Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Danses tradicionals catalanes
ÍNDEX 1 <ul><li>Diferents tipus de balls:
-Les seguidilles
-El fandango
-El bolero
-La bolangera
-La polca
-La jota
-El ball de bastons
-La sardana </li></ul>
ÍNDEX 2 <ul><li>Estils de balls:
-Cerimoniós
-Religiós
-Festiu
L'espectacle
L'esbart
Vestuari
El ball de gegants  </li></ul>
LES SEGUIDILLES Són els balls més antics i de les que se'n deriven les altres. La música és molt viva, i les lletres, quan...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Danses catalanes

8,349 views

Published on

Published in: Entertainment & Humor
 • Be the first to comment

Danses catalanes

 1. 1. Danses tradicionals catalanes
 2. 2. ÍNDEX 1 <ul><li>Diferents tipus de balls:
 3. 3. -Les seguidilles
 4. 4. -El fandango
 5. 5. -El bolero
 6. 6. -La bolangera
 7. 7. -La polca
 8. 8. -La jota
 9. 9. -El ball de bastons
 10. 10. -La sardana </li></ul>
 11. 11. ÍNDEX 2 <ul><li>Estils de balls:
 12. 12. -Cerimoniós
 13. 13. -Religiós
 14. 14. -Festiu
 15. 15. L'espectacle
 16. 16. L'esbart
 17. 17. Vestuari
 18. 18. El ball de gegants </li></ul>
 19. 19. LES SEGUIDILLES Són els balls més antics i de les que se'n deriven les altres. La música és molt viva, i les lletres, quan en tenen, expressen burla o ironia per a provocar el somriure de qui les escolta.
 20. 20. El FANDANGO Agrupa diversos tipus de cants i balls amb molt de moviment. Els fandangos més antics es ballaven en tot Espanya i a cada territori rebien un nom diferent.
 21. 21. EL BOLERO Són seguidilles modificades pels mestres de ball i adaptades a la gràcia popular. Els passos són complicats i li donen un ritme pausat i cerimoniós. El balla una o més parelles.
 22. 22. LA BOLANGERA És una dansa que es ballava amb molt d’entusiasme en acabar la festa de les meses, tenia el sentit de festejar la collita del blat. Com que havien treballat molt ho celebraven ballant bolangeres.
 23. 23. LA POLCA Va aparèixer a Bohèmia i es va estendre per tot Europa pels seus passos ràpids. Es balla fent moltes voltes amb diverses figures i combinacions amb les que els balladors acostumen a improvisar.
 24. 24. LA JOTA És originada a Aragó. És semblant al fandango i també se sol ballar amb castanyoles. Abans s'utilitzava per buscar parella i per acompanyar les feines del camp.
 25. 25. EL BALL DE BASTONS Utilitza com a element principal un o dos bastons i l'acció de picar entre ells. Interpreta dos bàndols lluitant, fent diferents moviments i alternant la lluita amb l'entrecreuament de bàndols, distingits pels colors dels seus vestuaris.
 26. 26. LA SARDANA La sardana és una dansa viva que facilitava la participació i l'esbarjo de la gent que era a la plaça. La sardana és encara la dansa més representativa del nostre país, que omple de música i de balls les festes i les places dels nostres pobles.
 27. 27. BALL CERIMONIÓS La dansa cerimonial té més excel·lència en les ocasions en què es balla com a lluïment o bé quan la dansa serveix com element de selecció o de tria.
 28. 28. BALL RELIGIÓS A partir de la dansa l'església feia arribar a la gent els textos sagrats i els fets de la vida. Aquest tipus de ball es força cerimoniós i no és alegre ni els passos són molt ràpids. Així les processons, les moixigangues i els virolais són d'aquest estil.
 29. 29. BALL FESTIU Es balla en sentit de festejar algun dia assenyalat i passar-ho bé. També un ball festiu és per exemple la patum de Berga.
 30. 30. L'ESPECTACLE Hi ha molts balls tradicionals que donen un espectacle ja que representen una història i fan una mica de teatre, per que el poble s'ho passi bé.
 31. 31. L'ESBART Un esbart dansaire és un grup o associació de persones que es dedica a la recuperació, el manteniment i la difusió de la dansa i les tradicions folklòriques de Catalunya i dels Països Catalans. El nom d'esbart li van posar ja que les dones quan volten les faldilles semblaven un esbart d'ocells volant.
 32. 32. VESTUARI Hi ha un model de vestuari a seguir i a partir d'aquí es fan variacions depèn el tipus de ball. Les dones: Els homes:
 33. 33. EL BALL DE GEGANTS Esta molt relacionat amb els balls anomenats anteriorment, ja que també és una dansa ballada amb els gegants i capgrossos.
 34. 34. La nostra cultura s'està oblidant i m'agradaria que no fos així, per això he fet aquesta petita mostra de diferents tipus de balls que es ballen als esbarts de Catalunya. Moltes gràcies Marta

×