Juryrapporten spin awards 2010 2011

1,985 views

Published on

Juryrapporten spin awards 2010-2011

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,985
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
293
Actions
Shares
0
Downloads
13
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Juryrapporten spin awards 2010 2011

 1. 1. Juryrapporten SpinAwards 2010/2011Beste designDe jury heeft gekozen voor uitgesproken design. In de breedte vande inzendingen was opmerkelijk dat vorm onderschikt is aancontent en techniek. Zij was aangenaam verrast door de gekozenprojecten, waar een duidelijke keuze wordt gemaakt en waar diekeuzes goed worden doorgevoerd. We hopen voor de komendejaren dat content in samenwerking met design, een onderscheidendvermogen wordt.Zilveren SpinAwardRivella Kicks & Thrills - SuperHeroes in opdracht van RivellaDe jury is zeer te spreken over de stijl en de eenvoud in deinteractie. Van de jury mag deze stijl nog wel meer wordendoorgevoerd op de site. We feliciteren SuperHeroes met eenzilveren SpinAward.Zilveren SpinAwardPolo 444 – ACHTUNG! In opdracht van VolkswagenNederlandDe jury is enthousiast over de kracht van het ontwerp, de eenvouden de gemaakte keuzes. De site speelt en teased via deze eenvouden laat je de beleving ontdekken via zijn interface. Van de jury magde betovering nog wel verder worden uitgewerkt. We feliciterenAchtung! met een zilveren SpinAward.
 2. 2. Beste content:Binnen het hoge aantal inzendingen, viel het de jury op dat eendeel van de inzendingen eigenlijk niet thuishoorden in de categoriebeste content. Dit maakte het lastig om sommige cases goed tebeoordelen. Er waren gelukkig ook een aantal cases die er voor dejury direct uitsprongen. Hoewel allen zeer verschillend waren,voldeden ze aan de criteria die werden gesteld. Dit heeftgeresulteerd in zes nominaties waaruit de jury uiteindelijk driecases heeft gekozen die SpinAward-waardig zijn. De winnendemakers hebben zich met hun inzendingen, op verschillendemanieren weten te onderscheiden in innovatie en interactie.Zilveren SpinAwardDarth Vader neemt zijn stem op voor TomTom - PoolWorldwide in opdracht van TomTomWetende hoe lastig het is om een succesvolle viral te maken, vondde jury de Darth Vader video van TomTom en Pool Worldwidehelemaal geslaagd. Een briljant idee en ook nog eens een goedeuitvoering. Darth Vader is daarom bekroond met een zilverenSpinAward.Zilveren SpinAwardHet Achterhuis Online - LBi Lost Boys in opdracht van AnneFrank StichtingIn het Achterhuis Online van de Anne Frank Stichting en LBi LostBoys komen nieuwe en oude media samen. De jury vond dit eenperfect staaltje infotainment. De content is met veel zorg neergezeten behandeld en de vorm en functie kloppen. In de twee jaar dienodig waren om het project te ontwikkelen, kan er echter veelveranderen in de techniek. Desalniettemin staat de content als eenhuis. Het Achterhuis Online is daarom bekroond met een zilverenSpinAward.
 3. 3. Gouden SpinAwardiFly Magazine - Born05 in opdracht van KLM Royal DutchAirlinesiFly Magazine van KLM en Born05 was één van de weinige cases dieaan alle criteria voldeed. Het online magazine maakt optimaalgebruik van alle interactieve mogelijkheden en is zowel qua vormals inhoud zeer goed uitgevoerd. Het magazine ziet er geweldig uit.Er is goed nagedacht over een contentstrategie, de doelstellingenzijn helder geformuleerd. De jury was onder de indruk en heeft iFlyMagazine daarom bekroond met een gouden SpinAward.
 4. 4. Beste media-inzetOverall gezien zijn de inzendingen dit jaar in de beste media-inzetgoed, maar niet briljant.Opvallend is dat er ieder jaar wel een trend waar te nemen valt.Afgelopen jaar was dat de inzet van social media met als argument,veel te doen met weinig budget. Dit jaar viel op dat veel socialemedia concepten met behulp van influentuals/ambassadors gedaanzijn. Verder viel op dat goede doelen steeds vaker de weg weten tevinden naar sociale media. De grens tussen media en sociale mediais steeds lastiger. Ook dit jaar viel op dat bij de inzendingen debusiness to business markt ontbrak.Zilveren SpinAwardLive interactief billboard tegen agressie - N=5 in opdrachtvan Ministerie van Binnenlandse Zaken enKoninkrijksrelaties/RijksoverheidZeer goede relevantie, impact en vernieuwend gebruik van media.Mooi voorbeeld van het interactief worden van non digital media.De jury vond het jammer dat het succes van het bereik van ‘themaking of movie’ min of meer per ongeluk en niet goed doordachtbereikt is.Zilveren SpinAwardJaofNee Donorweek trapt af met eerste nationale onlinewervingsactie. Live op NU.nl – KesselsKramer & NOISE inopdracht van Rijksoverheid – Ministerie van VWS enMinisterie van AZIn deze campagne viel op dat exact de juiste ingrediënten gemixtzijn op exact het juiste medium, op de juiste plek. Verder goedgebruik van bestaande elementen. De toepassing van die bestaandeelementen is vernieuwend te noemen.Zilveren SpinAwardVodafone The Voice of Holland – OMD in opdracht vanVodafoneMooie case, goede integratie van social media. Een prachtigvoorbeeld van andere manier van sponsorship. Het succes van hetprogramma heeft bijgedragen aan effect.
 5. 5. Beste innovatieDit was duidelijk een van de sterkste jaren in de geschiedenis vande categorie Innovatie. Zowel technische als conceptuele innovaties,beide met brede toepassingsmogelijkheden, werdeningezonden. Een rode draad dit jaar was de versmelting van deonline en offline wereld, de aloude PC is al lang niet meer deprimaire interface voor nieuwe ontwikkelingen. Interactief lijkt eenwoord te worden zonder toekomst, het is straks gewoon eenonderdeel van het dagelijks leven in elke vorm. Zowel denominaties als uiteindelijke SpinAwards-winnaars zijn hier goedevoorbeelden van.Zilveren SpinAwardFilm It Yourself - Stunst, Noodlewerk, Video dock, MartijnPannevis in opdracht van VPROHet idee was al ouder, maar er was een Eureka-moment voor nodigom uiteindelijke de SpinAward te kunnen winnen. De mogelijkheidom events vast te leggen en te ervaren door de ogen van meerderemensen tegelijkertijd is iets waarvan we denken dat het snel eenstandaard feature zal zijn in alle bekende videodiensten. En daaromis deze innovatie een zilveren SpinAward waard.Zilveren SpinAwardQuest je webcam - Bureau Bambi BV in opdracht van G+JUitgevers, QuestAugmented reality is al bijna niet innovatief meer te noemen, terwijlhet pas in de kinderschoenen staat qua toepassingen. We hebbener, ook bij de SpinAwards, al vele zien langskomen, maar de Quest-case geeft zoveel verdieping in de mogelijkheden ervan dat het eenzilveren SpinAward waard is. En het feit dat de uitgever er voorheeft gekozen om het niet een eenmalig experiment te laten zijn,maar juist een onderdeel van elke uitgave maakt dit een voorbeeldvoor vele anderen.
 6. 6. Gouden SpinAwardAppie van Albert Heijn – Icemobile & Muse Amsterdam inopdracht van Albert HeijnBoodschappen doet iedereen en op zijn minst een paar keer perweek. Appie is een innovatieve toepassing omdat het ons levenmakkelijker maakt, door zowel goed te kijken naar gedrag, als naarnieuwe technische mogelijkheden. De statistieken laten zien dat diemoeilijke combinatie geslaagd is, grote groepen mensen gebruikendeze applicatie regelmatig, thuis, onderweg en op de winkelvloer.Dat een groot bedrijf als Albert Heijn echt doorgezet heeft bij dezeontwikkeling is prijzenswaardig, het resultaat nog meer.
 7. 7. Beste Jong talentDe regionale voorrondes op de Hogescholen in Amsterdam, Arnhemen Eindhoven waren dit jaar een uitstekende opmaat naar zowelveel meer talent als een hogere kwaliteit van het ingezondenwerk. De jury van de categorie Beste Jonge Talent is daaromgelukkig met het besluit van de SpinAwards om de categorie opdeze wijze voort te zetten. Dit vanwege het belang van Jong Talent,zowel voor de studenten zelf, als voor de relatief jonge wereldvan professionals en organisaties op het gebied van digitalecommunicatie. De jury geeft het bestuur van de SpinAwards hetadvies, gezien de resultaten van deze categorie, nog dit jaar metmeer opleidingen in gesprek te gaan voor organisatie van deregionale selecties (opdat er tijdig ingeroosterd wordt). Het isdaarna aan het bestuur van de SpinAwards om de jonge talentenwederom uit te dagen hun eigen werk te presenteren in deregionale voorrondes.Zilveren SpinAwardShotgun – Gabin van Hal en Eefje Liebrechts (FontysHogescholen)Zilveren SpinAwardSam – Didi Koller en Babbe Noya (Hogeschool vanAmsterdam)De presentaties van Gabin van Hal en Eefje Liebrechts (FontysHogeschool, met Shotgun) en Didi Koller met Babbe Noya(Hogeschool van Amsterdam, met Sam en zijn WereldKids-Reporters) spraken de jury zeer aan.Beide presentaties toonden dat interactiviteit, creativiteit enondernemerkracht genoegzaam aanwezig was: ieder op een eigenmanier, vanuit hun eigen beleving en ervaring vormgegeven. Dejury beloont daarom beide concepten met een Zilveren SpinAward.
 8. 8. Gouden SpinAwardBlurshurt –Nik Sluijs en Nanette Visser (Willem de Kooning Academie)Met groot genoegen wil de jury dit jaar ook een Gouden SpinAwarduitreiken, vanwege de kracht en de reuring die het concept geeft.Dit team verdient deze SpinAward, omdat het concept uitermatecreatief geslaagd en in essentie marktgereed is. De jury is vanmening dat deze mensen direct als creatief team aan de slagkunnen. De Gouden SpinAwards 2010 in de categorie Beste JongTalent is voor het Beachmaster Blurshirt van Nik Sluijs en NanetteVisser van de Willem de Kooning Academie!
 9. 9. Beste online campagneHet niveau van de inzendingen in de categorie Beste onlinecampagnes lag hoog, wat zich ook uitte in tien nominaties. Debreedte van de categorie - banners naast internationalemultiplatform-campagnes - maakte het jureren tot een interessanteervaring, maar zorgde ook voor onmogelijke dilemmas. Eensuggestie aan de organisatie is om de categorie Banners een nieuwleven in te blazen.Hoewel er eindeloos gediscussieerd kan worden over wat wel of nietin deze categorie thuishoort, hebben wij als jury uiteindelijkbesloten simpelweg op zoek te gaan naar goede ideeën die alsvoorbeeld kunnen dienen voor het vak. De jury wil één inzendingdie het net niet redde met een speciale vermelding in het zonnetjezetten en dat is Streetview Soedan van Kong voor Cordaid Mensenin Nood. De jury is vol lof over de manier waarop Cordaid en Kongnieuwe creatieve manieren zoeken en vinden om donateurs tewerven.Zilveren SpinAwardKLM Surprise - Boondoggle in opdracht van KLM Royal DutchAirlinesAls een case veel discussie heeft opgeleverd is het wel KLMSurprise, zoals dat vaak gebeurt met dingen die niet eerder zijngedaan. Uiteindelijk kwam de jury tot de conclusie dat de besteideeën een bekroning verdienen, en daar behoort KLM Surprise toe.Boondoggle verraste met een sympathieke campagne die het merkKLM en vooral haar customer service in een nieuw en positiefdaglicht heeft gezet.Gouden SpinAwardPHILIPS - Wake up the Town (intergrated) - Tribal DDBAmsterdam, DDB Worldwide, One Voice in opdracht vanPhilipsPhilips is een van de adverteerders die online volledig heeft omarmden wordt hierin niet teleurgesteld door Tribal DDB. Voor PhilipsWake-up Light werd een zeer relevante campagne bedacht om dekracht van het product te laten zien. Het ontwaken vanLongyearbyen - een stadje waar bijna vier maanden de zon nietopkomt - was via alle mogelijke interactieve platformen te volgendoor content met hoge production value. Met de bewoners zelf alsambassadeur wist Philips de wereld te overtuigen. Een gouden case.
 10. 10. Gouden SpinAwardLiquid Mountaineering - CCCP in opdracht van Hi-TecWie zegt dat Liquid Moutaineering gewoon een viral is, vergist zichjammerlijk. Het is de ultieme viral die aantoont dat een leuk filmpjemet veel views nog geen viral is. Make us cool was de opdrachtvan sportmerk Hi Tec. CCCP zorgde via een uitgekookte strategiedat de sport Liquid Mountaineering een veelbesproken fenomeenwerd. Na de onthulling stond Hi Tec in een klap weer op de kaart.Dat is goud waard.
 11. 11. Beste website conceptGeen gouden of zilveren SpinAwardDe jury van de categorie Beste Website Concept heeft dit jaar wederomtientallen inzendingen beoordeeld op de bekende criteria van deSpinAwards. De drie criteria zijn achtereenvolgens: creativiteit (welkijzersterk idee ligt aan het concept ten grondslag), interactiviteit (inhoeverre heeft de gebruiker invloed op en wordt betrokken bij decontent op de website) en effectiviteit (wat was het meetbare resultaatin relatie tot de doelstellingen van dit concept).Uit deze eerste juryronde kwamen vier concepten naar boven dieuitblonken. Deze nominaties zijn vervolgens door de inzendersverdedigd tijdens de Inspiration Days. Op basis hiervan heeft de juryopnieuw overlegd om te beoordelen welke inzendingen in aanmerkingkwamen voor een zilveren of gouden SpinAward.Een aantal concepten scoorde enorm hoog op creativiteit: hetcraftmanship spatte soms van het scherm af, de passie was bij elkepixel voelbaar. Andere concepten scoorden hoog op interactiviteit. Doordicht op de merkwaarden te blijven zitten, lukte het een aantalinzenders om de gamification van het internet nieuwe richting te geven.Tot slot vielen sommige concepten op door de indrukwekkenderesultaten. De SpinAwards zijn de meest meetbare prijzen en dankzijinzicht in webstatistieken kon de jury zich een goed beeld vormen vande effectiviteit van de inzendingen.Helaas moest de jury concluderen dat niet één concept alledrie dezescores in zich verenigde. Daar waar winnaars uit voorgaande jaren opalle onderdelen uitblonken, bleven de concepten dit jaar hangen op eenscore van twee van de drie criteria.Na lang beraad en intensief overleg heeft de jury besloten om dit jaargeen goud of zilver uit te reiken. Het is bij nominaties gebleven,wetende dat een nominatie bij de SpinAwards ook al een prijs op zichis.We hopen dat we volgend jaar veel inzendingen mogen ontvangenwaarbij de makers uitmuntend scoren op zowel creativiteit, interactiviteitals effectiviteit.
 12. 12. Beste mobiele conceptZilveren SpinAwardikPod: interactief en persoonlijk – Mediamatic Lab inopdracht van Joods Historisch MuseumMooi oplossing om een oudere doelgroep op een intuïtieve enlaagdrempelige manier te voorzien van achtergrond informatierondom een emotioneel beladen thema.Het is knap dat de bedenkers van ikpod daarbij een manier hebbengevonden om een gebruikersgroep die normaal huiverig is voorgadgets, op een intuïtieve en laagdrempelige manier, laat werkenmet een mobiel apparaat zonder dat het enig moment bedreigendof ‘moeilijk’ overkomt. Gekozen uitvoering is slim: de Ikpods zijnrobuust en de gebruikers begrijpen meteen hoe het werkt. Deoplossing voegt echt iets toe en is in veel meer settings tegebruiken. Slim gebruik van technologie om een fysieke locatie(herdenkingsmuur) te verrijken met aanvullende info. Van de 3zilver-winnaars geeft deze wel het grootste wow-effect als je het inhanden hebt.Zilveren SpinAwardFilm It Yourself - Stunst, Noodlewerk, Video dock, MartijnPannevis in opdracht van VPROSympathiek idee, dat op een goede manier is uitgewerkt. Eenvoudiguit te leggen hoe het werkt, lost daadwerkelijk een probleem op (alis het geen nijpend probleem): het feit dat iedereen concertfilmpjesstaat te maken voor thuisgebruik. Dankzij FYI kan een veel groteregroep ervan nagenieten. De app voegt echt iets toe aan de ‘saaie’concertfilmpjes waarbij alles vanuit één positie is gefilmd. Dekwaliteit van de filmpjes gaat er ook mee vooruit, omdat FYI deaudio vervangt door professioneel gemaakte concertopnames.Iedereen wint. De jury was wel bezorgd over de rechten; tot nu toezijn veel FYI-filmpjes door de VPRO georganiseerd, waarbij deartiest vooraf toestemming gaf, maar dat betekent wel dat hetproces vaak door de VPRO zal worden georkestreerd. Van de 3zilver-winnaars is dit het concept dat het publiek het meest betrekt.
 13. 13. Zilveren SpinAwardSennheiser Frequency Finder – mediaBunker in opdracht vanSennheiser BeneluxOp een doeltreffende wijze, wordt een zeer specifieke doelgroepvoorzien van gerichte en functionele hulp bij hun dagelijksewerkzaamheden. De app lost daadwerkelijk een probleem op, waarbuitenstaanders zich niet zo van bewust zijn. Deze voegt iets toeten opzichte van een website: locatie en mobiliteit. Van de 3 zilver-winnaars is dit het mobiele concept dat het best een praktischprobleem oplost.
 14. 14. Beste interactieve videoHet grote aantal inzendingen dit jaar geeft aan dat ‘interactievevideo’ voor opdrachtgevers een serieus medium is geworden om dedoelgroep op een andere manier bij hun merk te betrekken. Kijkersworden bewuste gebruikers. Zij leren door te ervaren enbeslissingen te nemen. Het niveau van de inzendingen was veelalhoog en zeer professioneel uitgevoerd. De interactie kwam bij eenaantal inzendingen vooral in het creatieproces terug en niet in heteindproduct. Op dit vlak is de jury van mening dat echtvernieuwende of baanbrekende concepten ontbraken. De kwaliteitvan de scenarios was wisselend en niet altijd optimaaluitgewerkt. De jury heeft met de toekenning van vier nominatieseen totaalbeeld gegeven van de categorie interactieve videogegeven. Twee zilveren SpinAwards zijn de opmaat voor hetkomende jaar waar nog sterkere ‘interactieve’ scenario’s wellichtgoud opleveren.Zilveren SpinAwardCan you fix it? - IJsfontein in opdracht van SOA AidsNederlandIs naast een goede vertaling van de probleemstelling ook opscenarioniveau onderscheidend.Zilveren SpinAwardCollapsus - Submarine i.s.m. VPRODeze winnaar is door de vernieuwende manier om verhalen tevertellen een voorbeeld voor de markt.
 15. 15. Beste gaming conceptDit jaar is het niveau van de game-inzendingen weer een stukhoger dan vorig jaar. Het is lovenswaardig om te zien hoe complexeonderwerpen zoals bijvoorbeeld drankmisbruik, spelenderwijs bijjongeren onder de aandacht worden gebracht. Uiteindelijk ziet dejury drie games die inspireren tot nieuwe creativiteit in het komendjaar.Zilveren SpinAwardHEMA Bonkies Online - Guilty People / CCCP in opdracht vanHEMASpeelsheid en eenvoud kenmerken dit spel. Al tekenend creëer jeeen knikkerbaan waar je zelf en met anderen mee kunt spelen. Deeenvoud heeft ervoor gezorgd dat een grote groep spelers haarfantasie kon uitleven, bijzondere banen kon creëren en met elkaarkon delen. De waarden van het merk Hema zie je terug in het spel:eenvoudig, degelijk en toegankelijk voor een grote groep. Het isbegrijpelijk dat het spel nog steeds wordt gespeeld na afloop van decampagne. Het spel mag dan ook, met een zilveren SpinAward, eenvoorbeeld zijn van hoe eenvoud en een goede uitvoering tot eensuccesvolle game kunnen leiden.Hema Bonkies Online – Samen met je vrienden online knikkerenwas niet eerder zo leuk en eenvoudig, een blinkende zilverenSpinAward waard.Zilveren SpinAwardSilver Line Society – INDIE- Amsterdam in opdracht vanMicrosoftEen Alternative Reality Game bedenken en uitvoeren is al moeilijkgenoeg. Dit doen binnen de bedrijfsomgeving van MicrosoftNederland waar het verder business as usual is, is bijzonder.Hiervoor is lef nodig. Wat aanspreekt is dat men in staat blijkt omspelenderwijs, over de grenzen van de bestaande afdelingen heen,zowel kennis over te dragen als nieuwe sociale netwerken tecreëren binnen het bedrijf. Het is een mooi voorbeeld van integratievan training on the job, communicatie en games en daarom eenzilveren SpinAward waard.
 16. 16. Gouden SpinAwardNoisia Infection – Flavour BV in opdracht van NoisiaMuziek is een belangrijke factor in de beleving van games. BijNoisia Infection is muziek het uitgangspunt voor het game-ontwerp:een bijzonder schietspel. De muziek komt terug in de visueleuitvoering van de levels in de game en het ritme beïnvloedt jeschietvaardigheden. Flavour laat zien dat er nog kansen zijn ombijzondere spelvormen te creëren waar product en interactiviteitworden geïntegreerd. Bovendien is de game een succesvollemarketingtool die tot veel PR en een hoge conversie heeft geleid.De jury vindt dit een gouden SpinAward waard, een voorbeeld voorbureaus die de volgende creatieve stap gaan zetten om game-concept en product te integreren.Noisia Infection – Muziek als game-concept, daar schiet dit spel alzijn concurrenten voorbij in originaliteit en uitvoering, en daarom ishet absoluut goud waard.
 17. 17. Beste sociale media conceptEen nieuwe categorie en gelijk al de populairste met bijna 70inzendingen. Sociale media is hiermee in een klap binnen decommunicatie, een belangrijk thema geworden. Tegelijkertijd is hetde jury opgevallen dat de inzendingen onderling sterk verschillen.Dit geldt niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor manier vaninzetten en het soort concept. Er is een groot aantal online en crossmediale campagnes ingestuurd, waarin sociale media als onderdeelis ingezet, maar die minder draaien om de dialoog.Uit de inzendingen heeft de jury in eerste instantie vijf inzendingengenomineerd. Onder de nominaties zijn cases die geen SpinAwardgekregen hebben, maar wel bijzonder en spraakmakende zijn. Zoheeft de orgaandonatie campagne geresulteerd in 25.000 (!)nieuwe donoren en heeft KLM met de Surprise campagne als eersteairline laten zien dat het geven van waardering en aandacht kanleiden tot een stroom aan positieve buzz in social media.De winnende cases hebben een sterk creatief concept dat aansluitbij de ziel van het merk, overtuigen in authenciteit en hebbenaangezet tot dialoog en interactie. De winnende bureaus hebbensocial media niet ingezet als doel, maar als verbinding tussenmensen onderling en het merk.Zilveren SpinAwardNike Take Mokum – Boondoggle in opdracht van NikeRunningMet Take Mokum hebben Nike en Boondoggle Amsterdamsejongeren in beweging gekregen en is er een actieve communityontstaan.Zilveren SpinAwardIkgebruik Can Facebook Help Monica Quit Drugs – Lemz inopdracht van ikgebruik.nlLemz heeft met Ikgebruik aangezet tot dialoog en mensen metelkaar verbonden die anders waarschijnlijk niet met elkaar incontact waren gekomen.
 18. 18. Beste cross media conceptDe drie cases geven de crossmedia categorie glans met een rijke envooral slimme combinatie van middelen, een nieuwe definitie vancrossmediaal denken. Middelen vullen elkaar aan en voegen iets toeaan het creatieve idee. Volwaardige SpinAward koplopers door hetinteractieve hart, en voor de doelgroep begerenswaardige invulling.Zilveren SpinAwardVolkswagen Rijbewijs - ACHTUNG!, MTV Networks inopdracht van Pon’s Automobielhandel B.V.Volkswagen heeft moment of truth kunnen claimen in het levenvan een autorijder en dit op een fantastisch cross-mediale manier.Zelden een platformidee gezien dat in zoveel verschillende media,op een succesvolle en consistente manier is toegepast. En een ideedat gebaseerd is, op een sterke human insight en dat opmerkelijk isuitgewerkt. Achtung! heeft het Volkswagen DNA op een sympatiekewijze gekoppeld aan de startende autorijder. Hierdoor is de kans opeen levenlang positief beeld bij haar merk aanzienlijk vergroot. Juistdoor hierin de autorijschool als verlengstuk te zien voor de VWbeleving kwamen 2 doelstellingen samen. Meer verkoop, (direct aanautorijscholen en indirect aan een startende autorijder) maar hetmerk werd ook positief versterkt. De middelen an sich zijn nietvernieuwend. De combinatie van middelen en het denken vanuit deessentie van het merk in de relatie met de doelgroep, maakt decampagne onderscheidend en sterk.Zilveren SpinAwardAXE Heaven on earth - Media Republic/Ubiquity in opdrachtvan Axe UnileverMedia Republic is in staat om een concept op te pakken en groot temaken als ware het een internationale campagne.Hierin is het hebben van een groot budget ondersteunend, maarniet alles bepalend. Het hart is een creatief idee dat in alle middelenconsistent is uitgevoerd en relevant gebruik maakt van activatie enengagement technieken passend bij de doelgroep.De manier waarop men de doelgroep heeft weten te betrekken in debelevingswereld van het merk is doorslaggevend geweest bij detoekenning van deze prijs. De koppeling met codes op het productmaakt de case niet alleen vanuit communicatie, maar ook vanuitmarketingperspectief interessant met een reallife en realtimeinvulling.
 19. 19. Gouden SpinAwardKLM Surprise – Boondoggle in opdracht van KLM Royal DutchAirlinesIn de beperking toont zich de meester! Wie wil er niet verrastworden, en welk merk wil er niet verrassen? Boondoggle pastinteractieve media voor de KLM op een relevante en slimme wijzetoe. De case laat zien op welke wijze interactiviteit hetcommunicatie idee groter en sympathieker maakt. De case is alswinnaar in deze categorie beoordeeld, omdat het een sterk kernideeis, dat op basis van bestaande middelen in het hart van het merk isuitgevoerd. Een strak doorgevoerde executie en slim gegenereerdebuzz.Echte innovatie zit soms in kleine dingen. Deze case is eenvoorbeeld van hoe kleine dingen een wereld van verschil kunnenmaken en een reële impact hebben over de media heen. Terechtgoud voor het bureau als ook de opdrachtgever die het risico durfdete nemen om hiermee verder te gaan. Een inspirerend voorbeeld,omdat cross mediaal op een nieuwe manier is bekeken. Deingezette middelen fungeren als drager van de boodschap en alsaanjager van het creatief idee.
 20. 20. Beste interactieve opdrachtgeverGouden SpinAwardKLM Royal Dutch AirlinesDe KLM steekt dit jaar als interactieve opdrachtgever met kop enschouders uit boven de rest. De afgelopen jaren werd al vaakaangeven dat lef bij opdrachtgevers, nog meer dan vroeger, eenbelangrijke eigenschap is voor succes in dit digitale tijdperk. DeKLM bewijst op meerdere fronten dat zij het lef heeft te kiezen vooronconventionele oplossingen om succesvol met haar doelgroep tecommuniceren. Het niveau waarmee zij dit doen, is internationaaleen voorbeeld voor andere luchtvaartmaatschappijen. Op nationaalniveau zijn de diverse cases verplichte kost voor iedereen diewerkzaam is op het gebied van digitale communicatie.Beste interactieve bureauGouden SpinAwardBoondoggleVorig jaar was Boondoggle nog the new kid in town met eengouden SpinAward. Dit jaar is er geen enkel bureau dat meer inaanmerking komt voor de titel beste interactieve bureau van het jaar,dan Boondoggle. Digitale denken is een onderdeel van hun DNA,zeggen ze zelf. En ze bewijzen dat het geen loze kreet is, maar dat hetook echt in de genen zit van hun bureau. De Stichting SpinAwards wilgraag dat SpinAward winnaars, de nieuwe norm zetten op het gebiedvan digitale communicatie. Boondoggle is zo’n winnaar!

×