Oprea ramona Cls a XI-a A
Cuprins         Primavara I Martie Martisor Imagini
Primavara            Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de ...
Solstitiul de vara         Similar, terminarea primăverii      și începutul verii astronomice      este ...
Imagini
I Martie
Martisor    Iata ca a venit   primavara,   Ghioceii au scos   capu timizi din   zapada   Si natura inc...
Imagini Martisor    
Martisorul         Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul ...
Imagini Martisoare       Culoarea roșie simbolizează dragostea către frumos și amintește de curajul tânărului, i...
8 Martie          Traditia celebrarii femeii dateaza inca din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv maretii ze...
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Sosirea primaverii
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Sosirea primaverii

563 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
563
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Sosirea primaverii

 1. 1. Oprea ramona Cls a XI-a A
 2. 2. Cuprins  Primavara I Martie Martisor Imagini
 3. 3. Primavara  Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate, marcând tranziția de la iarnă spre vară. Din punct de vedere astronomic, marcarea începutului primăverii este, de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții, timp al anului numit echinox în astronomie. Astfel, în emisfera nordică, echinoxul de primăvară este datat astronomic în jur de 21 martie al fiecărui an, în timp ce în emisfera sudică, același echinox este în jurul datei de 23 septembrie. Simultan cu existența unui echinox într-una din cele două emisfere ale Terrei, echinoxul "opus" marchează cealaltă emisferă.
 4. 4. Solstitiul de vara   Similar, terminarea primăverii și începutul verii astronomice este considerată a fi în jurul datei când ziua devine maximă, iar noaptea minimă, timp al anului numit solstițiu de vară. Astfel, în emisfera nordică, solstițiul de vară este datat în jurul datei de 21 iunie, respectiv în emisfera sudică, același solstițiu este plasat temporal în jurul datei de 21 decembrie. Similar cu "antinomia" echinoxurilor de la începutul primăverii, simultan cu existența unui solstițiu într- una din cele două emisfere ale Terrei, solstițiul "opus" marchează cealaltă emisferă.
 5. 5. Imagini
 6. 6. I Martie
 7. 7. Martisor   Iata ca a venit primavara,  Ghioceii au scos capu timizi din zapada  Si natura incepe sa renasca  Iti trimit acest martisor virtual cu drag
 8. 8. Imagini Martisor 
 9. 9. Martisorul  Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii.[1] Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.
 10. 10. Imagini Martisoare  Culoarea roșie simbolizează dragostea către frumos și amintește de curajul tânărului, iar cea albă este ghiocelului, prima floare a primăverii. Un mit povestește cum Soarele a coborât pe Pământ în chip de fată preafrumoasă. Dar un zmeu a furat-o și a închis-o în palatul lui. Atunci păsările au încetat să cânte, copiii au uitat de joacă și veselie, și lumea întreagă a căzut în mâhnire. Văzând ce se întâmplă fără Soare, un tânăr curajos a pornit spre palatul zmeului să elibereze preafrumoasa fată.
 11. 11. 8 Martie  Traditia celebrarii femeii dateaza inca din vremea grecilor. Pe atunci, inclusiv maretii zei din Olimp aveau o zi in care sarbatoreau pe zeita Rhea, zeita-mama a tuturor, asociata deseori cu pamantul. Astfel, odata cu ei si pamantenii sarbatoreau femeia-mama, creatoarea tuturor fiintelor vii si simbol al renasterii perpetue. Astazi, ziua de 8 martie celebreaza femeia la toate varstele, zambetul, gingasia, generozitat ea si daruirea ei.

×