Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA

Professor/a: Pep Moneo
Centre: CEIP Àngela Roca – Localitat: VIladecans
Context educatiu ...
Objectius competencials:
Quines competències es treballaran amb aquesta activitat?
COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA:
Competè...
SESSIONS
Sessions prèvies
– Com ja s'ha explicat al principi, els alumnes passen a elaborar la mescla
   d'àudio quan ja h...
Haver hagut d'estar amb nens a l'hora d'exclusiva (veure l'apartat “objectius
assolits”)
Què et va sorprendre?
Com de bé e...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Mescles Amb L Audacity

498 views

Published on

  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Mescles Amb L Audacity

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Pep Moneo Centre: CEIP Àngela Roca – Localitat: VIladecans Context educatiu (característiques físiques i socioeconòmiques de la zona) Sempre serà el mateix - Localització del centre - Situada al mig de la Vila, l'Escola és la més antiga entre les públiques - Tipologia d’alumnat: nivell socio econòmic - Mitjà tirant a baix - Tipologia d’alumnat: Immigració - Fins a un 35 – 40 % de l'alumnat és immigrant TÍTOL DE L’ACTIVITAT: MESCLES AMB L'AUDACITY – Projecte cooperatiu amb les àrees d'Ed. Visual i Plàstica i de Llengua anglesa Nivell educatiu i curs: 4t de Primària Nombre d’alumnes: L'activitat es desenvolupa en grups petits. Els grups dels tallers són de 12 nens i l'activitat de l'enregistrament de l'àudio en grups de 4 nens/es Els objectius han de ser avaluables Nota prèvia: El projecte complet és complex i no és lloc, crec jo, per exposar-lo en la seva totalitat. Va estar elaborat per una mestra de llengua anglesa que va gaudir d'una estada a Anglaterra i un curs sencer per planificar-lo. A grans trets, el projecte inclou la realització d'un taller d'Educació Visual i Plàstica, en llengua anglesa i amb mitjans informàtics. La mestra parla en tot moment en anglès i el guió que tenen els alumnes per seguir les activitats també està íntegrament en anglès. Del taller en surten unes imatges digitals (fitxers jpg i gif). Posteriorment, amb aquestes imatges s'elabora un muntatge videogràfic que els nens s'enduen en un DVD. La present activitat recull només el treball d'elaboració de l'àudio per al muntatge. Objectius – Saber enregistrar la veu amb l'Audacity (amb la guia del mestre) – Saber guardar una pista d'un CD d'àudio en mp3 amb el Real Player – Obrir diferents arxius d'àudio en diferents pistes amb l'Audacity – Conèixer i utilitzar, amb ajuda del mestre, eines de retallar, moure i envolupament per controlar el volum. – Saber exportar la mescla en mp3
  2. 2. Objectius competencials: Quines competències es treballaran amb aquesta activitat? COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA: Competència Comunicativa: Competència Artística i cultural: CONTRIBUCIÓ A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES: Competència del coneixement i interacció amb el món: Competència tecnològica: Competència social i ciutadana: Competència d’aprendre a aprendre: Competència matemàtica: Continguts que es tractaran – Musicals – Correcta emissió de la veu – Audició i tria de la pista musical – Coneixement de l'autoria musical de la pista d'àudio emprada – Referències d'un CD d'àudio – Tecnològics – Enregistrament de la veu – Captura i exportació en format mp3 de pistes d'àudio – Eines de l'Audacity (obrir pistes, moure, tallar, envolupar) – Mescla i exportació en format mp3 Recursos que s’utilitzen: – Eines TIC – Ordinadors – Micro – Programari – Real Player – Audacity
  3. 3. SESSIONS Sessions prèvies – Com ja s'ha explicat al principi, els alumnes passen a elaborar la mescla d'àudio quan ja han realitzat el taller d'imatge. Sessió 1 – Amb la mestra de Llengua anglesa assagen els textos que han d'enregistrar. – S'enregistren els textos. – Cada text es repeteix les vegades que calgui fins que surti bé. – Un cop donat un enregistrament per bo, es netegen principis i cues i s'exporta en mp3, amb el nom del nen i numeració de l'ordre en que anirà a la mescla final (1 hora) Sessió 2 – Amb el mestre de música escoltem diferents fragments musicals – El grup s'ha de posar d'acord sobre el fragment escollit – El tornem a escoltar – Cerquem al CD la informació sobre l'autor, referència, discogràfica, data, etc ... – Posem el CD a l'ordinador i li diem “obrir amb el Real Player” – Els alumnes, per torns, van seguint les indicacions del mestre. – Guardem la pista en mp3 – Obrim la pista amb l'Audacity – Anem obrin els fitxers amb els enregistraments de la veu i els anem movent per col·locar-los en el lloc corresponent en la línia de temps. El guió temporal el seguim de les indicacions de la mestra d'anglès. – Finalment, utilitzem l'eina d'envolupament per controlar els volums de les veus i la música de fons, que ha de baixar cada vegada que entra una veu i tornar a pujar després. – Un cop donat el muntatge per definitiu, l'exportem en mp3 (1 hora) Sessions posteriors Posteriorment, altra vegada amb la mestra d'anglès, inseriran la pista d'àudio creada en el muntatge videogràfic fet amb les imatges del taller, amb el programa Studio 8, i ajustaran la durada de cada imatge a l'àudio elaborat. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Objectius assolits: Totalment. Treballant amb 4 nens/es gairebé no podria ser d'una altra manera. Cal dir, però, que per poder fer això dos mestres de l'escola han hagut d'estar amb els nens en les seves hores d'exclusiva. Pretendre que podem muntar activitats amb quatre alumnes dins les hores lectives reglades és somniar truites. Sempre que es poden fer coses d'aquestes és perquè algun/a mestre/a “pringa” Què prova que va funcionar bé? Els videos muntats Què sembla que no va funcionar?
  4. 4. Haver hagut d'estar amb nens a l'hora d'exclusiva (veure l'apartat “objectius assolits”) Què et va sorprendre? Com de bé es treballa amb 4 alumnes!

×