Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Picasso definitiu annapauladenisa

Primera estada de Picasso a Horta

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Picasso definitiu annapauladenisa

 1. 1.  Picasso va vindre a Horta de Sant Joan dues vegades. La primera, convalescent, a partir de l’estiu de 1898, convidat pel seu amic Manuel Pallarès.
 2. 2. Picasso va estudiar a la Llotja on va conèixer al seu amic Manuel Pallares que més tard el va ajudar a afrontar l'escarlatina, animant-lo a anar a passar un temps de convalescència al seu poble natal “Horta de Sant Joan”.
 3. 3. • Picasso en la seva primera estada es va Instal-ar a can Tafetans amb la família Pallares
 4. 4. • Al començament del mes d’Agost del 1898 Manuel Pallarés i Picasso preparen la partida cap als ports . Els acompanyen Salvadoret , el germa petit de Manuel, un nen d’uns 10 anys, un gos i un mul on carregaren tot el material que duien.  Els amics es desplaçaven per un estret camí existent, només apte per a cavalleries, fins on s’acabava per convertir-se en senderol a prop del mas de Quiquet .  Allí descarreguen el mul i Salvadoret se’n tornà cap al poble i com que ja es feia fosc decideixen passar la nit protegint-se de la fresca amb unes mantes i una foguera.  L’endemà Picasso i Pallarés surten a buscar un lloc on instalar-se i arriben als Ullals de Morano. Molt aprop troben una balma, que ells anomenaren “la cova” on decideixen instal-lar-se .
 5. 5.  Un fet curiós que vincula picasso a Horta es el seu ganivet, que a partir de la seva primera estada a Horta el va acompanyar tota la seva vida.  Durant els mesos que Picasso es va trobar als Ports, aquest ganivet li servia tant per menjar com per tallat branques d’arbre .  Seixanta anys més tard, Picasso seguia utilitzant el valuós ganivet per afilar els llapis.  Aquell era el trofeu d’un dels períodes més idíl·lics de la seva vida
 6. 6. Picasso en la seva primera estada a Horta va pintar molts quadres entre ells el Mas de Quiquet. Aquest quadre va ser pintat 1898 amb pintures de oli sobre tela.
 7. 7.  El va pintar el Novembre.  1898
 8. 8. El va pintar el 1898
 9. 9.  El va pintar el 1898 anant cap al convent quan va veure la processó.  El mateix dia q van descobrir “la cova”
 10. 10.  El va pintar el 1898.  El va pintar amb llapis conté sobre paper
 11. 11. Projecte interdistiplinari Curs 2014-2015 ANNA PAULA DENISA

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Primera estada de Picasso a Horta

Views

Total views

505

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

102

Actions

Downloads

1

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×