Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

L’univers

1,537 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

L’univers

 1. 1. L’universL’univers AndréAndré alejandroalejandro
 2. 2. ÍNDEX Pàg.1 Presentació Pàg.2 Índex Pàg.3 Resum de l’univers Pàg.4 Remolí Pàg.5 Big Bang Pàg. 6 Informació de l’univers Pàg. 7 Origen de l’univers Pàg. 8 Els estels són molt freqüents Pàg. 9 Els estels evolucionen Pàg. 10 Evolució dels estels
 3. 3. Resum de l’univers L’Univers és la totalitat de l’espai i del temps,de totes les formes de la matèria,l’energia i l’impuls,les lleis i constants físiques que les governen.
 4. 4. Remolí Això és un remolí d'estrelles a l’univers i de estels.
 5. 5. Big Bang Diu que fa uns 15.000 milions d'anys la matèria tenia una densitat i una temperatura infinites. Va haver una explosió violenta i, des d'aleshores, l'univers va perdent densitat i temperatura.
 6. 6. Informació sobre l’univers Les Estrelles: són masses de gasos, principalment hidrogen i heli, que emeten llum, com el nostre Sol. Les Galàxies: són acumulacions enormes d'estrelles, gasos i pols. A l'Univers hi ha milions. La Via Làctia: és la nostra galàxia. Els romans la van anomenar "Camí de Llet". Els Quàsars: són objectes molt llunyans que emeten grans quantitats d'energia. Els Púlsars: són fonts d'ones de ràdio que vibren amb períodes molt regulars. Els Forats negres: són cossos amb un camp gravitatori tan gran que no n'escapa ni la llum.
 7. 7. Origen de l’univers Origen de l'Univers, un altre apartat interessant explica les forces i moviments. Per acabar, també es parla sobre constel·lacions, telescopis, radiotelescopis ... i tot allò que hem usat els humans per a observar l'Univers.
 8. 8. Els estels dobles són molt freqüents La gravetat els fa girar l'un al voltant de l'altre. Les cefeides són parelles orientades de manera que, periòdicament, s'eclipsen l'una a l'altra. La primera que es va descobrir va ser Algol. També hi ha estels múltiples, sistemes en què tres o quatre estels giren en trajectòries complexes. Lira sembla un estel doble, però, a través d'un telescopi es veu com cada un dels dos components és un sistema binari.
 9. 9. Els estels evolocionen Neixen quan s'acumula una gran quantitat de matèria en un lloc de l'espai. Es comprimeix i s'escalfa fins que s'inicia una reacció nuclear, que consumeix la matèria, convertint-la en energia. Els estels petits la gasten lentament, i duren més que els grans.
 10. 10. Evolució dels estels 1.- Es forma l'estel a partir d'un núvol de gas i pols. 2.- Gegant. Reaccions nuclears. Masses de gas i pols es condensen al seu entorn (protoplanetes). 3.- Seqüència principal. L'estel amb planetes, estable mentre consumeix la seva matèria. 4.- L'estel comença a dilatar-se i refredar-se. 5.- Creix, engolint els planetes, fins convertir-se en un gegant roig. 6.- Es torna inestable i comença a dilatar-se i encongir-se alternativament fins que explota.

×