Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Ariadnaclaraisergipicassodefinitiu

SEGONA ESTADA DE PICASSO A HORTA

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ariadnaclaraisergipicassodefinitiu

 1. 1. PICASSO 2ª ESTADA 1909 MAIG-AGOST
 2. 2. A l'estiu de l´any 1909 , Picasso torna a Horta, aquesta vegada acompanyat per una bona companya . Fernande Olivier va ser una model i artista francesa coneguda principalment pel fet de ser la primera parella sentimental del pintor Pablo Picasso, així com per escriure unes memòries sobre la seva vida al seu costat. FERNANDE OLIVER
 3. 3. Segons la guia d’Horta de Sant Joan, aquesta vegada no l’acompanya el seu amic Manuel Pallarès i Grau (Horta de Sant Joan, Terra Alta, 6 de març de 1876 – Barcelona, 1974). Les intencions de Picasso eren hostatjar-se a casa del seu amic, però la mare de Pallarès, com que no estan casats, no els admet. MANUEL PALLARÈS
 4. 4. La plaça de Missa. Allí estava L’Hostal del Trompet, on s’allotjaren Picasso i Fernande Olivier l’estiu de 1909. També hi havia les golfes de la casa del seu amic Tobies Membrado, el forner, on Picasso tenia el seu estudi (plaça de missa número 5). ON VA HABITAR I AMB QUI ?
 5. 5. Picasso té 28 anys quan arriba a Horta el juny de 1909 amb la seva amant, Fernande Olivier, una dona extraordinària, llegendària i extravagant pels habitants d'aquell poble, guarnit amb alguns interessants edificis renaixentistes però allunyat de les rutes transitades, i certament aliè als costums liberals de la bohèmia parisenca. Hi arriba en taxi, no a peu com la primera vegada, i porta una gran quantitat de material -bastidors, pinzells, teles, cartrons, olis...- i també una càmera fotogràfica portàtil, tot un exemple de la tecnologia del moment.
 6. 6. Fernande, vestida a la moda de París, es cobreix amb xals de colors vius que causen sensació. Durant les primeres setmanes, més que Picasso és ella la protagonista; l'única dona que entra al cafè i que juga al dòmino amb els homes.
 7. 7. La veritat és que la parella no va tenir grans problemes a Horta, a excepció d'un episodi en què un parell de puritanes del poble els llençaren pedres a la finestra de l'habitació tot recriminant-los la seva presència. Va ser l'ocasió perquè Picasso sortís al balcó vociferant i brandant la pistola que, en aquella època, sempre portava a sobre, tal com explica Fernande a les cartes que enviava als seus amics de París on relatava els detalls de l'estada.
 8. 8. Uns dels quadres de la 2ª estada.
 9. 9. LA BASSA D’HORTA LA BASSA D’HORTA (1909). AQUEST QUADRE CORRESPON, L’ACTUAL PLAÇA CATALUNYA (L’ANTIGA BASSA ON ES RECOLLIA L’AIGUA DE LA PLUJA).
 10. 10. LA FÀBRICA La fàbrica (1909). Les palmeres són inventades. En realitat es tracta de l’antic molí d’oli, situat a un costat de la mateixa bassa.
 11. 11. DONA NUA SOBRE FONS DE MUNTANYES La muntanya de Santa Bàrbara es confon amb el cos de Fernande Olivier. A dalt es pot veure l’ermita de Santa Bàrbara
 12. 12. Picasso va fer molts quadres de la muntanya de Santa Bàrbara. El seu amic Pallarès també va pintar la muntanya de Santa Bàrbara i li va donar a Picasso. Aquest quadre el va acompanyar tota la vida. LA MUNTANYA DE SANTA BÀRBARA
 13. 13. GRUP DE DETECTIUS: 2ª ESTADA CURS 2014-2015 ARIADNA, CLARA I SERGI

×