Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Hobbim az olvasás

404 views

Published on

Published in: Education
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Hobbim az olvasás

 1. 1. Hobbim: az olvasás M. O.
 2. 2. Azért szeretek olvasni, mert…o jó szabadidő eltöltéso szórakoztato levezetem általa a stresszto művelődök általa (fejlődik a szókincsem)o a képzeletem, fantáziám bővül, fejlődik (hiszen én képzelem el)o kizökkent a hétköznapokból
 3. 3. Kedvenc könyveimSzerelmünk lapjaiBalesetSzerelem kölcsönbeSuzanne naplója NicholasnakHarry Potter kötetek
 4. 4. Nicholas Sparks: Szerelmünk lapjaio Főszereplők: Allie és Noaho Alaptörténet: A történet az 1900-as évek közepén játszódik. A két fiatal szerelmest elszakítják egymástól, majd 14 év után újra találkoznak amikor is a lány váratlanul felbukkan Noah-nál és elmondja, férjhez megy. Vajon hogy dönt Allie?o Azért szeretem olvasni, mert egy igaz szerelemről szól és annak hatalmáról.
 5. 5. „…De szívvel-lélekkel szerettem valakit-és ez engem mindig is tökéletesenkielégített…”
 6. 6. Danielle Steel: Baleseto Főszereplők: Page, Brad, Trygveo Alaptörténet: Page és Brad látszólag remek házasságban él. Lányuk, Allie és barátnője Chloé baleseteznek. Page a baleset utáni órákban leendő legjobb barátjára Trygve-ra számíthat, aki Chloé apukája. Hol van eközben Brad? Úgy néz ki Page számára a baleset hétvégéje 2 vágányos volt…o Azért szeretem olvasni, mert izgalmas, hiszen bárkivel megtörténhet a történet. Megtanít, hogy nem szabad feladni.
 7. 7. Emily Giffin: Szerelem kölcsönbeo Főszereplők: Rachel,Darcy ,Dexo Alaptörténet:Gyermekkoruk óta a legjobb barátnők Rachel és Darcy. Darcy nemsokára férjhez megy Dex-hez, akit Rachel mutatott be neki. Rachel 30. születésnapján azonban történik valami, ami mindkettejük életét megváltoztatja.o Azért szeretem olvasni, mert nagyon szórakoztató,életszerű a történet.
 8. 8. „…Aztán valahogy szexeltem alegjobb barátnőm vőlegényével…”
 9. 9. James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnako Főszereplők: Katie,Suzanne, Matto Alaptörténet: Katie egy könyvet talál ajtaja előtt, amit Matt tett oda, hogy megértse a férfi érzéseit. Matt felesége,Suzanne írt egy naplót a közös fiuknak, Nicknek. Vajon mi történt a férfi családjával?o Azért szeretem olvasni, mert egyben szomorú és izgalmas is.
 10. 10. „… Az egyetlen dolog, amire sikerült rájönnie, hogy afelesége neve Suzanne. Ennyi csúszott ki a szájánegyik éjjel a második üveg bor után. Aztán többé nemakart róla beszélni…”
 11. 11. J.K.Rowling: Harry Pottero Főszereplők: Harry, Hermione, Rono Alaptörténet: Egy misztikus világban játszódik ez a hétkötetes történet, ahol boszorkányok, sárkányok, egyéb lények élnek. A három főhősről szól, hogy a jó miként emelkedik a rossz föléo Azért szeretem olvasni,mert magával ragad a történet és izgalmas ez a kitalált világ.
 12. 12. Harry Potter történetek megjelenése könyv és film formájábanKötet címek Könyv megjelenésének Film megjelenés éve éveHarry Potter és a bölcsek Külföldön: 1997. 2001.köve Magyarországon: 1999.Harry Potter és a Titkok Külföldön: 1998. 2002.Kamrája Magyarországon: 2000.Harry Potter és az Külföldön: 1999. 2004.azkabani fogoly Magyarországon: 2000.Harry Potter és a Tűz Külföldön: 2000. 2005.Serlege Magyarországon: 2000.Harry Potter és a Főnix Külföldön: 2003. 2007.Rendje Magyarországon: 2003.Harry Potter és a Félvér Külföldön: 2005. 2009.Herceg Magyarországon: 2006.Harry Potter és a Halál Külföldön: 2007. Első rész: 2010.ereklyéi Magyarországon: 2008. Második rész: 2011.
 13. 13. KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! 

×