Bordas marti programari

139 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
139
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bordas marti programari

  1. 1. PROGRAMES DE WINDOWSINTERNET:FIREFOX: El Mozilla Firefox és un navegador web gratuït, de codi obert,basat en el codi desenvolupat dins el projecte Mozilla.org. Les sevescaracterístiques principals són la rapidesa i la facilitat dinstal·lació idutilització. És una aplicació molt lleugera i ràpida, alhora que compleix ambels principals estàndards dInternet. http://www.mozilla.org/ca/firefox/newGOOGLE CHROME: Google Chrome és el navegador de codi obert deGoogle, disponible en més de 40 idiomes, incloent-hi el català. Està concebutno únicament com un navegador, sinó també com a plataforma per a pàgines iaplicacions web, tenint en compte les característiques del web actual.https://www.google.com/intl/ca/chrome/browser/INTERNET EXPLORER: LInternet Explorer 9.0 és la darrera versió delnavegador web de Microsoft. Incorpora les característiques estàndards delsnavegadors de darrera generació, amb millores en la facilitat dús,compatibilitat de webs, velocitat de càrrega, seguretat i privacitat.KONQUEROR: El Konqueror és el navegador web de lescriptori KDE, amés a més dun gestor i visualitzador de fitxers. El seu motor és el KHTML, quetambé és utilitzat pel navegador Safari (Mac OS) i el Chrome (Google). Presentacaracterístiques equivalents a la de la resta de navegadors moderns (velocitat,seguretat, personalització...).EINES D’INTERNET:SKYPE: LSkype és un programa gratuït i senzill que permet fer trucadesde veu i videoconferències gratuïtes a qualsevol usuari de Skype amb unaqualitat excel·lent, i trucades de pagament a un preu competitiu a telèfonsfixos i mòbils. Per connectar-vos amb altres usuaris. LSkype requereix unmicròfon, uns auriculars i una connexió a Internet per funcionar.
  2. 2. EMULE: LeMule és un programa de compartició de fitxers P2P que esbasa en la xarxa de lantic eDonkey2000 (eD2K) i Kad, però que ofereix moltesmés característiques i és programari lliure (llicència GPL).LeMule presenta lescaracterístiques més avançades dels programes de compartició de fitxers:permet compartir tot tipus de fitxers, aturar i reprendre la descàrrega enqualsevol moment, descarregar des de diversos usuaris alhora, seleccionarusuaris, seleccionar lamplada de banda consumida...AMSN: LaMSN és un programa de missatgeria instantània clon del MSNMessenger de Microsoft, de codi obert, multiplataforma (Windows, Linux, Maci FreeBSD) i multilingüe.KOMPOZER: El KompoZer està dissenyat per a ser extremadamentsenzill dutilitzar, de manera que es converteix en leina ideal per a aquellsusuaris sense massa coneixements tècnics que volen crear un lloc web atractiu idaspecte professional sense necessitat de conèixer els marcadors HTML oaltres detalls de la programació web.OFIMÀTICA:ADOBE READER: LAdobe Reader (anteriorment conegut com AdobeAcrobat Reader) és una eina per a la visualització i impressió de documents enformat PDF. A més, permet cercar, signar digitalment, verificar i col·laboraramb ells.GNUMERIC: l Gnumeric és un gestor de fulls de càlcul semblant a lExceldel Microsoft Office o al Calc de lOpenOffice.org. Junt amb altres aplicacionscom lAbiword o lEvolution, forma el paquet doficina de lescriptori GNOME.Permet obrir i desar en múltiples formats, entre els quals sinclou lExcel ilOpenDocument (OpenOffice.org).THUNDERBIRD: El Motzilla Thundrbird és un programa que teprograma té gran quantitat dopcions de personalització i incorpora lescaracterístiques més útils que pot necessitar un client de correu avui en dia:filtres de missatges, gestió del correu brossa amb auto-aprenentatge, etc.Tot això juntament amb les opcions a les quals podem estar més habituats,com ara la cerca de missatges o una llibreta dadreces personal.
  3. 3. GNUCASH: El GnuCash és un gestor de finances personal i per a lapetita i mitjana empresa, lliure i disponible per a diverses plataformes.Dissenyat per a ser utilitzat de forma fàcil, potent i flexible, el GnuCash permetfer un seguiment dels nostres comptes, accions, ingressos i despeses. Tan ràpidi intuïtiu com un llibre de comptabilitat, està basat en principis de comptabilitatprofessionals.MULTIMÈDIA:AUDACITY: LAudacity és un editor i enregistrador dàudio fàcil dutilitzar,disponible per a Windows, Mac OS X, GNU/Linux i altres sistemes operatius.Enregistra àudio en directe, converteix cintes i gravar-les en formats CD etc.http://audacity.sourceforge.net/VLC MEDIA PLAYER: El VLC media player és un reproductor multimèdialliure (llicència GPL) i multiplataforma. Lavantatge que té respecte daltresreproductors és que incorpora gran quantitat de còdecs dàudio i vídeo sensenecessitat que lusuari els hagi dinstal·lar un per un. A més de reproduir fitxerslocalment, també els reprodueix en temps real a través de la xarxa seguintdiversos protocols, i permet transcodificar a altres formats. Té moltapopularitat, a més, perquè permet reproduir fitxers multimèdia que no hanestat descarregats completament a les xarxes P2P.ITUNES: LiTunes és un reproductor de música i vídeo gratuït per asistemes operatius Mac i Windows. Organitza llistes de reproducció, editainformació del fitxer, copia fitxers a IPod i altres reproductors de música etc.http://www.apple.comNIGHTINGALE: El Nightingale és un reproductor multimèdia lliuremultiplataforma per a Windows, Mac i GNU/Linux. És una bifuraciódel SongBird, que només està disponible per a Windows i Mac.http://getnightingale.com/
  4. 4. GRÀFIC:GIMP: El GIMP és un programa lliure extremadament potent i versàtil,adequat per a tasques com ara retoc fotogràfic o creació i disseny dimatges. Espot utilitzar com a simple programa de dibuix, com a programa de retocfotogràfic professional, com a sistema de processament massiu en línia, com adissenyador massiu dimatges de producció, com a convertidor de formatsgràfics, etc.INKSCAPE: LInkscape és una eina lliure de dibuix amb capacitatssemblants a Illustrator, Freehand i CorelDraw que fa servir el format estàndardW3C sobre gràfics vectorials escalables (SVG).Algunes de les característiquesque inclou són formes bàsiques, camins, text, marcadors, clons, composició detransparències, degradats i agrupacions.POLA: El Pola proporciona una manera fàcil i ràpida de crear imatgesPolaroid a partir de qualsevol foto digital. Està basat en la idea original delprograma Polaroid.exe. Amb un simple arrossega i deixa anar, Pola converteixqualsevol imatge en una fotografia Polaroid.PICASA: El Picasa és un excel·lent organitzador de fotografies i vídeosdesenvolupat per Google que us ajuda a trobar, editar i compartir; cada copque lobriu, localitza totes les fotos i vídeos que teniu a lordinador (fins i totaquelles de què us havíeu oblidat) i les classifica en àlbums visuals, organitzatsper data, amb noms de carpeta fàcils didentificar.EDUCACIÓ I CIÈNCIA:GOOGLE EARTH: El Google Earth és un globus virtual desenvolupat perGoogle i disponible per a Windows, Linux i Mac. El Google Earth inclou una granquantitat dinformació, dentre la qual destaca: Imatgeria satèl·lit i aèria de totel planeta de diversa resolució. Gran part dels Països Catalans tenen la màximaresolució disponible. A més, no només podem consultar la imatgeria mésactual, sinó també les danys anteriors, en cas que estiguin disponibles.
  5. 5. MECANOG: El Mecanog és un programa per a facilitar laprenentatge demecanografia amb ordinador. Totalment adaptat per a persones ambdificultat visual moderada (podent-se augmentar la mida de les lletres) ofonda o amb ceguesa (persones que precisen un lector de pantalla).STELLARIUM: LStellarium és un planetari virtual de codi lliure quereprodueix el cel duna manera molt realista a lordinador. Amb lStellariumpodeu veure el mateix que veuríeu a ull nu, amb binocles o telescopi.ODSTATISTICS: ODStatistics és un conjunt de macros programats dins defulls de càlcul de LlibreOffice Cal per realitzar diverses anàlisis de dades. El seuobjectiu és ser utilitzat a làmbit educatiu, i de moment inclou diversestècniques relacionades amb lestadística descriptiva.UTILITATS:CCLEANER: El CCleaner és un programa gratuït que permet optimitzar,netejar i mantenir la privacitat del vostre sistema Windows. Suprimeix fitxerspoc usats i neteja rastres dactivitat al sistema operatiu, navegadors web iaplicacions més freqüents. Addicionalment també té un netejador del registredel sistema.VIRTUALBOX: El VirtualBox és un programa que permet la virtualitzacióde sistemes operatius. Per virtualització de sistema operatiu sentén lainstal·lació dun sistema operatiu dins dun altre emulant un maquinari virtual.Daquest manera podem, per exemple, tenir un Windows on treballemnormalment (sistema amfitrió) i instal·lar un Linux virtual (sistema client) com sifos una aplicació més, tot i que el rendiment no és el mateix que si instal·lessimdirectament el Linux.

×