Advertisement

Sosiaalinen Media Organisaatioille

Director, Education Partnerships at Omnia, The Joint Authority of Education in the Espoo Region
Aug. 3, 2009
Advertisement

More Related Content

Advertisement
Advertisement

Sosiaalinen Media Organisaatioille

 1. Sosiaalinen media organisaation palveluksessa
 2. Tarjolla uusia toimintatapoja ja työvälineitä organisaatioille.
 3. Sosiaalinen media tavoittaa ihmiset nopeasti, tehokkaasti ja edullisesti. Sosiaalinen media antaa kaikille mahdollisuuden osallistua, ideoida, innovoida, saada äänensä kuuluviin. Sosiaalinen media elää ja kehittyy 24/7. Työvälineitä ja vaihtoehtoja on lukemattomia. Yksi tavallisimmista syistä torjua koko sosiaalinen media on informaatioähkyn pelko.
 4. Sosiaalisen median osa-alueita S osiaaliset verkostot Joukkoviisaus Yhteydenpito Sisältöjen tuottaminen Virtuaalimaailmat
 5. Sosiaalisen median tuominen organisaatioon vaatii työtä, ASENNETTA JA MUUTOKSIA.
 6. Joudut ehkä selittämään, että sosiaalinen media ei ole yhtä kuin mitä Obama söi aamiaiseksi naapurin lomakuvat netissä teinien 24 h World of Warcraftin parissa 101 ystävää facebookissa työn ja vapaa-ajan lopullinen sekoittuminen IT:n painajainen
 7. Kerro, selitä, näytä miten uusi tapa eroaa vanhasta.
 8. Ohjeistus? Tietoturva? Luottamuksellisuus?
 9. Mitkä työkalut helpottaisivat viestintää/ yhteistyötä/ajankäyttöä?
 10. Googlella on monia hyödyllisiä, internetissä toimivia ilmaisia sovelluksia. Luo itsellesi Google-tili ja tutustu Google-syötteisiin (RSS), iGoogleen, Google docs-dokumentteihin, kalenteriin, ym.
 11. Wikit ovat verkkosivuja, joita on helppo luoda ja muokata. Wikissä voi olla tekstiä, taulukoita, kuvia, linkkejä, ym. Wikejä on monenlaisia suljetuista avoimiin. Helppokäyttöisiä ovat esimerkiksi Wikispaces ja Wetpaint. Löydät hyvän vertailun wikeistä osoitteesta www.wikimatrix.org .
 12. Ning on internetissä toimiva verkostoitumispalvelu. Verkostosi voi olla avoin tai ainoastaan kutsumillesi jäsenille. Ning, jossa on mainoksia on ilmainen, ilman mainoksia tai omilla mainoksillasi hinta on 24,95 USD/kk (plus mahdolliset mainoskulut). Ningin perustaminen ei vaadi ohjelmointitaitoja.
 13. Twitter on ilmainen, räjähdysmäisen suosion saavuttanut mikrobloggaustyökalu. Viestin pituus voi olla max.140 merkkiä. Twitterillä voit jakaa linkkejä, kuvia, uutisia, ym. Voit valita kenen viestejä seuraat ja halutessasi rajata omat seuraajasi. Twitter-tilin voit avata yrityksen, osaston, projektin, tuotteen, ym. nimiin.
 14. Blogi on helposti päivitettävä verkkosivu, jossa uusimmat merkinnät tulevat sivun ylälaitaan. Blogipalvelut ovat pääsääntöisesti ilmaisia, toimivat internetissä, eivätkä vaadi ohjelman asentamista tai ohjelmointitaitoja. Blogipalveluja tarjoavat esimerkiksi WordPress, Blogger ja Blogspot.
 15. Linkedin ja Facebook ovat työkaluja yhteydenpitoon ja verkostoitumiseen. Linkedin painottuu ammatilliseen verkostoitumiseen, Facebookissa on enemmän sosiaalisia elementtejä. New York Timesin mukaan vuonna 2008 Linkedin käyttäjät viihtyvät palvelussa keskimäärin kuusi ja puoli minuuttia. Facebookissa viihdytään yli 21 minuuttia/kirjautuminen.
 16. Sosiaaliset kirjanmerkit ja luokittelu/tunnistesanat (tag) helpottavat informaation jakamista ja myöhempää löytämistä. Käytettäessä internetissä toimivia sosiaalisia kirjanmerkkipalveluja (esimerkiksi Diigo, Delicious) kirjanmerkit tallentuvat verkkoon ja ovat tavoitettavissa miltä tahansa internet-yhteydessä olevalta koneelta. Kirjanmerkkejä voi myös jakaa ja niistä voi muodostaa linkkilistoja.
 17. 3D-virtuaalimaailmat ovat monelle tuttuja lasten/nuorten tietokonepeleistä. Linden Labin vuonna 2003 perustama Second Life on yli 18-vuotiaille tarkoitettu avoin 3D-ympäristö, jossa toimii useita yrityksiä ja yhteisöjä. Second Lifessa voit järjestää koulutuksia, neuvotteluja, konsertteja, esitellä tuotteita, tavata asiakkaita, jne. Second Lifessa on oma valuutta ja maata myytävänä/vuokrattavana. Avattaren (=hahmosi) luominen ja Second Lifeen kirjautuminen on ilmaista.
 18. Älä yritä toteuttaa kaikkea kerralla.
 19. Sosiaalisen median portaat – ota askel kerrallaan KATSELE KUUNTELE KOKEILE KÄYTÄ KEHITÄ KESKUSTELE
 20. Kiitos ja tervetuloa sosiaalisen median maailmaan! www.mjansson.wordpress.com [email_address] Kuvat: http:// www.flickr.com / groups / freeuse / , http://www.flickr.com/photos/dbarefoot/1814873464/ , www.freefoto.com
Advertisement