Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Presentación open classes 1st form 2012 versión 2
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Jordi fons

Download to read offline

espriu

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
  • Be the first to like this

Jordi fons

  1. 1. Espriu AUTOR: Jordi Fons Gómez
  2. 2. índex La biografia. Obres. Cementiri de Sinera Premis obtinguts. Algunes entrevistes Precs i preguntes
  3. 3. La biografia Salvador Espriu i Castelló va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1913 on el seu pare era notari, però més tard, a l'any 1915 la seva família es va traslladar a Barcelona. La seva producció literaria és extensa, però s'hi pot destacar com el més conegut de tots els seus llibres de poemes La pell de brau. Va ser un poeta i novel·lista català renovador de la prosa catalana. Al 1930 Salvador Espriu va aconsseguir el títol de batxillerat amb matrícula d'honor. En el mateix any, va entrar a la Universitat de Barcelona per estudiar Dret i Història antiga. El 1933 va participar en el viatge organitzat pel govern de la República amb un grup de professors i estudiants a l'Orient que tindrà un paper important en la seva obra. Un cop acabada la Guerra Civil Espanyola i amb la mort del seu pare, Espriu va treballar com advocat en una notaria. Margrat el seu exili interio i haver de continuar la seva feina d'advocat, no va perdre la seva passió per la llengua i la literatura. En el 1939 va escriure la tragèdia Antígona, inèdita fins l'any 1955. Al 1980 es va publicar el primer volum de l'Obra Poètica Completa traduïda al castellà, amb el qual va rebre un reconeixement unànime dels crítics espanyols.
  4. 4. LA BIOGRAFIA SEGONA PART ● ● ● És distingit amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1972) i rep la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (1980) i la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona (1982). És nomenat Doctor honoris causa per les Universitats de Barcelona i de Tolosa de Llenguadoc. Durant els darrers anys de la seva vida, Salvador Espriu es va dedicar a corregir i revisar la seva obra. El 22 de febrer de 1985 Salvador Espriu mor a Barcelona i és enterrat al cementiri d'Arenys de Mar.
  5. 5. OBRES ● A continuació es poden veure algunes de les obres de tots els anys de Salvador Escriu i Castelló: ● 1929: Israel. ● 1931: El Dr. Rip ● 1932: Laia ● ● ● 1934: Aspectes 1935: Ariadna al laberint grotesc i miratge a Citerea 1938: Letizia,fedra i petites proses blanques 1939: Antígona
  6. 6. CEMENTIRI DE SINERA Quina petita pàtria encercla el cementiri! Aquesta mar, Sinera, turons de pins i vinya, pols de rials. No estimo res més, excepte l'ombra viatgera d'un núvol. El lent record dels dies que són passats per sempre.
  7. 7. PREMIS OBTINGUTS ● 1956 - Premi Lletra d'Or. ● 1971 - Premi Montaigne. ● 1971 i 1983 - Candidat al Premi Nobel de Literatura. ● 1972 - Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. ● 1972 - Premi Crítica Serra d'Or de poesia per Setmana Santa ● 1980 - Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. ● 1980 - Doctor honoris causa per la Universitat de Tolosa de Languedoc. ● 1980 - Doctor honoris causa per la Universitat de Barcelona. ● 1982 - Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona. ● 1982 - Creu d'Alfons X el Savi, guardó que rebutjà. ● 1982 - Premi Crítica Serra d'Or de prosa per Les roques i el mar, el
  8. 8. ALGUNES ENTREVISTES ● ● ● ● Salvador Espriu ha estat algunes vegades durant la seva vida en un plató o entrevistat en un diari, com per exemple: Salvador Espriu, al programa El Meu Avi de TV3. Vostè pregunta - Joaquim Mª Puyal va entrevistar a Salvador Espriu. A fondo - Joaquín Soler Serrano va entrevista a Salvador Espriu.
  9. 9. PRECS I PREGUNTES

espriu

Views

Total views

348

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

52

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×