Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Créixer en la fe

212 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Créixer en la fe

  1. 1. • Un centre universitari promou diferents accions de voluntariat. Una d’aquestes accions és amb interns del centre obert d’una penitenciaria. Són interns que ja gaudeixen del tercer grau i que, per tant, surten a treballar, per bé que han d’anar a dormir al centre. Alguns són analfabets i són molts els que tenen greus mancances educatives i culturals. Els universitaris els ensenyen a llegir, escriure, multiplicar, etc. En el cas dels estrangers, els ensenyen castellà i català. Els educadors del centre valoren molt el temps que gratuïtament dediquen aquests nois i noies als interns, perquè els fan experimentar que algú es preocupa d’ells de forma totalment altruista i, de retruc, millora molt l’autoestima dels interns. Tenen en gran consideració aquesta col·laboració, i els ho ha manifestat. “La tasca del voluntariat és molt important en el centre. Ho valorem moltíssims i els interns ho agraeixen molt. No estan massa acostumats a trobar persones disposades a donar generosament el seu temps, capacitats, il·lusió i coneixements. Es modulen conductes i es transmeten valors”.
  2. 2. • Cada anada d’aquest grup de joves al centre és una alenada d’aire fresc i posa uns rostres concrets al text de l’Evangeli i a les paraules de Jesús: “Veniu, beneïts del meu Pare, rebeu en herència el Regne que ell us tenia preparat des de la creació del món. Perquè (...) era a la presó, i vinguéreu a veure'm. Llavors els justos li respondran: Senyor, (...) ¿Quan et vam veure (...) a la presó, i vinguérem a veure't? El rei els respondrà: Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu” (Mt 25,34-40). Ensenyar, acollir i estimar els joves interns perquè creixin, fent present l’aixeca’t i camina” (Mt 9,5). • Quan moltes veus insisteixen en les tenebres del futur per als nostres joves, és bo recordar que, mentre hi hagi gent que estimi, el món està salvat; que, mentre hi hagi qui posi l’èmfasi en el deure, el món està salvat; que, mentre hi hagi qui se senti cridat pel deure vers els altres, el món està salvat. Molts serveis esperen voluntaris. Voluntaris de l’Esperit.
  3. 3. QÜESTIONS PER AL DIÀLEG • Quines intencions desinteressades faig pels altres? • Som conscients de la radicalitat de les paraules de l’Evangeli:” Us ho asseguro: Tot allò que fèieu un d’aquests germans meus més petits , a mi m’ho fèieu?” • Em deixo ajudar pels altres? • En moments crítics de la nostra vida, sabem escoltar les paraules de Jesús “aixeca’t i camina”.
  4. 4. Qüestions • Què en traiem, dels comentaris del jutge? • Cometem, com a pares o educadors, algun dels errors que comenta el jutge? Quins? • És fàcil, un cop comès un d’aquests errors, rectificar. • Som bons educadors? Eduquem també “en cristià”. • Si poguéssim començar a educar una altra vegada als nostre fills o alumnes... quin error no tornaríem a cometre? https://www.youtube.com/watch?v=MhMnxEw5fI4
  5. 5. • Construir un DECÀLEG PER EDUCAR UN/A BON/A NOI/A
  6. 6. PREGÀRIA
  7. 7. Els pares de Jesús anaven cada any a Jerusalem amb motiu de la festa de Pasqua. Quan ell tenia dotze anys, hi van pujar a celebrar la festa, tal com era costum. Acabats els dies de la celebració, quan se'n tornaven, el noi es quedà a Jerusalem sense que els seus pares se n'adonessin. Pensant que era a la caravana, van fer una jornada de camí abans de començar a buscar-lo entre els parents i coneguts; com que no el trobaven, van tornar a Jerusalem a buscar- lo. Al cap de tres dies el van trobar al temple, assegut entre els mestres de la Llei, escoltant-los i fent-los preguntes. Tots els qui el sentien es meravellaven de la seva intel·ligència i de les seves respostes. En veure'l allà, els seus pares van quedar sorpresos, i la seva mare li digué: -Fill meu, per què t'has portat així amb nosaltres? El teu pare i jo et buscàvem amb ànsia. Ell els respongué: -Per què em buscàveu? No sabíeu que jo m’he d’estar a la casa i en les coses del meu Pare? Lluc 2, 41-49
  8. 8. Enguany, trobada rere trobada, entre tots, hem cuinat una deliciosa MOLTES GRÀCIES!!! • Sopar solidari: dijous, 21 de maig a les 20 h.

×