1
EL MEU LLIBRE DE LECTURA
NOM:
Nº DE LLIBRE:
DATA D’INICI:
DATA DE FINALITZACIÓ:
2
Aquest és el teu pla lector. Cada sessió de lectura pintarem les
pàgines que has de llegir i escriurem les pàgines d'act...
3
 LES FEINES DEL BLOC:
1. Miro carta d'en Xavier.
2. Miro les fotos que té en Xavier de l’Àfrica.
Treballem amb el nostr...
4
- Està sol?
- Qui hi té al capdamunt de la trompa?
- Qui hi ha al davant?
- On viuen els elefants?
- Has vist mai cap el...
5
Abans feia classes a unes ……………………………….............
Les aranyes eren ………………………… i ………….................
Em pagaven amb …...
6
5.Observem la il.lustració de les pàgines 18 i 19 i contestem:
- Què hi veig?
- On som?
6. Llegim el text L'ELEFANT (rev...
7
9. Relaciono amb fletxes de diferents colors:
10. Llegeix el conte de la cigala i la formiga i explica´l a la teva famíl...
8
I amb el cor bategant-li a tota velocitat, va trucar a la porta de la
formiga.
- Què vols? - Va preguntar la formiga qua...
9
Escriu la notícia que va donar en KOLOKOLO a la KIKUNGA:
Elefantnews ……………, …. de febrer
10
NOM DEL RIU:
Omple la cadena:
UN SOROLL SORD COM UN ………… MOLT FORT
UN ALTRE SOROLL QUE SEMBLAVA COM UN …………………
UN ……………...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Unelefantambcord'ocel lversió 2014 grup mariona

188 views

Published on

UN ELEFANT AMB COR D'OCELL
FITXA DE LECTURA
CICLE INICIAL

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
188
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Unelefantambcord'ocel lversió 2014 grup mariona

 1. 1. 1 EL MEU LLIBRE DE LECTURA NOM: Nº DE LLIBRE: DATA D’INICI: DATA DE FINALITZACIÓ:
 2. 2. 2 Aquest és el teu pla lector. Cada sessió de lectura pintarem les pàgines que has de llegir i escriurem les pàgines d'activitats que estem fent a la classe. Quan hagis llegit posa't una creu al control així els pares i les mestres sabrem que ja ho has fet. PLA LECTOR LLIBRE DE LECTURA: UN ELEFANT AMB COR D’OCELL DATA CONTROL LECTURA ACTIVITATS P. 9 – 10 – 11 – 12- 13 – 14 – 15 - 16 P. 17 – 18 – 19 – 20 – 21 – 22 – 23 – 24 – 25 – 26 – 27 – 28 – 29 – 30 – 31 – 32 – 33 – 34 – 35 - 36 La cigala i la formiga. P. 36 – 37 – 38 – 39 – 40 – 41 – 42 - 43 P. 44 – 45 – 46 – 47 P. 48 – 49 – 50 – 51 – 52 – 53 – 54 - 55 P. 56 – 57 – 58 – 59 P. 60 – 61 – 62 – 63 - 64
 3. 3. 3  LES FEINES DEL BLOC: 1. Miro carta d'en Xavier. 2. Miro les fotos que té en Xavier de l’Àfrica. Treballem amb el nostre llibre de lectura: 1. Les dades del llibre Títol: Editorial: Autora: Il.lustrador: 2. Parlem del llibre… Em sembla que el llibre parla d'un ……………………………… - Com és?
 4. 4. 4 - Està sol? - Qui hi té al capdamunt de la trompa? - Qui hi ha al davant? - On viuen els elefants? - Has vist mai cap elefant? On? Diari: ELEFANTSNEWS - Mira l'anunci del diari de la pàgina 12 i completa Ramat ……………………….. amb inquietuds culturals busca ………………………… amb esperit dinàmic i aventurer. Oferim: Habitatge a la selva ………………………………… . ………………. vegetariana. Salari: cent tones de ……………………………..
 5. 5. 5 Abans feia classes a unes ………………………………............. Les aranyes eren ………………………… i …………................. Em pagaven amb …………………………………………............ Els elefants tenen una memòria gran com un …………………………… o un camió de ………………………... Vaig agafar un …………………………… i me´n vaig anar cap a l'....................... 3. Dibuixa dins la maleta: Un llibre de contes - una capsa de llapis de colors - un raspall de dents. 4. Escriu les tres coses que volien saber els elefants: 1. 2. 3.
 6. 6. 6 5.Observem la il.lustració de les pàgines 18 i 19 i contestem: - Què hi veig? - On som? 6. Llegim el text L'ELEFANT (revista Tatano nº 10). Aprenem coses dels elefants i les copiem a la llibreta. A casa llegim el nostre text amb els pares. 7. Mirem les pàgines 18 i 19: Des de l'avió es veia tot pla i de color verd amb un volcà al fons. De sobte al davant meu observava la pista d'aterratge del petit aeroport i al costat un riu d'aigües verdoses i tranquil·les amb un home que navegava amb la seva canoa. Una manada d'elefants es passejava enmig d'aquell bonic paisatge. No hi havia cap dubte: Ja era a l'Àfrica 8. Començo a treballar amb el diccionari: Pares, ho podem practicar a casa amb paraules de la lectura. http://www.dicdidac.cat/ elefant:
 7. 7. 7 9. Relaciono amb fletxes de diferents colors: 10. Llegeix el conte de la cigala i la formiga i explica´l a la teva família. TÍTOL: LA CIGALA I LA FORMIGA Que feliç que era la cigala a l'estiu! El sol lluïa, les flors desprenien el seu aroma embriagador i la cigala cantava i cantava. El futur no li preocupava el més mínim: El cel era tan blau sobre el seu cap i les seves cançons tan alegres ... Però l'estiu no és etern. Un trist matí, la senyora cigala es va despertar per un fred intens; les fulles dels arbres s'havien tornat grogues, una pluja gelada queia del cel gris i la boira li entumia les potes. - Què serà de mi? Aquest hivern cruel durarà molt de temps i em moriré de gana i de fred - s'anava dient ella mateixa. - I perquè no li puc demanar ajuda a la meva veïna la formiga? I va pensar dintre seu. - Potser vaig tenir temps durant l'estiu d'emmagatzemar provisions i construir-me un refugi? - Doncs és clar que no! - va dir tota convençuda- havia de cantar. Però els meus càntics ara no m'alimentaran. ELEFANTS AMB COR DE TIGRE ELEFANTS AMB COR DE MONA ELEFANTS AMB COR DE FORMIGA ELEFANTS AMB COR DE RATA ELEFANTS AMB COR D'OCELL - Es passen el dia movent-se. - Treballen molt. - S'enfaden. - Són callats i pacífics, sembla que tinguin el cap en una altra banda. Saben parlar amb els ocells. - Protesten.
 8. 8. 8 I amb el cor bategant-li a tota velocitat, va trucar a la porta de la formiga. - Què vols? - Va preguntar la formiga quan va veure a la cigala davant la seva porta. El camp estava cobert per una espessa capa de neu i la cigala contemplava amb enveja la confortable llar de la seva veïna; i traient-se de sobre la neu que gelava el seu pobre cos, va dir llastimosament: - Tinc gana i ... i ... estic morta de fred ... I la formiga va contestar: - I a mi què m'expliques? Què feies al llarg de l'estiu, quan es poden trobar els aliments per a totes bandes i és possible construir una casa? - Jo? Cantava i cantava tot el dia - va respondre la cigala tota orgullosa. - I què? - va preguntar la formiga - Doncs ... res ... - va murmurar la cigala. - Cantaves? doncs, per que no proves ara de ballar? I amb aquesta dura resposta, la formiga va tancar la porta, negant a la desafortunada cigala el seu refugi de calor i benestar. 12. Escriu el seu nom al costat amb lletres de tots colors: NOM DE L'OCELL: NOM DE L'ELEFANT COR D'OCELL:
 9. 9. 9 Escriu la notícia que va donar en KOLOKOLO a la KIKUNGA: Elefantnews ……………, …. de febrer
 10. 10. 10 NOM DEL RIU: Omple la cadena: UN SOROLL SORD COM UN ………… MOLT FORT UN ALTRE SOROLL QUE SEMBLAVA COM UN ………………… UN …………………… COM EL D'UN EXÈRCIT DE CASSOLES I CULLEROTS. 13. Dibuixa el riu com creixia i creixia amb els elefants. Explica què va passar mirant el teu dibuix i les pàgines 58 i 59. 14. Com s'acaba el llibre?

×