Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Mitologia Hera

3,858 views

Published on

Pendent de classificar

  • Be the first to comment

Mitologia Hera

  1. 1. FIORELLA SCOTTO 3C CULTURA CLÀSSICA MARGALIDA
  2. 2. HERA/JUNO NOM GREC: Hera NOM LLATÍ: Juno ATRIBUTS: En el cap portava una diadema, vestia una túnica, a la mà un ceptre que duia a la punta un ganivet i una pedra preciosa, el granat, que simbolitzen l’amor i la fidelitat. O podia portar a la mà, de vegades una granada, fruita que simbolitzava la fecunditat. També portava l’helicrisi (planta), una ploma d’un paó reial i el lliri. ( Hera)
  3. 3. HERA/JUNO DOMIN I: Era la protectora de les dones, reina dels déus i era la deessa del matrimoni. GENEALOGIA: Néta de Gea i Úranos. Filla de Cronos i Rea. Germana de Demèter, Hèstia, Hades, Posidó i Zeus que era també el seu home. Gea, Úranos Cronos, Rea Demèter, Hèstia, Hades, Posidó, Zeus i Hera. CARÀCTER: Caràcter de muller i de dona, gelosa, molt venjativa i amb mal geni. (El paó queixant-se a Juno)
  4. 4. GESTES/MITES EL JUDICI DE LES DEES Les noces de Peleu i Tetis van ser les més sonades de totes les de l'Antiguitat: es van celebrar amb l'assistència de tots els déus olímpics, les Nereides, germanes de Tetis, les Muses i els Centaures. Una deessa no va ser-hi convidada: Eris, la Discòrdia. Tot i així es va presentar al casament i, com a venjança, va llençar enmig de tothom una poma d'or amb la dedicatòria "per a la més bella". De seguida tres deesses van començar a barallar-se per la poma, creient (El judici de les dees)
  5. 5. GESTES/MITES cadascuna d'elles que era la mereixedora: Atena , Hera i Afrodita . Paris el jutge, li tocava decidir entre les tres. Cada una li oferia una cosa diferent: poder, amor, i la fins i tot la immortalitat. Després d’estar donant-li voltes l cap, es va decidir per Afrodi ta. CENTAURES Éssers mig humans i mig cavalls. Van néixer de la unió d'Ixíon i del núvol que va enviar-li Zeus amb la forma d‘ Hera , a qui pretenia posseir. Representaven la natura més salvatge i s'alimentaven de carn crua. (Centaure)
  6. 6. GESTES/MITES HERA I ELS SEUS FILLS : Es diu que quan va néixer Hefest, Hera el va expulsar del Olimp, per ser molt lleig. Ell per venjar-se va fer-li un tro màgic, del qual no es podia aixecar per culpa d’unes cadenes que l’agafaven. Gràcies a Diomedes, Hera va ser lliure. ECO Durant un temps, una nimfa cridada Eco va tenir el treball de distreure a Hera de les aventures de Zeus parlant-li incessantment. Quan Hera va descobrir l'engany, va maleir a Eco a pronunciar només les paraules dels altres. (Temple d’Hera) (Eco)
  7. 7. GESTES/MITES CAL·LISTO I ARQUES Cal·listo era una seguidora d’Artemisa que va fer el vot de romandre verge. Però Zeus es va enamorar d'ella i es va disfressar d'Apol·lo per a poder atreure-la fins als seus braços. Hera, l'esposa de Zeus, va convertir llavors a Cal·listo en una Óssa com venjança. Més tard, el fill que Cal·listo va tenir amb Zeus, Arques, va estar a punt de matar-la quan estava de cacera, però Zeus els va pujar a ambdós al cel com les constel·lacions Óssa Major i Óssa Menor. (Cal·listo)

×