Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Marta González
1. Biografia (vida)

Ìndex


2. Obres
3. Un poema
4. Premis obtinguts
5. Entrevistes en diaris / teles ...
6. Fi
Biografia


Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de
Farners, fill de Francesc de Paula Espriu i Torres, un...
Obres

L'any 1929, als setze anys, va publicar el seu primer
llibre, Israel, escrit en castellà. L'edició, de només cent
...
Un poema













Premis obtinguts


1956 - Premi Lletra d'Or.
1971 - Premi Montaigne.
1971 i 1983 - Candidat al Pre...
Entrevistes en diaris,
teles, …

 Entrevista TV3; Jo només em considero un artesà de
la llengua. / I sóc 1 home home min...
FI

Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Marta

266 views

Published on

espriu

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Marta

  1. 1. Marta González
  2. 2. 1. Biografia (vida) Ìndex  2. Obres 3. Un poema 4. Premis obtinguts 5. Entrevistes en diaris / teles ... 6. Fi
  3. 3. Biografia  Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners, fill de Francesc de Paula Espriu i Torres, un home de caràcter obert, sociable i lliurepensador, llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i que exercia de notari, i Escolàstica Castelló i Molas, una dona tímida, discreta i molt religiosa.
  4. 4. Obres  L'any 1929, als setze anys, va publicar el seu primer llibre, Israel, escrit en castellà. L'edició, de només cent exemplars que no eren per vendre, la va pagar el seu pare. Aquesta obra són estampes de l'Antic Testament, de manera que queda demostrat el profund coneixement que tenia de les escriptures. L'octubre de 1930, quan tenia disset anys, va ingressar a la Universitat de Barcelona per realitzar les carreres de Dret i Filosofia i Lletres.
  5. 5. Un poema 
  6. 6.            Premis obtinguts  1956 - Premi Lletra d'Or. 1971 - Premi Montaigne. 1971 i 1983 - Candidat al Premi Nobel de Literatura. 1972 - Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. 1972 - Premi Crítica Serra d'Or de poesia per Setmana Santa 1980 - Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. 1980 - Doctor honoris causa per la Universitat de Tolosa de Languedoc. 1980 - Doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona. 1982 - Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona. 1982 - Creu d'Alfons X el Savi, guardó que rebutjà. 1982 - Premi Crítica Serra d'Or de prosa per Les roques i el mar, el blau
  7. 7. Entrevistes en diaris, teles, …   Entrevista TV3; Jo només em considero un artesà de la llengua. / I sóc 1 home home minuciós. / Un simple aprenent. / I jo no crec ser-ho, tètric. / Molt, molt desvalgut.
  8. 8. FI 

×