Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

De sabeltandtijger

2,651 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

De sabeltandtijger

  1. 1. Zijn tanden zijn tot 30 cm lang.
  2. 2.  De sabeltandtijger was ongeveer anderhalve meter lang en had een korte staart. Het gewicht van de sabeltandtijger bedroeg zon 200 - 350 kilo. Deze diersoort heeft zijn naam vooral te danken aan de enorm lange hoektanden die soms wel 30 centimeter lang konden zijn. Een sabeltandtijger kon zijn bek heel ver openen. Men vermoedt van 90 tot zelfs wel 120 graden ver!
  3. 3. EEN FILMPJE EEN FILMPJE http://www.youtube.com/wat  http://www.youtube.com/wat ch?v=CPtRohwHMB4 ch?feature=endscreen&v=V DVSDpyCDVs&NR=1
  4. 4.  Smilodon leefde in Noord- en Zuid- Amerika. Ze leefden op grasland en in niet al te dicht begroeide bossen. De botten van veel exemplaren zijn in de teerputten van La Brea gevonden, zodat er vrij veel over ze bekend is.
  5. 5.  Prooidieren van Smilodon waren onder meer mastodonten, m ammoeten, olifanten, gazellen, neushoorns, toxodons en macrauchenias en bizons.
  6. 6.  Hij gebruikt zijn tanden niet, zoals de tijger, om zijn prooi te verstikken, want daarvoor zijn de tanden veel te broos en breekbaar. Het feit dat hij zich enkel voedt met grotere dieren is waarschijnlijk de reden waarom hij uitgestorven is, toen deze niet langer beschikbaar waren.
  7. 7.  Hoe groot zijn de tanden? Noem 4 prooien. In welke continenten komt hij voor. Hoe lang zijn ze? Hoeveel wegen ze? Tot hoeveel graden opent hij zijn bek? Wat is de bijnaam?

×