1.5

403 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
403
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
63
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

1.5

 1. 1. 1.51.5
 2. 2. VORIGE KEER. *Zag je Folkert, op de uni *was iedereen in het hoofdhuis verdrietig omdat Folkert weg was. *ontmoette Folkert Lotte en werden een stel. *Folkert en Lotte gingen samen in 1 huis wonen *Vonden Robin en Grietje Folkert *was Lotte zwanger*Folkert en Lotte gingen naar hun 1 e examen en haalden dat met een 10 *groeide Romy op naar tiener
 3. 3. Niet veel later Gingen Folkert en Lotte naar hun huisje op de uni. “Goed voorjezelf zorgen he!” Zegt Folkert. Romy knikt lachend, daarna nemen Lotte en Folkert afscheid van iedereen en gaan dan naar huis.
 4. 4. Daarna gaat Romy naar de wc en gaat Adriaan naar bed.
 5. 5. “Robin ik denk dat Romy nu wel oud genoeg is om te weten dat ze niet onze dochter is.” Zegt Grietje. Robin knikt, daarna roept hij Romy.
 6. 6. “Romy ik en Robin moeten je wat vertellen.. Je bent niet de dochter van mijen Robin, maar van mij en Dean..” Zegt Grietje. “WAT! Ben je vreemdgegaanofzow?!?” Zegt Romy. “Nee ze is verkracht door hem” Zegt Robin. “Nou dan wil ik mijn vader spreken!” Zegt Romy vastbesloten. “Wil je dat echt?” Zegt Grietje. Romy knikt. “Oke dan vind ik dat goed” Zegt Grietje. Dan staat iedereen op en ze gaan naar bed.
 7. 7. Het os zaterdag dus is iedereen thuis, en Grietje begint rond 9 uur met lekkere pannenkoeken te koken!
 8. 8. De rest van de familie is fanatiek bezig met andere dingen..
 9. 9. “Wat zijn jullie eigenlijk al groot geworden” Zegt Robin. Romy schiet in de lach en zegt “Pap zulke opmerkingen kan je beter niet maken hoor!” Dan begint iedereen te lachen aan tafel
 10. 10. FOLKERT & LOTTE OP DE UNI Maar daar gebeuren veel leukere dingen! (Folkert en Lotte zijn verloofd, ik kan alleen de foto’s niet meer terug vinden…)
 11. 11. Daarna gaan ook zei eten, maar daarna word het weer hard werken om de laatste periode van het 1 e jaar af te maken
 12. 12. Zoals ik al zei hard werken!
 13. 13. Maar natuurlijk ook veel lol en liefde!
 14. 14. Maar dan moet Lotte bevallen! “Folkerttt!! AAAAAHH!!” Gilt Lotte, Folkertstaat er hopeloos naar te kijken en krijgt een paar scheldwoorden naar zich toe geslingerd.
 15. 15. En dit is Britt<3 ze lijkt vooral op haar moeder
 16. 16. HOOFDHUISDan is het tijd voor 2 verjaardagen! Die van Robin en Adriaan!
 17. 17. En dit zijn de nieuwe Robin en Adriaan!
 18. 18. “Dus ik heb nu een kleindochter! Hoe heet ze?” Zegt Robin. `Ja ze heet Britt, mar ik moet nu snel terug Dan loopt Folkert weg, naar huis.
 19. 19. Maar eerst nog even een leuk kussen gevecht. `NEEE!! Aaahhh Folkert! Gilt en lacht Romy.
 20. 20. `Romy ik moet je wat vertellen, wat je eigenlijk al heel lang moest weten..Zegt Adriaan. `Nou wat dan? Zegt Romy `Nou ik wil niet naar de uni Zegt Adriaan.
 21. 21. `WAT! Ik wacht op je en dan kom je nu met ik wil niet naar de uni! Ik heb alduizende beurzen dus al ik wil a ik nu en vergeet ik jou! Zegt Romy boos, ze wil Adriaan slaan maar die is veel sterker en heeft haar al n een soort houdgreep te pakken..
 22. 22. “Hola wat is heir aan de hand!” Zegt Robin. “Graavaa aallp” Horen ze Romy zeggen. “ Laat haar los Adriaan!” Zegt Robin. Adriaan doet wat Robin zegt, maar kijkt boos. Romy grijpt naar haar nek.
 23. 23. “Pap waar bemoei jij je mee! WE HJEBBEN GEWOON EVEN RUZIE!” Zegt Adriaan boos. “Ruzie! Ik stikte bijna dankzij jou.” Zegt Romy tussendoor. “Jongens jullie gaan nu naar jullie kamer toe en ik zie julliemorgen pas weer! Begrepen!” Zegt Folkert boos. De tieners luisteren en lopen naar boven.
 24. 24. “blablablabla waarschijnlijk hebben we weer huisarrest terwijl ik niks hebgedaan.” zegt Romy –die nog steeds kwaad is- boos. Daarna pakt ze snel har viool om al haar woede eruit te spelen.
 25. 25. Dat Romy allemaal beurze heeft kan Adriaan niet geloven ze is pas net tienernet als hijzelf. “Ik ga gewoon niet naar de uni, ik voel me niet slim genoeg mompelt Adriaan.
 26. 26. De volgende ochtend is Romy al vroeg op om stiekem te kijken of ze in beurzen in de aanraking komt, ja bijna voor wetenschap.
 27. 27. `Wat ga je doen? Zegt Adriaan wanneer hij ook beneden is gekomen.`Gewoon een baan zoeken, misschien verdien ik wat bij, zou jij ook moeten doen Zegt Romy. Adriaan knikt. Romy kiest een baantje en later ook Adriaan.
 28. 28. FOLKERT,BRITT& LOTTE `Mag Romy als ze naar de uni wil bij ons komen wonen? Zegt Folkert. Wil ze nu al naar de uni dan? Zegt Lotte. `Nee nog niet maar wel binnenkort. `Ik vind het goed hoor Folkert! Zegt Lotte nadat het even stil was.
 29. 29. Na het eten gaat iedereen weer druk studeren, Nog een paar uur en danmoeten Folkert en Lotte naar hun examen van hen eerste jaar. Terwijl Folkert een oppas belt om op Britt te passe neemt Lotte nog wat opdrachten door.
 30. 30. Nadat het kindermeisje was gearriveerd, aangezien ze erg laat was moesten Folkert en Lotte nog opschieten om op tijd op school te komen.
 31. 31. “Folkert eindelijk kunnen we ons echt een soort van 2 e jaars noemen alleen dan op de uni!” Zegt Lotte. Folkert grinnikt, en geeft Lotte een kus. Daarnalopen ze snel naar binnen en stappen in bed en vallen beide langzaam in slaap.
 32. 32. “Kan Britt niet een keer even uitslapen!” Mompelt Folkert. Nu is Lotte degene die grinnikt. “Je zult er aan moeten wennen Folkert.” Zegt Lotte terwijl ze haar tong uit steekt.
 33. 33. “Brittje, papa is een beetje boos op jou, omdat je hem zo voeg wakker maakt.” Zegt Lotte. Britt probeert met haar handjes Lotte’s buik aan te raken. Lotte glimlacht en kietelt dan Britt even.
 34. 34. HOOFDHUIS: GRIETJE, ROMY,ADRIAAN&ROBIN Wanneer Romy uit school komt ziet ze 2 tekeningen op de muur. Op de een staat de naam Folkert en op de andere staat Romy. Ze weet nog toen ze Dees heeft gekleurd en Folkert ook. Romy voelt zich nog steeds in de steek gelaten door haar broer.
 35. 35. Omdat Romy zo in gedachten is merkt ze niet dat Grietje naast haar gaat staan. “En heb je zin in mijn verjaardag vanavond?” Daardoor schrikt Romyop uit haar gedachten. “Ja hoor mam” Zegt Romy en geeft Grietje een knuffel.
 36. 36. “Maar wanneer kan ik nou mijn echte vader ontmoeten?” Zegt Romy. Danword het stil, een lange stilte. Maar uiteindelijk begint Grietje te praten. “Ja hij komt morgen ongeveer rond 2 uur” Zegt Grietje. Romy knikt en loopt dan naar haar kamer toen.
 37. 37. Laat in de middag komt Folkert aan. “FOLKERT!!!! Hoe gaat het met Britt?” Roept Romy die de trap af komt rennen en dan voor Folkert staat. Folkertmoet lachen maar zegt dan “Jah hoor het gaat goed met haar ook met mij en Lotte Trouwens.” Daarna geven ze elkaar een knuffe..
 38. 38. Dit is Grietje nu!
 39. 39. “Pa, ma ik ga naar m’n werk” Zegt Romy maar waarschijnlijk heeft niemand het gehoord. “Mam gefeliciteerd!” Zegt Folkert, daarna Feliciteert Robin Grietje.
 40. 40. Nadat het feest is afgelopen, moet Adriaan ook naar zijn tiener baantje.
 41. 41. “Vergeet ons niet hé!” Zegt Robin. Folkert grinnikt en knikt. Robin is gelijk opgelucht. “Oh ja doe de groeten aan Britt en Lotte” Zegt Robin nog. Netvoor Folkert de deur uit loopt steekt hij zijn duim op en roept snel nog even “Ja” daarna verdwijnt hij naar de uni.
 42. 42. Langzaam loopt Robin naar Grietje toe en steelt haar. Grietje glimlach, eigenlijk heeft ze geen zin om het nu over dit onderwerp te hebben tochbegint ze erover. “Ik denk dat Romy ook bijna naar de uni gaat verhuizen” Robin knikt. “Ik weet het, maar ze mag het zelf weten”
 43. 43. “Ik ben gewoon bang dat ik me dan eenzaam ga voelen” Antwoord Grietje. “Ach, grietje je hebt mij toch nog?” Zegt Robin die nu moet grinniken. Hijpakt haar hand vast en neemt haar mee naar de slaap kamer waar ze een tijdje blijven…
 44. 44. Ergens in de avond komt Romy thuis, ze is erg moe maar maakt eerst wat etenen eet het op en loopt snel direct door naar haar kamer en stapt in bed, binnen een paar minuten slaapt ze al.
 45. 45. Na een goed ontbijt te hebben gehad gaan Adriaan en Romy naar school.Romy moet zuchten. “Wat is er?” Zegt de blonde man achter het stuur. “Oh ik weet nog niet hoe ik ga vertellen aan mijn ouders dat ik nu naar de uni wil gaan” Zegt Romy dan loopt e snel naar een plekje op de bank en gaat zitten.
 46. 46. “Heb jij het gevoel dat Romy iets voor ons verbergt?” Zegt Grietje. “Neehoezo?” “Oh gewoon, ze doet raar de laatste tijd” “Merk ik niks van” Dan eten Folkert en Grietje weer veder, en doen de hele dag iets anders
 47. 47. Terwijl Robin het huis op en toppie schoonmaakt, omdat hij daar opeens zin in had, leert Grietje wat meer over het koken kan eten.
 48. 48. Wanneer Romy terug komt van school ziet ze haar ouders op de bank zitten Romy moet slikken, maar krijgt dan het idee dat ze zome teen Folkert weerkan zien. Dus legt ze snel haar huiswerk aan de kant en gaat bij ze op de bank zitten.
 49. 49. “Pap mam” Begint Romy wanneer ze goede moed heeft verzameld. Haarouders kijken haar vragend aan. “Mag ik pleas naar de uni?” Romy verwachtdat het niet mag maar haar ouders beginnen te lachen. “Natuurlijk mag dat Romy! Waarom niet?” Zegt Robin. Dan begint Romy allemaal dingen te vertellen wat ze van Folkert heeft gehoord over de uni.
 50. 50. En voor je het weet staat de taxi er. Als Romy in stapt, kijkt ze even naar haarbroertje Adriaan, daarna naar haar moeder, en dan nog naar haar vader, die 3 mensen zijn haar vaak trouw gebleven, ze hield erg van ze. Dan doet ze de deur van de taxi dicht en begint te zwaaien haar ouders zwaaien terug en blijven dat doen totdat ze de taxi niet meer kunnen zien.
 51. 51. UNI. FOLKER, BRITT, LOTTE EN ROMY Rondkijkend komt Romy binnen in het huisje van Lotte en Folkert. Ze ziet niemand. “LOTTEE! FOLKERT!” Roept ze hard door het huisje heen. Ze weet dat ze vroeg is maar toch niet te vroeg?
 52. 52. Niet veel later gaat er een deur open en komt Lotte met Britt op haar arm naarRomy toe gelopen. Romy kijkt glimlachend naar Britt. “Wat een schatje!” Zegt ze dan ook. “Ik weet het, maar wil je wat eten? Folkert slaapt nog” “Nee ik heb geen honger, ik wil graag mijn kamer zien.” Dan loopt Lotte naar een andere deur Romy volgt haar.
 53. 53. Als Lotte weer weg loopt, ploft Romy neer op een soort bank bed. Ze denkt eraan dat ze vandaag eigenlijk haar echte vader zou ontmoeten, maar daar heeft ze nu echt geen zin in dus bedenkt ze dat ze dat wel een andere keer doet. Dan doet ze haar pyjama aan en gaat liggen op de bedbank.
 54. 54. Ze heeft ook wel een gewoon bed maar dit matras ligt heerlijk. En aangezien de reis erg vermoeiend was valt ze binnen een paar seconden in slaap.
 55. 55. “Schatje, ik ga naar mijn colege toe, is Romy al aangekomen?” “Ja en wel;vroeg thuis komen he, je weet welke dag het nu is!” Flkert moet glimlachenwaarneer hij naar Britt kijkt. “Ik weet het ja.” Zegt Folkert dan loopt hij de deur uit.
 56. 56. “Zozo, jij bent vroeg klaar met je colleges!” “Ja ik weet het Romy maar ik ben wat eerder weggegaan voor de verjaardag van Britt.” “Dat lijkt me nou al echtleuk, nu al een kindje hebben” Folkert glimlacht. “Dat vonden wij dus ook al!” “Folkert Romy komen jullie?” Roept Lotte uit de keuken.
 57. 57. “Waarom nodigen jullie pap en mam niet uit?” “Nou we wilde het gewoon even voor onszelf huiden, en pap en mam moeten anders weer helemaal hierheen komen en alles” “Ik snap het!” Dan begint het feestje.
 58. 58. En voor je het weet, heb je en prachtige peuter vast in je handen, Lotte verdwijnt met Britt even uit de kamer.
 59. 59. De 3 studenten zitten dan lekker taart te eten enkletsen over koetjes en kalfjes, maar natuurlijk ook over de peuter Britt.
 60. 60. “Hallo, ik zag dat je me gebeld had, en me graag wou leren kennen.”“…….” “Ja, je kan morgen of straks wel langskomen” “………” “Straks? Oké tot zo dan, daag!” “…..” Dan hangt Romy op.
 61. 61. Niet veel later gaat de bel. “Hai! Ik ben Elisa” Zegt het meisje en omhelstRomy meteen. “Oh jou sprak ik net aan de telefoon” Elisa knikt. “Nou, ik neem je mee over heel de campus!”
 62. 62. “Waarom gaan we niet?” “IK ben me vergeten voor te stellen, ik ben RomyMagie.” Even glimlacht Elisa. “Goed kom je nu mee dan?” Romy knikt dan lopen ze met z’n tweetjes weg.
 63. 63. “Zal ik jou maar even in bed leggen!” Zegt Lotte. Britt brabbelt wat. “Ik gamaar weer leren, we moeten er weer flink tegen aan!” Lotte knikt. “Ik ga ook wel leren als Britt op bed ligt.”
 64. 64. TOT DE VOLGENDE KEER!

×