Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
LA COOPERACIÓ A L’AULA
CEIP Riera de Ribes
DELS MÈTODES COOPERATIUS A L’AULA COOPERATIVA
1. Realització dels càrrecs a l’a...
MÈTODES A EDUCACIÓ INFANTIL
1. Treball per parelles a P-3, Els Gegants: meitat de l’aula recull en el
paper la visita la b...
MÈTODES A EDUCACIÓ PRIMÀRIA
1. GRUPS D’INVESTIGACIÓ “Colònies a Mas Muxach” (Dossier)
-Què volem saber abans d’anar de col...
2. MÈTODE PUZZLE: El regal del calendari d’advent.
-La classe de tercer de Els gossos ha de fer el regal a la classe de P-...
EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ
1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor,
ossi i nerviós.
...
EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ
1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor,
ossi i nerviós.
...
Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes

2,574 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Cooperació a l'aula escola Riera de Ribes

  1. 1. LA COOPERACIÓ A L’AULA CEIP Riera de Ribes DELS MÈTODES COOPERATIUS A L’AULA COOPERATIVA 1. Realització dels càrrecs a l’aula a través d’equips cooperatius, no de càrrecs individuals. 2. Parelles on un ajuda a l’altre en determinats continguts, com ara la mecànica de les operacions. 3. Ajut dels qui acaben les feines a altres que tenen el ritme més lent, amb consignes com “no li has de fer tu”, ” no li has de dir el resultat”, “li has d’explicar com ho fas tu”.
  2. 2. MÈTODES A EDUCACIÓ INFANTIL 1. Treball per parelles a P-3, Els Gegants: meitat de l’aula recull en el paper la visita la biblioteca i l’altra meitat recull la visita a l’Ajuntament. 2. Treball en equip cooperatiu, mètode grup d’investigació a P-4, Els Dinosaures: sis equips cooperatius que cadascun s’especialitza en un dinosaure concret i despres s’ho expliquen els uns als altres. 3. Obra de teatre a P-4 “Els Pirates”: parelles amb P-5 per rebre informació i tres grups per preparar l’obra (power adjunt)
  3. 3. MÈTODES A EDUCACIÓ PRIMÀRIA 1. GRUPS D’INVESTIGACIÓ “Colònies a Mas Muxach” (Dossier) -Què volem saber abans d’anar de colònies? Surten once temes (lloc geogràfic, clima, vegetació, fauna, casa…) -Fem equips cooperatius amb nenes i nens dels dos grups-classe de Tercer (5 en una aula i 6 a l’altra). -Ens repartim els subtemes i cadascun dels membres de l’equip es responsabilitza d’un rol: llegir, resumir, escriure i exposar. -Donem material escrit i informatitzat per a cada subtema i en dues sessions responen les preguntes del seu tema i les passen a net. -Fem una sessió final de exposició de cada subtema amb un full de valoració on cada equip avalua als altres. -Fem l’avaluació final de cadascun dels equip i la del professorat. -ANEM DE COLÒNIES. -Lliurem a les famílies el dossier del treball i les fotografies de les colònies.
  4. 4. 2. MÈTODE PUZZLE: El regal del calendari d’advent. -La classe de tercer de Els gossos ha de fer el regal a la classe de P-5 de El cos humà. -Empatia: ens posem al lloc dels petits. Anem a l’aula a preguntar quins regals els han fet fins ara i els comencem a conèixer. També ens inventem una excusa els anem a ensenyar dues cançons del cos humà. Cada nen o nena de tercer es fixa en un de P-5 al qui li farà el regal individual. -Decidim fer un clauer d’esquelet per cadascú (sóm 25 a cada aula) i un regal per la classe que serà el llibre del cos humà, on cada equip cooperatiu treballarà un aparell o sistema del cos. Cançó per moure el cos Napoleó
  5. 5. EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ 1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor, ossi i nerviós. 2. Farem sis pàgines, una per aparell, amb un gràfic amb noms, unes definicions i un joc. Les plastificarem. 3. Caldrà fer la tapa: un retallable i relligar-ho. 4. Els rols seran: llegir, fer l’esquema, fer l’escrit i fer el joc. 5. Tots es faran experts del seu aparell i al final es se’ls explicaran. Avaluació 1. Prova inicial i final de coneixements: per cada nen i per saber l’aparell i el material que s’ofereix a cada equip. 2. Autoavaluació del que han aprés i del funcionament de l’equip. 3. Avaluació del producte final per part del professorat.
  6. 6. EL GRAN LLIBRE DEL COS HUMÀ 1. Decidim els sis aparells: circulatori, respiratori, digestiu, reproductor, ossi i nerviós. 2. Farem sis pàgines, una per aparell, amb un gràfic amb noms, unes definicions i un joc. Les plastificarem. 3. Caldrà fer la tapa: un retallable i relligar-ho. 4. Els rols seran: llegir, fer l’esquema, fer l’escrit i fer el joc. 5. Tots es faran experts del seu aparell i al final es se’ls explicaran. Avaluació 1. Prova inicial i final de coneixements: per cada nen i per saber l’aparell i el material que s’ofereix a cada equip. 2. Autoavaluació del que han aprés i del funcionament de l’equip. 3. Avaluació del producte final per part del professorat.

×