Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Sisteme de management al continutului

648 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sisteme de management al continutului

 1. 1. Sisteme de management al conţinutului
 2. 2. Google DocsWikiZoomIT
 3. 3. este un ansamblu de produse care permite utilizatorilor:- să creeze diferite tipuri de documente;- să lucreze în colaborare cu alte persoane;- documente create se depozitează online.
 4. 4. Pot fi realizate:- documente;- foi de calcul;- formulare;- prezentări;- desene.
 5. 5. Pot fi realizate:- documente;- foi de calcul;- formulare;- prezentări;- desene. Google Docs permite promovarea grupurilor de lucru şi de distribuire a sarcinilor de lucru în mod egal.
 6. 6. Opţiuni disponibile pentru documente formatări ale textului similare celor din MS Word; munca în colaborare la acelaşi document; se pot seta drepturi de acces (vizualizare, comentariu, editare); colaborare online în timp real; opţiune de chat pentru colaboratori; trecerea în revistă a istoriei documentului; se poate reveni la oricare versiune anterioară; se pot descărca, pe propriul calculator, ca fişiere Word, OpenOffice, RTF, PDF, HTML sau zip; se pot trimite prin e-mail altor persoane, ca ataşamente.
 7. 7. Opţiuni disponibile pentru foi de calcul
 8. 8. Opţiuni disponibile pentru foi de calcul se pot formata, iar pentru calcule se pot edita formule într-o manieră asemănătoare Microsoft Excel; se pot importa date din fişiere .xls, .csv, .txt şi .ods; se pot exporta datele în formate .xls, .csv, .txt, .ods precum şi în fişiere PDF şi HTML; există opţiune de chat pentru persoanele care colaborează online pentru editarea foilor de calcul; se pot insera diagrame; pot fi incorporate în paginile unor site-uri.
 9. 9. Opţiuni disponibile pentruprezentări creare şi formatare a slide-urilor; inserarea de imagini şi fişiere video; partajare şi editare online împreună cu colaboratori; se pot importa prezentări din fişiere .ppt şi .pps. se pot descărca prezentările ca fişiere .PDF, .PPT, sau .txt. vizualizări online în timp real, din locaţii separate, aflate la distanţă. pot fi incorporate în paginile unor site-uri.
 10. 10.  este o aplicație care permite crearea unui site web al cărui conținut este creat în colaborare de către utilizatori, păstrând versiunile succesive.
 11. 11.  Wikispaces (http://www.wikispaces.com/) are o interfață simplă, conține: forum, inserare de fișiere, linkuri, imagini, statistici și un număr nelimitat de pagini. Are o variantă gratuită pentru profesori.
 12. 12.  Număr nelimitat de membri Număr nelimitat de pagini Spațiu de stocare de 2 GB Forum de discuții Asistență rapidă Editor WYSIWYG
 13. 13.  este o aplicaţie software de mici dimensiuni, folosită pentru mărirea dimensiunii ecranului (zoom) în timpul prezentărilor. Conţine de asemenea şi instrumente de adnotare şi desenare.Utilizarea aplicaţiei ZoomIt poate fi descărcată de la adresa: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/default
 14. 14. Combinaţiile implicite de taste sunt: intrare în modul zoom: Ctrl + 1; ieşire din modul zoom: se apasă Esc sau click dreapta; intrare în modul desenare: Ctrl + 2. Desenarea de linii şi dreptunghiuri se realizează apăsând tasta Ctrl; ştergerea ultimei curbe: Ctrl + z; ştergerea tuturor desenelor: se apasă tasta e; pornirea cronometrului: Ctrl + 3; intrarea în modul LiveZoom: Ctrl + 4. Se utilizează această opţiune atunci când se doreşte desenarea şi adnotarea ecranului la rezoluţia implicită; Intrare în modul type: odată ajuns în modul drawing, se apasă t pentru a se permite introducerea de text.

×