Power point producció i consum d’energia

926 views

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
926
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
61
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Power point producció i consum d’energia

 1. 1. Àlex García Martí Juvanteny
 2. 2. L’ ENERGIA  L'energia és la capacitat que tenen els cossos per realitzar un treball. Res no funciona sense energia: les màquines, els cotxes, les persones...
 3. 3. LES FONTS D’ENERGIA  Les fonts d’energia són els recursos, com ara l’aigua, el vent, el carbó, el petroli o el gas, dels quals podem obtenir energia per produir calor, llum, moviment, etc.
 4. 4. LES FORMES D’ENERGIA  Les formes d’energia més importants són: energia mecànica, tèrmica, elèctrica, nuclear, química, sonora i radiant.
 5. 5. CLASSIFICACIÓ SEGONS LA NATURALESA PRIMÀRIA SECUNDÀRIA  Es troben a la natura.  S’obtenen a partir de les  Ho són el vent, aigua, Sol, primàries.  Ho són l’electricitat, gasolina… carbó, petroli…
 6. 6. CLASSIFICACIÓ SEGONS RESERVES DISPONIBLES RENOVABLES NO RENOVABLES  Són les que es renoven en un  Són les que provenen de la període curt i hi han reserves il·limitades.  Ho són la solar, hidràulica, eòlica, biomassa, geotèrmica, mareomotriu i la de les ones del mar. Terra amb quantitats limitades.  Ho són el petroli, el gas natural, el carbó i l’urani.
 7. 7. Central Hidroelèctrica  A les centrals hidroelèctriques es genera electricitat a partir de l'energia de l'aigua.
 8. 8. Central Térmica  Les centrals tèrmiques o centrals termoelèctriques convencionals generen electricitat a partir de l'energia tèrmica produïda per una combustió.
 9. 9. Central Nuclear  Una central nuclear és una central termoelèctrica en què la font d'energia tèrmica s'obté d'una reacció nuclear provinent d'un material radioactiu.
 10. 10. Central solar Solar fotovoltaica  Aprofita l’energia que prové del Sol per energia elèctrica. Solar tèrmica  Transforma l’energia solar en escalfor.  Uns conductes que passen per dins de la placa escalfen l’aigua que es fa servir per dutxes calefaccions ...
 11. 11. Parc Eòlic  L’energia eòlica aprofita la força del vent per crear energia elèctrica.
 12. 12. Biomassa La biomasa és la matèria orgànica d'origen vegetal o animal, obtinguda de manera natural o procedent de les seves transformacions artificials, de la qual es pot extreure energia útil.
 13. 13. Central geotèrmica  L'energia geotèrmica és la que prové de l'energia de l'interior de la Terra i que es manifesta en forma de calor. Que es fa servir per crear electricitat.
 14. 14. Vídeo

×