. 6. Aquesta història està basada en unatragèdia real que va tenir lloc al càmpingde ‘’Las nieves’’ a Biescas, Osca, el 7d’agost de 1996. 6
 7. 7. 7 El càmping estava situat a prop de la llera d’un torrent fluvial, el barranc d’ Aràs. Aquell dia les plujes intenses van provocar el desbordament del torrent i va produir-se una gran onada de fang, pedres i arbres que va arrasar el càmping.
 8. 8. 8 Molts dels supervivents van perdre familiars i amics que posteriorment van aparèixer entre el fang.
 9. 9. 9 Aquest succés va ser un del pitjors desastres naturals del SXX i va servir d’ antecedent perquè es revisessin seriosament les mesures de seguretat en aquests espais

×