Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Notícia del Camí escolar

705 views

Published on

Un petit article redactat per l'alumnat de sisè.

Published in: Education
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Notícia del Camí escolar

  1. 1. Avui estem de festa, sí, ens trobem de festa i sabeu perquè? Doncs perquè inaugurem un projecte en què nosaltres els nens i les nenes del districte de Sant Martí ens sentim protagonistes d’aquest Camí Escolar que és el nostre Espai Amic. Ja sabem que Barcelona és una ciutat per a tothom i nosaltres, que som els més petits, volem el nostre espai per jugar, igual que els grans l’utilitzen per aparcar, i també volem poder caminar per tots els carrers amb tranquil·litat i sense perill i ja que ens hi posem, demanem una dia a l’any dedicat a jugar per tots els ciutadans. I sobretot, volem un barri que sigui més proper i així poder trobar-nos amb els amics , companys de les activitats extraescolars, de l’esport, veïns i coneguts.
  2. 2. Podrem anar tots sols a l’escola i quan tornem a la tarda ens podrem quedar als parcs per jugar una estona i així fer les places més vives i boniques. Volem que aquest espai esdevingui un lloc de relació i convivència on els nens puguin convertir-se en petits exploradors de la seva ciutat. Nosaltres som el futur, i aquest futur ha de ser més sostenible. Volem tenir la possibilitat de ser més autònoms, de sentir-nos més grans, més responsables, més lliures i poder parlar entre nosaltres. Hem començat bé, al llarg de tot el camí ens hem trobat botigues amigues, amb el seu adhesiu als aparadors, que ens donen seguretat i confiança perquè sabem, que si cal ens protegiran. També ens hem adonat de que els passos de vianants estan repintats, hi ha mes semàfors i s’han adequat les voreres. Recuperem les voreres, les places, els passos de vianants, la vida al carrer, és a dir la convivència! Els que vàrem parlar, ho fèiem en nom de tothom. L’acte va acabar amb una festa al Parc del Poblenou Ens va agradar participar en una festa al carrer amb nens i nenes de la nostra escola i de les altres escoles del barri.
  3. 3. La Sara Navas, una mare de l’escola, va fer un discurs molt encertat. Altres persones grans també hi van intervenir. El que va dir la Sara: “Bon dia a tothom i moltes gràcies per venir. Les famílies implicades en la Macrocomissió de Camins Escolars del Poblenou volem: En primer lloc, mostrar la nostra satisfacció per poder celebrar aquesta festa d’inauguració després d’una mica més de dos anys de treball. I esperem que molt aviat finalitzin les actuacions al voltant de les altres escoles que formen la xarxa i puguem celebrar també la posta en marxa del camí escolar en els altres centres educatius. Desitgem també manifestar el nostre agraïment a tots els agents implicats en el projecte: - A les famílies, que van omplir el qüestionaris per determinar la xarxa de camins escolars i van ajudar a detectar els principals punts conflictius. - A l’Administració Pública: IMEB, districte de Sant Martí i Àrea de mobilitat i Guàrdia Urbana, que han donat el suport tècnic i econòmic al projecte. - A la direcció de les escoles i als seus claustres, que han treballat amb els alumnes els valors educatius del camí escolar. - I als comerciants que s’han adherit al projecte, ajudant-nos a difondre’l i convertint les seves botigues i negocis en espais amics. En darrer lloc, volem animar a tots els nens i nenes a utilitzar el camí escolar. Perquè com deia Machado “Se hace camino al andar”. Aquesta festa d’inauguració és l’arrencada d’un projecte amb projecció de futur, que pretén guanyar l’espai urbà pels nens i nenes i, d’aquesta manera, per a tota la ciutadania. I si entre tots ho aconseguim – i amb “tots” ens referim a conductors, vianants, famílies, Administració pública, comerços i escoles, cada un des de la responsabilitat que li pertoca – haurem aconseguit un barri més humà, més amable i més habitable. Moltes gràcies.” Sara Navas La Colla del Drac del Poblenou també hi eren!
  4. 4. Us hem volgut explicar aquesta experiència perquè volem que el camí escolar creixi i ens porti per tota la ciutat! Albert, Carla, Eduard, Eva i Laura Alumnes de sisè del CEIP Antoni Brusi

×