Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Bernat i mar

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Bernat i mar

 1. 1. NOM CIENTIFIC:Rhamnus alaternus L.NOM CATALÀ:Aladern
 2. 2. ● Tipus de planta: Arbre● Alçada: Pot arribar fins als 5-6 m dalçada,● Floració: Floreix al març-abril Les flors són petites, de color verd grogós i estan agrupades en inflorescències.
 3. 3. ● Fruit: El fruit és petit i arrodonit; primer és de color vermell i quan madura és torna de color negre.● Fulles: Les fulles són alternes, dentades, de color verd brillant i fan 2-5 cm.● Hàbitat: Viu a la terra baixa, compartint bosc amb les alzines. Resisteix bé les baixes temperatures i sadapta a diferents tipus de sòls.
 4. 4. Altres informacions:● La fusta sutilitza en ebenisteria..
 5. 5. NOM CIENTÍFIC:Ruscus aculeatus L.NOM CATALÀ:Cirereta del bon pastor
 6. 6. ● Tipus de planta: Arbust● Alçada: Petit arbust d´uns 30 o 80 centimetres d´altura● Floració: Fa unes flors solitàries i poc aparents de color verdós Floreix a lhivern i la primavera.● Fruit: Els fruits són arrodonits i vermells,
 7. 7. ● Fulles: Les fulles de veritat són molt petites, com escames que normalment passen desapercebudes, apareixen a laxil·la dels fil·locladis, i fan entre 3 i 4 mm de llargada. Tota la planta és fotosintètica.● Hàbitat: Llocs forestals humits. Esporàdicament a sistemes dunars.● Altres informacions: És una planta que es cultiva pel seu aspecte i que acostuma a formar part dels pessebres de Nadal.

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Views

Total views

385

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

114

Actions

Downloads

3

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×