Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Convent2

Segon

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Convent2

 1. 1. EL CONVENT EMMARCAT
 2. 2. EL CONVENT VIST DE FORA
 3. 3. LÍNIA DEL TEMPS El gràfic ensenya els segles i els diferents usos socials i religiosos que s'han anat fent del Convent. Situa les diverses obres arquitectòniques que s'han fet al Convent d'Horta.
 4. 4. EN ELS TEMPS DELS TEMPLERS (SEGLE XIII i XIV) Els templers eren monjos guerrers. Defensaven els llocs sants. ABSIS I NAU TEMPLERA ● És un arc triomfal de mig punt . ● És d'una sola nau rectangular, amb absis semicircular i amb un òcul. ALTAR
 5. 5. COR Ocupa el primer tram del temple, cobert amb una volta de creueria i amb un òcul que dóna llum a l'interior. ATRI O NÀRTEX Té 12 arquivoltes ogivals. Els detalls dels capitells de les columnetes tots són diferents. ESCALINATA S'han de pujar 36 esglaons Els hospitalers eren una altra ordre de monjos guerrers fundada a Jerusalem. EN ELS TEMPS DELS HOSPITALERS (Segles XIV a XIX)
 6. 6. EN ELS TEMPS DELS FRANCISCANS ( segles XVI a XIX ) CAPELLA DE St. SALVADOR Es troba a l'entrada de l'església. Es va inaugurar al 1642, en temps de la Guerra dels Segadors. PATI ARCAT Era un pati important, porticat i cobert, en queden 5 arcades. CLAUSTRE Té forma quadrangular, amb una galeria oberta, amb un pou al centre. Tenia 2 plantes. També es van construir diverses dependències del convent Els franciscans són una ordre mendicant. Tenen una ideal de pobresa i demanen caritat per ajudar als pobres.
 7. 7. SÍMBOLS DEL CONVENT ● Frontis sepulcral que podria correspondre a la tomba de Bernat d'Alguaire mestre d'obres i fill d'Horta. Constructor de la catedral de Tortosa i de l'església parroquial del poble Escut gremial i/o d'oficis.
 8. 8. ● Escut en el frontispici d'entrada amb els símbols de l'ordre franciscana: Dos braços creuats, tres claus, estigmes de St. Francesc i cordó de l'hàbit franciscà.
 9. 9. SARCÒFAGS QUE HI HA A L'ATRI ● Sarcòfags que es troben al costat esquerre de l'atri. ● Aquest sarcòfag de forma rectangular, té a sobre unes lloses de pedra col·locades recentment. Al costat esquerre podem veure una creu grega flordelisada i un altra del mateix tamany perlada del llenguadoc.
 10. 10. SARCÒFAGS QUE HI HA A L'ATRI ● Sarcòfags que es troben al costat esquerre de l'atri. ● Aquest sarcòfag de forma rectangular, té a sobre unes lloses de pedra col·locades recentment. Al costat esquerre podem veure una creu grega flordelisada i un altra del mateix tamany perlada del llenguadoc.

×