Suite Miró

375 views

Published on

Published in: Technology, Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
375
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Suite Miró

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Josepa Castells i Soler Centre: CEIP Montbou – Localitat: Santa Margarida de Montbui Context educatiu - Localització del centre: Al nucli antic del municipi. És una escola cíclica i forma part de la ZER Ventall. - Tipologia d’alumnat: Són tots els nens del poble i també en vénen alguns d’un altre nucli del mateix municipi. Hi ha poca immigració, aproximadament un 3%. Hi ha alumnes amb deficiències auditives. - Tipologia d’alumnat: Els alumnes i les seves famílies estan implicats amb l’escola i totes les activitats que es realitzen. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: SUITE MIRÓ Nivell educatiu i curs: Cicle Superior Nombre d’alumnes: 16 alumnes. D’aquests, 2 alumnes són nou vinguts, un romanès que va venir a principi de curs i un nen sud-americà arribat fa dos mesos i que presenta deficiències auditives. Descripció de l'activitat És una activitat que s'està duent a terme a les sessions de música, però que conté conceptes d'Educació Visual i Plàstica i de Llengua Catalana. Es pot considerar interdisciplinar. Col·lectivament es fa una lectura – interpretació de la pintura de Joan Miró “Contra la pol·lució”: o El fons o Els elements que composen la pintura: forma, color, mida, composició, contrast, direcció, traç, taques, diàlegs ... o Parlar de les sensacions que ens produeix, quines imatges ens evoca, què en pensem. Fer, individualment, un recull de mots, una petita poesia o un text molt breu que reflecteixi el treball d’observació i interpretació anterior. Lectura col·lectiva.
  2. 2. Demanar que portin de casa músiques que els hi agradin i que puguin representar el fons de la pintura ( en altres ocasions ja s’han fet treballs en aquesta línia) En grups de 3, situar-se a l’ordinador: o Breu presentació de l’audacity o Cada grup escull una de les músiques que han portat per fer de fons. S’importa i es talla el fragment desitjat. Es regula el volum de l’inici i/o del final de la selecció feta en el cas que no sigui inici o final de frase. o Sobre aquest fons harmònic s’incorporen elements sonors intentant expressar allò que hem vist en aquesta pintura de Miró. Aquests elements sonors es poden obtenir en el Kit de percussió, enregistrant sons del propi cos o de l’entorn ( picar de mans, so d’aigua ...) i també enregistrant paraules dels textos anteriors. o Atenció especial amb la intensitat del sons. o Cada grup presenta la seva producció i la justifica. Comentari col·lectiu (idoneïtat del fons, coherència pintura – producció musical, t’ha agradat?, t’ha impactat quelcom? ...) o Decidir entre tots la millor manera d’ordenar les produccions ( buscar un criteri argumental ) . Tenim una Suite. o Cada nen s’ho pot enregistrar. Objectius -Interpretar una pintura -Utilitzar diferents llenguatges per expressar una mateixa idea. -Conèixer el programa audacity -Implicar cada alumne en les valoracions i les preses de decisions. -Desenvolupar la capacitat de criteri personal i el sentit crític. -Valorar i respectar les pròpies produccions i les dels companys. Objectius competencials: COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA: Competència Comunicativa Competència Artística i cultural CONTRIBUCIÓ A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES:
  3. 3. Competència tecnològica Competència social i ciutadana Continguts que es tractaran - Musicals: El fet sonor: timbre, intensitat, importància del fons ... Forma musical: Suite La creació musical - Tecnològics: El programa audacity. Importar, tallar fragments i manipular-los, enregistrar ... - D’altres àrees : Miró i la seva pintura “Contra la polució”. Interpretació de l’obra. Adquisició de vocabulari: riquesa, matisos ... Ús precís i adient del vocabulari utilitzat. Temporalització: 3 sessions d’1 hora. Es pot allargar fins a 4 sessions perquè interessa mantenir l’activitat de cant coral. Agrupament dels alumnes: 4 grups de treball de 3 i 2 grups de 2 AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA L’activitat s’acabarà la propera setmana. Els alumnes disfruten de l’activitat i aporten iniciatives. En ser un grup reduït es porta registre de les intervencions de cadascú. A vegades les incidències de funcionament dels ordinadors retrassen la tasca; Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: En altres ocasions, o en sessions posterior es pot fer un treball d’audició. Forma la Suite

×