Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Tarraco

1,149 views

Published on

Published in: Education, Travel
 • Be the first to comment

Tarraco

 1. 1. TARRACOTARRACO "civitas ubi ver aeternum est...""civitas ubi ver aeternum est..."
 2. 2. ➢ Estem a l'any 218 aC, als inicis de la II Guerra Púnica. Els romans sota el comandament dels Escipions estableixen un campament d'hivern permanent al costat d'un poblat ibèric anomenat Cesse, d'on sorgirà el primer assentament romà a la península, la futura ciutat de Tarraco...
 3. 3. ➢ La seua situació costanera, seguint la Via Augusta, i l'activitat comercial van assegurar la seua prosperitat econòmica fins el 257, quan va patir un terrible saqueig per una tribu germànica, encara que es va poder recuperar.
 4. 4. Tarraco, ciutat imperialTarraco, ciutat imperial ➢ Juli Cèsar: títol de colònia de dret romà, Colonia Iulia Urbs Tarraco ➢ August: eleva la seua categoria, Colonia Urbs Trimphalis Tarraconensis, on hi va viure dos anys ➢ Adrià: També va viure un temps a la ciutat i la
 5. 5. Els monuments romans de Tarraco
 6. 6. Muralles de Tarragona ➢ La ciutat va comptar amb una magnífica estructura emmurallada des del segle III aC, que encara ara podem admirar en part. Però la majoria dels seus monuments procedeixen dels segles I i II dC.
 7. 7. Fòrum provincial ➢ El fòrum provincial data del segle I dC, a l'època de Vespasià. Sabem que allí es va edificar un gran temple dedicat a l'emperador August, Divus Augustus.
 8. 8. Circ Romà ➢ A finals del segle I dC es va construir un circ per a les curses de carros del que queden poques restes, de 325 m de llarg per 110 m d'ample.
 9. 9. L'Amfiteatre ➢ Del teatre se'n conserven poques restes, però de l'amfiteatre podem veure l'estructura, conservada gràcies a la construcció d'una basílica visigòtica a l'interior. Tenia una capacitat per a uns 11.000 espectadors.
 10. 10. Els aqüeductes ➢ En la mateixa ciutat trobem l'aqüeducte que abastia la ciutat. ➢ Una mica més allunyat es troba el conegut com a Pont del Diable.
 11. 11. La torre dels Escipions ➢ Aquest cèlebre monument funerari us espera per a la ritual fotografia de final d'Estada al Camp d'aprenentatge de Tarragona!
 12. 12. Però sabeu quin animal fantàstic de la mitologia és un dels simbols de la ciutat tarraconense? (asudeM al)

×