Spoergeskema Studerende 1

376 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
376
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Spoergeskema Studerende 1

  1. 1. Computerspil i undervisningen - spørgeskema til lærerstuderende Odense, d. 11/3 2010 Ella Myhring Svar på spørgsmålet Hvad er din personlige erfaring med computerspil?  Stort set ikke noget!  Har spillet flere forskellige computerspil af mange forskellige genrer  Til underholdning, vi har ikke den store erfaring.  Til underholdning. Facebook.  det kan være lærerigt, især med at lære engelsk  ikke det store, kun hvad jeg har set eller hørt igennem min datter.  Jeg har førhen spillet en del computerspil som fx. bubble boble, sims og mario  Det er god underholdning og i sær udenlandske spil hjælper til med sproglæring.  Overvejende positive erfaringer fra computerspil  ingen  Vi har ikke den store erfaring med computerspil. De eneste spil vi kender en smule til er de spil som man kan spille på gratis sider.
  2. 2. Svar på spørgsmålet Hvad er din personlige holdning til computerspil?  Computerspil er en form for underholdning og medie der kan bruges på lige fod med TV, film og andre medier  Det er hyggeligt til en vis grad, MEN overordnet synes jeg nok, det er ligegyldigt og tidsspilde. Der er meget andet, jeg hellere vil bruge tiden på.  Vi synes det er god underholdning, men ikke noget vi bruger specielt meget selv.  Tidsfordriv. Underholdning - ligesom tv. Ikke i lige så høj grad som twister.  spiller ikke selv  Jeg har ikke den store holdning til computerspil. Men hælder måske mest over til frygten om at det kan påvirke børnene negativt. Hvilken nok skyldes min manglende erfaring og viden om emnet.  Det er meget fint, men alt med måde  Jeg synes det er vigtigt for børn at kunne lade sig underholde og samtidigt kunne modtage indlæring. Det er dog vigtigt at børn lære at skelne mellem virkelighed og fantasi.  Meget positiv  kan bruges på nogle punkter  Uinteressant, kan være nem tilgængelig underholdning, men det er ikke underholdning på samme måde som en film eller en bog.
  3. 3. Svar på spørgsmålet Hvordan ser du på computerspil i undervisningssammenhæng?  Jeg indser, at der nok er muligheder i det.  De kan bidrage til at skabe interesse for eleverne og kan inddrages i en sammenhæng hvor indholdet er relevant for det man beskæftiger sig med i undervisningen.  Vi synes det er super god måde at motivere eleverne samtidig med at de lærer noget. Det er helt sikkert noget vi selv vil bruge i vores kommende undervisning, så vi kan få fat i eleverne på deres niveau og udnytte deres kompetencer.  Vi tror at det har en god motivationsfaktor og kan nemt bruges som undervisningsdifferentiering.  en godt motivationsværktøj til elever der har svært ved engagere sig i "normal" undervisning  Ud fra hvad vi har hørt omtalt i dag, synes jeg det lyder som et spændende arbejdsmiddel at kunne inddrage.  Det ser jeg positivt på  Det er en rigtig god mulighed og samtidigt en modernisering af til tider gamle undervisningsmetoder. Det er desuden en god mulighed for at inddrage mange fag.  giver god mulighed for differentiering  nyttigt  Vi synes, at det kan være inspirerende, og øge motivationen blandt elever.
  4. 4. Svar på spørgsmålet I hvilket omfang har computerspil indgået i undervisningen på læreruddannelsen?  Har slet ikke fundet sted!  Har ikke indgået i undervisningen endnu.  Vi har ikke oplevet noget, endnu.  Slet ikke. Først nu.  overhovedet ikke, første gang er i dag 11-3-10...  Det har det slet ikke.  haha - aldrig  Vi venter stadig :-)  Computerspil har ikke indgået i undervisningen.  meget lidt  I intet omfang, det er først i dag vi har stiftet bekendtskab med computerspil i undervisningen.
  5. 5. Svar på spørgsmålet Hvordan føler du, at du er rustet til at inddrage computerspil i din fremtidige undervisning?  Jeg føler mig ikke særlig rustet til det.  Har et almindeligt kendskab til computerspil ud fra interesse og har endnu ikke overvejet hvilke spil eller i hvilken sammenhæng det vil være relevant at inddrage.  Vi mangler baggrundsviden. Vi føler os meget rustet, da vi selv er vokset op med computere, men der hvor vi mangler lidt, kan vi indhente fra eleverne.  Nogenlunde - computeren virkede ikke til demonstreringen af computerspil i vores gruppe. Derfor har vi ikke prøvet at lave tegneserie ud fra computerspil.  meget ringe, er kun lige blevet introduceret for det.  Jeg føler mig slet ikke kompetent nok til at kunne hverken undervise i det eller inddrage det i undervisningen.  Ikke særlig godt  Kurset i dag har åbnet øjnene for en masse muligheder og det er nu vores opgave at får dette implementeret i den fremtidige undervisning.  Kunne rustes bedre.  ikke særlig godt  Vi er blevet klogere på, hvordan vi kan bruge computerspil i undervisningen, men på det tekninske er vi stadig usikre.
  6. 6. Svar på spørgsmålet Hvad skal der til, for at du inddrager computerspil i din fremtidige undervisning?  I hvert fald at jeg får sat mig mere ind i det. Evt også lidt mere belysning på relevansen i det.  Kunne gennemskue hvilke spil og elementer der er relevante i forhold til undervisningen og til opfyldelse af mål for undervisningen.  Der skal ikke særlig meget til, da vi allerede ved at vi vil benytte os af de muligheder der er indenfor brugen af computerspil etc.  Mere erfaring. It skal fungere.  bevis på at det er en motiverende og lærerig undervisningsmetode  Meget mere erfaring og viden ex. igennem kurser  At jeg får mere erfaring med det og et større kendskab  At spillene kan fange elevernes opmærksomhed og at de er udviklet for børnene og ikke for andre eksperter. Det skal være op til date og have relevans til elevernes egen hverdag.  gode spil og god tid. Og de rigtige faciliteter!, hvilket der ikke er hverken på skolerne eller på seminariet. hurtigere opstart på computerne.  mere viden  Vi nåede ikke det sidste spørgsmål.

×