Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Plàstics

80,167 views

Published on

Published in: Travel, Technology
 • M´encanta aquest powerpoint. M´agradaria baixar-lo per poder adaptar-lo i reorganitzar-lo segons el meu llibre de text de Tecnologia (sóc profe de 1r i 2n d´ESO) .Llàstima que no es pugui descarregar...
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here

Plàstics

 1. 2. Origen dels plàstics <ul><li>Els plàstics són uns materials molt nous. Els primers descobriments són de finals del s XIX i els primers usos industrials i comercials de principis del s XX. </li></ul><ul><li>Coneguts tècnicament com a polímers són materials d'origen orgànic que s’obtenen majoritàriament del petroli . </li></ul><ul><li>En funció del seu origen, els polímers poden ser: </li></ul><ul><li>Naturals : són els que ja existeixen a la natura com la c el·lulosa, cautxú, caseïna de la llet... </li></ul><ul><li>Artificials : Obtenció industrial per modificació de polímers naturals com el cas del cel·luloïde. </li></ul><ul><li>Sintètics : Obtenció industrial a partir dels seus elements orgànics. Polietilè, PVC, poliestirè... </li></ul>
 2. 3. Obtenció dels plàstics
 3. 4. Propietats dels plàstics <ul><li>Lleugers </li></ul><ul><li>Flexibles </li></ul><ul><li>Resistents </li></ul><ul><li>Aïllants </li></ul><ul><li>Plàstics </li></ul><ul><li>Combustibles </li></ul>
 4. 5. Característiques dels plàstics <ul><li>Econòmics </li></ul><ul><li>Facilitat de processament i versatilitat </li></ul><ul><li>Facilitat de combinar amb altres materials </li></ul>
 5. 6. Classificació dels plàstics
 6. 7. Reconeixement dels plàstics
 7. 8. Conformació dels plàstics <ul><li>Injecció </li></ul><ul><li>Extrusió </li></ul><ul><li>Bufatge </li></ul><ul><li>Compressió </li></ul><ul><li>Filatura </li></ul><ul><li>Laminatge </li></ul><ul><li>Escumeig </li></ul><ul><li>Buit </li></ul>
 8. 9. Conformació dels plàstics Injecció
 9. 10. Conformació dels plàstics Extrusió
 10. 11. Conformació dels plàstics Bufatge
 11. 12. Conformació dels plàstics Extrusió i bufatge
 12. 13. Conformació dels plàstics Compressió
 13. 14. Conformació dels plàstics Filatura
 14. 15. Conformació dels plàstics Laminatge
 15. 16. Conformació dels plàstics Escumeig
 16. 17. Conformació dels plàstics Buit
 17. 18. Reciclatge de plàstics
 18. 19. Grups de polímers Politereftalat d’etilè (poliéster) Resistent a la tracció, la fatiga, la humitat, els àcids, els olis, els dissolvents i la radiació ultraviolada. APLICACIÓ Envasos de begudes carbòniques, encordellat de pneumàtics, cintes magnetofòniques i de vídeo.
 19. 20. Grups de polímers Polietilè d’alta densitat Resistent a productes químics, bona resistència mecànica i econòmic. APLICACIÓ Fabricació de tubs, ampolles per productes químics, bosses d’escombraries, contenidors i joguines .
 20. 21. Grups de polímers Policlorur de vinil (PVC) És transparent o colorejat , molt bon aïllant elèctric, poc estable a les temperatures i a la llum. Aguanta molt bé els àcids i àlcalis. APLICACIÓ S'utilitza en la fabricació de tubs i canonades rígides o flexibles, revestiment de cables elèctrics, perfils de finestres, i paviments. Problemes de eliminació degut a l'emissió de dioxines durant l'incineració.
 21. 22. Grups de polímers Polietilè de baixa densitat Flexible, bon aïllant elèctric, resistent a la corrosió. Econòmic. APLICACIÓ Revestiments de cables elèctrics, utensilis de cuina, bosses de la compra, envasos flexibles, films protectors per a l’alimentació i l’agricultura .
 22. 23. Grups de polímers Polipropilè Lleuger, tenaç, resistent a la fatiga per flexió, a la humitat, a la calor i als productes químics. Econòmic. APLICACIÓ Molta aplicació en tot tipus d’ utensilis domèstics , taps, embalatges amb resistència a la flexió, mobles de jardí i carcasses d’electrodomèstics .
 23. 24. Grups de polímers Poliestirè És presenta en dos formes una en estat compact e i l'altr a en forma esponjosa. És un bon aïllant elèctric, incolor i fràgil, econòmic, no suporta les temperatures altes. El poliestirè expandit (Porexpan) és un bon aïllant tèrmic i de molt baixa densitat. APLICACIÓ En e nvasos alimentaris , com a aï llant tèrmic i acústic, com a amortidor de cops en embalatges.
 24. 25. Grups de polímers ALTRES Grup on s’inclouen tipus diversos de polímers amb aplicacions i usos diversos . APLICACIÓ Niló (PA): cordills, peces de roba impermeable, contenidors. Poliuretà (PUR): farcits de seients. Melamina (MF): xapat de taulers de fusta, tiradors de portes. Neoprè (PCP): vestits de submarinisme Baquelita (PF): estris de cuina, mànecs de paelles.
 25. 26. Procés tecnològic dels plàstics

×