SlideShare a Scribd company logo
1 of 26
Download to read offline
Tema: Zyra e informimit
ne shkolle
Projekt:Qytetarie
1) Pak historik per shkollen tone.
2) Numeri I nxenesve ne vite dhe personalitetet
nga shkolla jone
3) Mesues te nderuar.
4) Aktualiteti(pasqyra aktuale e
shkolles,nxenesit,mesuesit,aktivitetet tona)
1) Pak histori per shkollen
ton.
Petro Nini Luarasi është shkollë që ndodhet
në juglindje të Tiranës, në rrugën "Sami
Frashëri"dhe është ndërtuar në vitin shkollor
1959-1960 me destinacion shkollë e mesme
11-vjeçare, Sipas kësaj strukture I-IV , V-VII
, VIII-XI. Drejtori i parë i kësaj shkolle ka
qenë Riza Hajro(1959-1966) dhe më pas
Kristaq Papapavli(1966-1967),Ylvi Basha
(1967-1968),Manol Muscko (1968-1969),
Rodolf Paparisto (1970-1986), Jetmir Aliçka
(1986-1989),Violeta Qirjazi (1989-1992),
Gjergj Konomi (1992-2002),Kostandina
Çollaku (2002-2006)dhe në vijim Diana
Kalemi.
Sukseset që arriti shkolla në ciklet e procesit
mësimor gjatë drejtimit të Riza Hajro e nxitën
ministrinë e arsimit të shpallte shkollën P.N.L shkollë
"eksperimentale"për hapjen e përvojes së
përparuar.Për të përmirësuar procesin mësimor
edukativ,pas vitit 1968 u ngritën laboratoret
mësimore,këndi sportiv ushtarak më i mirë në
republikë, emulacioni pedagogjik,rregullimi estetik i
mjedisit brënda dhe jashtë shkollës, në vitet 70-80
shkolla i kushtoi vëmendje punës studimore -
shkencore e pedagogjike për të rritur nivelin e kuadrit
pedagogjik,cilësinë e procesit të mësimdhënies e
përvetësimit, lidhjen e mësimit me jetën.Në vitet 86-90
u bënë një sërë përmirësimesh si rikonstruksioni
kapital i shkollës, shtesa e godinës, rrethimi i shkollës,
veshja me terrakota e fasadës,ngritja e laboratorëve
bashkëkohorë të kimisë, gjuhëve të huaja, ngritja e 2
palestrave të reja të forcës dhe aerobisë.
P.N.L është shquar gjatë gjithë kohës për numrin
e lartë të nxënësve me notën mesatare mbi 8.
Numri i nxënësve të shkollës që kanë vazhduar
shkollën e lartë është shumë i lartë si dhe numri
i nxënësve fitues në olimpiada , konkurse apo
aktivitete. Shkolla ka patur edhe gazetën si mjet
për trajtimin e problemeve të nxënësit.Në vitin
2001 filloi rikonstruksioni kapital i shkollës e cila
siguron sot kushte komode për zhvillimin e
procesit mësimor.Në vitin 2002-2003 shkolla u
përfaqësua në aktivitete kombëtare ku zuri
vend të parë në konkursin e poezisë, prozës
dhe informatikës.
2) Numri I nxenesve ne vite
1. Fillimisht shkolla ka patur rreth 1000 nxënës nga të
gjitha ciklet,me 30 paralele dhe pranonte nxënës nga
këto shkolla 7-vjeçare:Emin Duraku, 11-janari (Edit
Durham),Vasil Shanto,Luigj Gurakuqi,Alqi
Kondi(Pjeter Budi),Kostandin Kristoforidhi,Labinoti etj.
2. Numri total i nxenesve ne shkollen Petro Nini Luarasi
qe nga dita e hapjes deri tani eshte 22mij nxenes
3. Kjo shkollë që i përket njësisë bashkiake numër 5, ka
1380 nxënës, prej 2005-ës, mësimi në këtë institucion
arsimor zhvillohet paradite, në 36 ambjentet e
saj.Klasat jane te mbipopulluara me nga 39, 40, 42,
ndërkohë që udhëzimi i Ministrisë së Arsimit është me
35 nxënës për klasë.
Faruk Sejdini (Trajnieri i
Dinamos),
Valbona Selimllari (Misi i
parë),
Personalitete nga shkolla jon
Vilson Ahmeti
(Kryeminister)
Albert Brojka
(kryebashkiaku i Tiranës)
Gisela Bramo - Miss
Tirana Bujar Kapexhiu ( aktor)
Elsa Lila - këngëtare Grupi “Ritfolk”
Grupi “Produkt 28”
3) Mesues te Nderuar
Në gjimnazin “Petri Nini Luarasi”Tiranë ka punuar prej vitesh
mësuesia e talentuar Liljana Guga,e cila me pasionin për punën
fisnike të mësuëses, me dëshirën për të përcjelle tek nxënësit jo
vetem dije, por dhe kulturë e edukatë,e kanë bërë të ndihet e
nderuar në breza nxënësish dhe mesuesish.Në kuadrin e reformave
që janë ndërmarrë në vendin tonë për përmirësimin e cilësisë së
procesit mësimor, mësuesia e historisë Liljana Guga, me idetë
innovative është bërë shëmbulli përvojës së përparuar duke ndikuar
në zhvillimin e shkathtësive për përdorimin e teknologjive të reja në
funksion të mësimdhënijes e nxënies moderne.Ka shkruar shumë
artikuj metodik në shtypin pedagogjik,ka botuar teste të lëndës
së historisë në ndihmë të nxënësve që konkurojnë në
universitet,ka botuar :Zhvillimi i mësimit me module. Ka marr
pjesë në seminare nga Këshilli Evropës
Liljana Guga
Për të ndriçuar mëndjet e
mënçura të të rinjëve tanë të cilët
janë të etur për Europë e për
civizim , mësuese Liljana
Guga zhvillon orë mësimi shumë
rezultative sepse aplikon shumë
metoda dhe e bënë dinamike orën
e mësimit.Siguron pjesmarrje
aktive të nxënësit si në punë
kërkimore, punë krijuese, punën
individuale dhe bashkëpunimi në
grup. Krijon mundësi që nxënësit
të dalin me ide të qarta dhe ta
shikojnë historinë në shumë
këndvështrime. Lejon nxënësit të
gjejnë, përdorin dhe
komentojnë burimet alternative.
Në cdo orë mësimi cakton disa
objektiva dhe shumë prej tyre.i
realizon në nivele të larta
Komunikimi saj me nxënësit nuk është vetëm racional, por dhe një
komunikim emocional..Mënyra se si shprehet mësuese Liljana Guga
me nxënësit prodhon emocione që motivojnë dhe frymëzojnë
nxënësit.për të fituar dije në procesin mësimor edukativ, kjo ka të
bëjë me kujdesin që ajo i kushton aspektit emocional e psikologjik të
komunikimeve mësues-nxënës. Me dashuri për nxënësit dhe për
arsimin, në procesin mësimor –edukativ mësuesja e talentuar e
historisë Liljana Guga ka punuar me pasion cdo ditë me
nxënësit duke marrë në konsiderat efektin psikologjik në mënyrën e
komunikimit . Ajo komunikon ngrohtësisht e më lirshëm me nxënësit
, si një nënë e dashur ka falur shumë dashuri tek masa e gjerë e
nxënësve duke rritur ndjeshëm imazhin e figurës së mësueses
Aktualiteti(pasqyra aktuale e shkolles,
nxenesit , mesuesit , aktivitetet tona)
Shkolla Petro Nini Luarasi eshte nje nder
shkollat me prestigjoze ne Tirane.Qe nga
dita e hapjes se saj dhe deri ne ditet e
sotme kjo shkoll ka si pik kyc te saj qe ti
bej nxenesit te ndihen me rehat dhe me
komod gjat oreve te mesimit.Per te
realizuar kete gje kjo shkoll ka nderthurur
aktivitete e ndryshme shkollor ne menyr
te tille qe nxenesit te angazhohen sa me
shum dhe te ndihen me te lirshem dhe
me mir gjat gjendrimit te tyre ne shkolle
Kampionati i futbollit 2011-2012
Kampionat mini futboll PNL
Basketboll Vajza
Kupa e Pavarsise ne PNL
Personalitet te ndryshem ne PNL
Punuan:Matilda Gremi
Klasa:XI-L

More Related Content

Viewers also liked

Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIGazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIMirsad
 
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014ALB-AID Kukes
 
Naim Frasheri (projekt)
Naim Frasheri (projekt)Naim Frasheri (projekt)
Naim Frasheri (projekt)Egla Mërzheku
 
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri ne
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri neArsimi shqiptar nga pena me boje deri ne
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri neAmanda Ravolli
 
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!#MesueseAurela Elezaj
 
Plani vjetor i shkollës
Plani vjetor i shkollësPlani vjetor i shkollës
Plani vjetor i shkollësEsi-Esi
 
Punim seminarik-2
Punim seminarik-2Punim seminarik-2
Punim seminarik-2Ramiz Ilazi
 
Projekt qytetari-anxhelaa
Projekt qytetari-anxhelaaProjekt qytetari-anxhelaa
Projekt qytetari-anxhelaaAnxhela Hysaj
 
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimore
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimoreArti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimore
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimoreAlush Kryeziu
 
Historiku i shkolles
Historiku i shkollesHistoriku i shkolles
Historiku i shkollesCanë Zhuja
 
Portfolio shwetha aknurguru_02
Portfolio shwetha aknurguru_02Portfolio shwetha aknurguru_02
Portfolio shwetha aknurguru_02shwethaaknur
 
Outline presentationthesis1v09
Outline presentationthesis1v09Outline presentationthesis1v09
Outline presentationthesis1v09MCHLSLBR
 

Viewers also liked (20)

Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPIGazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
Gazeta e shkolles A.Z.CAJUPI
 
Gazeta e shkolles
Gazeta e shkollesGazeta e shkolles
Gazeta e shkolles
 
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 45 shkurt 2014
 
Naim Frasheri (projekt)
Naim Frasheri (projekt)Naim Frasheri (projekt)
Naim Frasheri (projekt)
 
Detyra 3 per pzhsh
Detyra 3 per pzhshDetyra 3 per pzhsh
Detyra 3 per pzhsh
 
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri ne
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri neArsimi shqiptar nga pena me boje deri ne
Arsimi shqiptar nga pena me boje deri ne
 
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
SI TE KRIJOJME GAZETEN E SHKOLLES ?!
 
Plani vjetor i shkollës
Plani vjetor i shkollësPlani vjetor i shkollës
Plani vjetor i shkollës
 
Punim seminarik-2
Punim seminarik-2Punim seminarik-2
Punim seminarik-2
 
Projekt qytetari-anxhelaa
Projekt qytetari-anxhelaaProjekt qytetari-anxhelaa
Projekt qytetari-anxhelaa
 
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimore
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimoreArti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimore
Arti i të komunikuarit me nxënës gjatë orës mësimore
 
Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!Bulizmi ne shkolle...!!!!
Bulizmi ne shkolle...!!!!
 
Komunikimi
KomunikimiKomunikimi
Komunikimi
 
Plan biznesi
Plan biznesiPlan biznesi
Plan biznesi
 
Historiku i shkolles
Historiku i shkollesHistoriku i shkolles
Historiku i shkolles
 
Plan biznesi
Plan biznesi Plan biznesi
Plan biznesi
 
Portfolio shwetha aknurguru_02
Portfolio shwetha aknurguru_02Portfolio shwetha aknurguru_02
Portfolio shwetha aknurguru_02
 
Comandos básicos
Comandos básicosComandos básicos
Comandos básicos
 
Modelado con solidos
Modelado con solidosModelado con solidos
Modelado con solidos
 
Outline presentationthesis1v09
Outline presentationthesis1v09Outline presentationthesis1v09
Outline presentationthesis1v09
 

Similar to Projekt qytetarie "Petro Nini Luarasi"

Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014ALB-AID Kukes
 
Presentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimiPresentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimiAnida Rroshi
 
Kujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësitKujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësitValbona Imeraj
 
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014ALB-AID Kukes
 
Tempus 16 NentorDanimarka
Tempus 16 NentorDanimarkaTempus 16 NentorDanimarka
Tempus 16 NentorDanimarkaBujar Kapllani
 
Portfolio nga Gentrit Kastrati
Portfolio nga Gentrit KastratiPortfolio nga Gentrit Kastrati
Portfolio nga Gentrit KastratiGentrit Kastrati
 
Portfolio nga gentrit kastrati
Portfolio nga gentrit kastratiPortfolio nga gentrit kastrati
Portfolio nga gentrit kastratiGentrit Kastrati
 
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptxbrajanosmani
 
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).pptEdaKotarja
 
Manual, parandalimi dhunes MASHT Kosove
Manual, parandalimi dhunes MASHT KosoveManual, parandalimi dhunes MASHT Kosove
Manual, parandalimi dhunes MASHT KosoveSami Palushi
 
Monografia Pjesa 3
Monografia Pjesa 3Monografia Pjesa 3
Monografia Pjesa 3fidani123
 
Revista kulturore redaksia e arsimit
Revista kulturore redaksia e arsimitRevista kulturore redaksia e arsimit
Revista kulturore redaksia e arsimitolinuhi
 
Projekti 1 dt. 23
Projekti 1 dt. 23Projekti 1 dt. 23
Projekti 1 dt. 23sarafhm
 
Projekt : "Historiku i shkolles sime"
Projekt : "Historiku i shkolles sime"Projekt : "Historiku i shkolles sime"
Projekt : "Historiku i shkolles sime"kryeziuvilma
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotGenti Mustafaj
 
Kualifikim i brendshem
Kualifikim i brendshemKualifikim i brendshem
Kualifikim i brendshemMarsida Mezja
 

Similar to Projekt qytetarie "Petro Nini Luarasi" (20)

Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014
Gazeta jemi edhe ne nr 44 janar 2014
 
Presentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimiPresentation vetvleresimi
Presentation vetvleresimi
 
Kujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësitKujdesi për nxënësit
Kujdesi për nxënësit
 
ESE
ESEESE
ESE
 
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014
Gazeta "JEMI EDHE NE" NR.48 NENTOR 2014
 
Tempus 16 NentorDanimarka
Tempus 16 NentorDanimarkaTempus 16 NentorDanimarka
Tempus 16 NentorDanimarka
 
Portfolio nga Gentrit Kastrati
Portfolio nga Gentrit KastratiPortfolio nga Gentrit Kastrati
Portfolio nga Gentrit Kastrati
 
Portfolio nga gentrit kastrati
Portfolio nga gentrit kastratiPortfolio nga gentrit kastrati
Portfolio nga gentrit kastrati
 
Ese
EseEse
Ese
 
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx
4.1 Shkolla dhe funksionet e saj .pptx
 
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
1. Arsimi gjithëpërfshires (1).ppt
 
Ese Pedagogjie
Ese PedagogjieEse Pedagogjie
Ese Pedagogjie
 
Manual, parandalimi dhunes MASHT Kosove
Manual, parandalimi dhunes MASHT KosoveManual, parandalimi dhunes MASHT Kosove
Manual, parandalimi dhunes MASHT Kosove
 
Tik
TikTik
Tik
 
Monografia Pjesa 3
Monografia Pjesa 3Monografia Pjesa 3
Monografia Pjesa 3
 
Revista kulturore redaksia e arsimit
Revista kulturore redaksia e arsimitRevista kulturore redaksia e arsimit
Revista kulturore redaksia e arsimit
 
Projekti 1 dt. 23
Projekti 1 dt. 23Projekti 1 dt. 23
Projekti 1 dt. 23
 
Projekt : "Historiku i shkolles sime"
Projekt : "Historiku i shkolles sime"Projekt : "Historiku i shkolles sime"
Projekt : "Historiku i shkolles sime"
 
Problemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sotProblemet e arsimit e shkolles sot
Problemet e arsimit e shkolles sot
 
Kualifikim i brendshem
Kualifikim i brendshemKualifikim i brendshem
Kualifikim i brendshem
 

More from Matilda Gremi

Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i Kolonit
Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i KolonitRektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i Kolonit
Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i KolonitMatilda Gremi
 
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDS
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDSKUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDS
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDSMatilda Gremi
 
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi InfermierorKomplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi InfermierorMatilda Gremi
 
Politikat Efektive per Izolimin e Pacienteve
Politikat Efektive per Izolimin e PacientevePolitikat Efektive per Izolimin e Pacienteve
Politikat Efektive per Izolimin e PacienteveMatilda Gremi
 
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne Shqiperi
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne ShqiperiProjekt ekonomie/Sistemi Bankar ne Shqiperi
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne ShqiperiMatilda Gremi
 
"Greqia e lashte" Projekt Historie
"Greqia e lashte" Projekt Historie"Greqia e lashte" Projekt Historie
"Greqia e lashte" Projekt HistorieMatilda Gremi
 
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Matilda Gremi
 
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten tone
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten toneRoli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten tone
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten toneMatilda Gremi
 
Aparati i ekskretimit
Aparati i ekskretimitAparati i ekskretimit
Aparati i ekskretimitMatilda Gremi
 
Projekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globaleProjekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globaleMatilda Gremi
 

More from Matilda Gremi (14)

Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i Kolonit
Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i KolonitRektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i Kolonit
Rektokoliti Ulceroz,Kanceri Kolorektal, Obstruksioni Akut i Kolonit
 
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDS
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDSKUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDS
KUJDESI INFERMIEROR NE PACIENTET ME AIDS
 
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi InfermierorKomplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
Komplikacionet Postoperatore/Kujdesi Infermieror
 
Politikat Efektive per Izolimin e Pacienteve
Politikat Efektive per Izolimin e PacientevePolitikat Efektive per Izolimin e Pacienteve
Politikat Efektive per Izolimin e Pacienteve
 
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne Shqiperi
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne ShqiperiProjekt ekonomie/Sistemi Bankar ne Shqiperi
Projekt ekonomie/Sistemi Bankar ne Shqiperi
 
"Greqia e lashte" Projekt Historie
"Greqia e lashte" Projekt Historie"Greqia e lashte" Projekt Historie
"Greqia e lashte" Projekt Historie
 
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
Gjergj fishta dhe "Lahuta e Malecis"
 
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten tone
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten toneRoli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten tone
Roli i perimeve dhe drufrutoreve ne jeten tone
 
Projekt gjeografie
Projekt gjeografieProjekt gjeografie
Projekt gjeografie
 
Projekt Matematike
Projekt MatematikeProjekt Matematike
Projekt Matematike
 
Projekt fizike
Projekt fizikeProjekt fizike
Projekt fizike
 
Aparati i ekskretimit
Aparati i ekskretimitAparati i ekskretimit
Aparati i ekskretimit
 
Sindroma down
Sindroma downSindroma down
Sindroma down
 
Projekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globaleProjekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globale
 

Projekt qytetarie "Petro Nini Luarasi"

 • 1. Tema: Zyra e informimit ne shkolle Projekt:Qytetarie
 • 2. 1) Pak historik per shkollen tone. 2) Numeri I nxenesve ne vite dhe personalitetet nga shkolla jone 3) Mesues te nderuar. 4) Aktualiteti(pasqyra aktuale e shkolles,nxenesit,mesuesit,aktivitetet tona)
 • 3.
 • 4. 1) Pak histori per shkollen ton. Petro Nini Luarasi është shkollë që ndodhet në juglindje të Tiranës, në rrugën "Sami Frashëri"dhe është ndërtuar në vitin shkollor 1959-1960 me destinacion shkollë e mesme 11-vjeçare, Sipas kësaj strukture I-IV , V-VII , VIII-XI. Drejtori i parë i kësaj shkolle ka qenë Riza Hajro(1959-1966) dhe më pas Kristaq Papapavli(1966-1967),Ylvi Basha (1967-1968),Manol Muscko (1968-1969), Rodolf Paparisto (1970-1986), Jetmir Aliçka (1986-1989),Violeta Qirjazi (1989-1992), Gjergj Konomi (1992-2002),Kostandina Çollaku (2002-2006)dhe në vijim Diana Kalemi.
 • 5. Sukseset që arriti shkolla në ciklet e procesit mësimor gjatë drejtimit të Riza Hajro e nxitën ministrinë e arsimit të shpallte shkollën P.N.L shkollë "eksperimentale"për hapjen e përvojes së përparuar.Për të përmirësuar procesin mësimor edukativ,pas vitit 1968 u ngritën laboratoret mësimore,këndi sportiv ushtarak më i mirë në republikë, emulacioni pedagogjik,rregullimi estetik i mjedisit brënda dhe jashtë shkollës, në vitet 70-80 shkolla i kushtoi vëmendje punës studimore - shkencore e pedagogjike për të rritur nivelin e kuadrit pedagogjik,cilësinë e procesit të mësimdhënies e përvetësimit, lidhjen e mësimit me jetën.Në vitet 86-90 u bënë një sërë përmirësimesh si rikonstruksioni kapital i shkollës, shtesa e godinës, rrethimi i shkollës, veshja me terrakota e fasadës,ngritja e laboratorëve bashkëkohorë të kimisë, gjuhëve të huaja, ngritja e 2 palestrave të reja të forcës dhe aerobisë.
 • 6. P.N.L është shquar gjatë gjithë kohës për numrin e lartë të nxënësve me notën mesatare mbi 8. Numri i nxënësve të shkollës që kanë vazhduar shkollën e lartë është shumë i lartë si dhe numri i nxënësve fitues në olimpiada , konkurse apo aktivitete. Shkolla ka patur edhe gazetën si mjet për trajtimin e problemeve të nxënësit.Në vitin 2001 filloi rikonstruksioni kapital i shkollës e cila siguron sot kushte komode për zhvillimin e procesit mësimor.Në vitin 2002-2003 shkolla u përfaqësua në aktivitete kombëtare ku zuri vend të parë në konkursin e poezisë, prozës dhe informatikës.
 • 7. 2) Numri I nxenesve ne vite 1. Fillimisht shkolla ka patur rreth 1000 nxënës nga të gjitha ciklet,me 30 paralele dhe pranonte nxënës nga këto shkolla 7-vjeçare:Emin Duraku, 11-janari (Edit Durham),Vasil Shanto,Luigj Gurakuqi,Alqi Kondi(Pjeter Budi),Kostandin Kristoforidhi,Labinoti etj. 2. Numri total i nxenesve ne shkollen Petro Nini Luarasi qe nga dita e hapjes deri tani eshte 22mij nxenes 3. Kjo shkollë që i përket njësisë bashkiake numër 5, ka 1380 nxënës, prej 2005-ës, mësimi në këtë institucion arsimor zhvillohet paradite, në 36 ambjentet e saj.Klasat jane te mbipopulluara me nga 39, 40, 42, ndërkohë që udhëzimi i Ministrisë së Arsimit është me 35 nxënës për klasë.
 • 8. Faruk Sejdini (Trajnieri i Dinamos), Valbona Selimllari (Misi i parë), Personalitete nga shkolla jon
 • 10. Gisela Bramo - Miss Tirana Bujar Kapexhiu ( aktor)
 • 11. Elsa Lila - këngëtare Grupi “Ritfolk”
 • 13. 3) Mesues te Nderuar Në gjimnazin “Petri Nini Luarasi”Tiranë ka punuar prej vitesh mësuesia e talentuar Liljana Guga,e cila me pasionin për punën fisnike të mësuëses, me dëshirën për të përcjelle tek nxënësit jo vetem dije, por dhe kulturë e edukatë,e kanë bërë të ndihet e nderuar në breza nxënësish dhe mesuesish.Në kuadrin e reformave që janë ndërmarrë në vendin tonë për përmirësimin e cilësisë së procesit mësimor, mësuesia e historisë Liljana Guga, me idetë innovative është bërë shëmbulli përvojës së përparuar duke ndikuar në zhvillimin e shkathtësive për përdorimin e teknologjive të reja në funksion të mësimdhënijes e nxënies moderne.Ka shkruar shumë artikuj metodik në shtypin pedagogjik,ka botuar teste të lëndës së historisë në ndihmë të nxënësve që konkurojnë në universitet,ka botuar :Zhvillimi i mësimit me module. Ka marr pjesë në seminare nga Këshilli Evropës Liljana Guga
 • 14. Për të ndriçuar mëndjet e mënçura të të rinjëve tanë të cilët janë të etur për Europë e për civizim , mësuese Liljana Guga zhvillon orë mësimi shumë rezultative sepse aplikon shumë metoda dhe e bënë dinamike orën e mësimit.Siguron pjesmarrje aktive të nxënësit si në punë kërkimore, punë krijuese, punën individuale dhe bashkëpunimi në grup. Krijon mundësi që nxënësit të dalin me ide të qarta dhe ta shikojnë historinë në shumë këndvështrime. Lejon nxënësit të gjejnë, përdorin dhe komentojnë burimet alternative. Në cdo orë mësimi cakton disa objektiva dhe shumë prej tyre.i realizon në nivele të larta
 • 15. Komunikimi saj me nxënësit nuk është vetëm racional, por dhe një komunikim emocional..Mënyra se si shprehet mësuese Liljana Guga me nxënësit prodhon emocione që motivojnë dhe frymëzojnë nxënësit.për të fituar dije në procesin mësimor edukativ, kjo ka të bëjë me kujdesin që ajo i kushton aspektit emocional e psikologjik të komunikimeve mësues-nxënës. Me dashuri për nxënësit dhe për arsimin, në procesin mësimor –edukativ mësuesja e talentuar e historisë Liljana Guga ka punuar me pasion cdo ditë me nxënësit duke marrë në konsiderat efektin psikologjik në mënyrën e komunikimit . Ajo komunikon ngrohtësisht e më lirshëm me nxënësit , si një nënë e dashur ka falur shumë dashuri tek masa e gjerë e nxënësve duke rritur ndjeshëm imazhin e figurës së mësueses
 • 16. Aktualiteti(pasqyra aktuale e shkolles, nxenesit , mesuesit , aktivitetet tona) Shkolla Petro Nini Luarasi eshte nje nder shkollat me prestigjoze ne Tirane.Qe nga dita e hapjes se saj dhe deri ne ditet e sotme kjo shkoll ka si pik kyc te saj qe ti bej nxenesit te ndihen me rehat dhe me komod gjat oreve te mesimit.Per te realizuar kete gje kjo shkoll ka nderthurur aktivitete e ndryshme shkollor ne menyr te tille qe nxenesit te angazhohen sa me shum dhe te ndihen me te lirshem dhe me mir gjat gjendrimit te tyre ne shkolle
 • 19.
 • 21.
 • 23.
 • 25.