Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Viatge a l'antàrtida 13 14 grup 1 2 3

1,175 views

Published on

VIATGE A L'ANTÀRTIDA
GRUP DE LECTURA CI
ELS MURRIS
EDITORIAL ÀLBER

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Viatge a l'antàrtida 13 14 grup 1 2 3

  1. 1. ESCOLA SEGIMON COMAS NOM: .............................................................................................................................................. DATA: ........................................................................................................ CODI: VIATGE A L’ANTÀRTIDA. Els Murris estan al tobogan del gel. A en Ral li agrada molt tocar el gel amb la panxa. L’Anna pensa que és al Pol Sud. Els Murris estan a punt de marxar cap a l’Antàrtida. Estan molt atents i escolten tot el que els diuen els investigadors. - Hi ha molts perills. - Heu de vigilar molt i no anar lluny de la base. Tots ajuden a carregar el vaixell. S’emporten moltes coses% ordinadors, microscopis, càmeres de filmar, termòmetres, lupes, llanternes,... Van molt a poc a poc perquè el vaixell va trencant el gel. Dues balenes han sortit a respirar.
  2. 2. És una nit d’estiu i el sol no es pon mai. Els costa dormir perquè se sent el soroll de gel que es trenca. Els murris s’han despertat i veuen una colònia de pingüins lliscant pel gel. S’ho passen pipa lliscant pel gel amb els pingüins. No en tenen prou. - Que divertit! - Iupi! Els pingüins han pujat al vaixell i no volen marxar de cap manera. Com més els volen fer marxar més bé s’ho passen. Els investigadors estan molt nerviosos. - Vés a nedar, apa! -– diu l’Anna. - Va, marxa! -– ordena en Denis - Salta, va! -– insisteix en Martí. - Caram! Sí que són tossuts -– observa un dels investigadors.
  3. 3. Han hagut de continuar el viatge amb el vaixell ple de pingüins. Per arribar al lloc de la investigació hauran de caminar una bona estona. Tots han ajudat a portar el material. Alguns pingüins estan jugant amb els Murris. Els altres imiten tot el que fan els investigadors. Els blocs de gel s’enfonsen molts metres dins el mar. Hi ha anemones, crancs, esponges, cargols de mar,... Els nois apunten tot el que veuen a l’ordinador. També agafen una mica d’aigua per mirar al microscopi. De cop i volta es posa a nevar. Fa un vent molt fort i no veuen res. La tempesta és cada cop més forta i els Murris tenen molt fred. Arriben molts pingüins per abrigar els Murris. Van fent rotllanes al seu voltant. Cada vegada és més fosc. Fan pinya fins que acaba la tempesta. Hi estan molta estona.
  4. 4. La tempesta ja ha passat i els Murris donen les gràcies als pingüins. Un de petit ha trobat la gorra d’en Salim. En Ral s’ha fet amic d’un pingüí petit i es fan petons. Unes noies han rebut un avís d’emergència. Amb l’helicòpter de salvament han buscat els Murris. L’helicòpter ha recollit la colla d’amics. Els pingüins fan adéu amb les ales. Després de patir tant, els investigadors estan contents. Per sort, han trobat els Murris! Mentre es beuen llet calenta, miren la mostra d’aigua amb el microscopi. Els investigadors estudien què pot passar si es fon el gel de l’Antàrtida. Només se sent el soroll del motor i de les onades... De sobte, en Martí fa un crit molt fort. - L’Antàrtida és meravellosa!
  5. 5. A la tornada, no paren de parlar i de fer bromes. Als investigadors els ha crescut molt la barba. A en Ral li ha nascut moltíssim pèl. Ni s’hi veu de tant que en té.

×