Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

El Logotipo De Obama

1,807 views

Published on

Presentació de l'Antoni Gutiérrez-Rubí (http://www.gutierrez-rubi.es/) a la Marató de Comunicació - Lliçons Obama del passat 17 de gener de 2009

Published in: News & Politics
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

El Logotipo De Obama

 1. 1. El logotipo de Obama 17 de enero de 2009 www.gutierrez-rubi.es [email_address]
 2. 2. A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z
 3. 3. A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z C
 4. 5. A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z K
 5. 7. A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z Z
 6. 12. A B C D E F G H I J K L M N Ñ O P Q R S T U V W X Y Z O
 7. 13. O h! K n rg
 8. 14. O
 9. 15. O
 10. 16. O
 11. 17. O bama
 12. 18. O
 13. 19. En su imagen de marca, también Obama cerraba el círculo. Una “O”, la primera letra de su apellido, diseñada en azul, blanco y rojo (los colores de la bandera norteamericana) es su símbolo político. La misma “O” que forma parte de la palabra “HOPE”.
 14. 20. El logo de Obama ha sido creado por la compañía Sender LLC de Chicago, una conocida agencia local de diseño de identidades corporativas y páginas web.
 15. 21. Destacar su capacidad para declinarse, para transformarse, para adquirir capas de personalización y diferenciación según cada público. Ha habido múltiples versiones: “ Kids for Obama “, “ Veterans for Obama ” o “ Women for Obama “. Todos ellos con el anclaje visual de la letra “O”.
 16. 22. La tipografia del canvi Vicent Partal (9.12.2008) Conforme passen les setmanes van apareixent detalls que expliquen fins a quin punt la campanya d'Obama va ser un model d'organització eficaç . A Monocle n'acabe de llegir un: com van organitzar la tipografia . Obama tenia, ja quan era senador, un director de disseny (corporatiu) de nom Scott Thomas. Quan aquest home va haver de crear la web de la campanya "Turn the Page in Iraq", la primera que li va proporcionar una notable primacia pública ja en la campanya presidencial, se'n va adonar que el tipus de lletra que usaven (la Gill Sans) tenia una lletra Q amb una cua massa ornamentada, que treia força al missatge.
 17. 23. La tipografia del canvi Vicent Partal (9.12.2008) Així que d'acord amb el dissenyador principal John Slavyk van decidir canviar de tipografia i agafar la Gotham , que havia nascut inspirada en la tipografia usada per la Porth Authority de Manhattan. Fins i tot en van fer teoria qualificant-la d'"americana, respectuosa amb la tradició però moderna alhora".  No cal dir que a partir d'aleshores no va haver cap cartell al carrer, cap pamflet, cap fulletó ni cap anunci que no fos aprovat per l'equip de disseny. Un equip que va arribar a ser de quinze persones i que va controlar la imatge pública de la campanya fins a un extrem que mai no s'havia vist abans, dotant-la d'una coherència visual extraordinària .
 18. 24. http://www.typography.com/fonts/font_overview.php?productLineID=100008
 19. 25. http://es.letrag.com/
 20. 27. http://www.youtube.com/watch?v=Ow6ajKO0XsM
 21. 32. h O pe
 22. 33. c O urage
 23. 34. visi O n
 24. 46. O K

×