La Caixa De Sons

502 views

Published on

Published in: Education, Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
502
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

La Caixa De Sons

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Enric Coll Vilella Centre: CEIP Ruiz Giménez – Localitat: Palamós Context educatiu (característiques físiques i socioeconòmiques de la zona) Sempre serà el mateix - El centre és una escola d’infantil i primària amb 74 anys de vida. Està al centre de Palamós i disposa d’aula de música equipada correctament. - Tipologia d’alumnat: l’alumnat té un nivell socio/econòmic/cultural mitjà - Tipologia d’alumnat: és una de les dues escoles públiques amb menys immigració, tot i així comptem entre un 18 i 20%. - Tipologia d’alumnat: l’avaluació amb les famílies és a través del tutors/es, especialistes i pares delegats. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: La Caixa de Sons Nivell educatiu i curs: 3r de primària Nombre d’alumnes: 22 Característiques generals: L’activitat es repeteix tres vegades ja que el grup de 3r té tres línies; cas únic a l’escola. Són alumnes amb un bon nivell de relació, malgrat que no estan acostumats a treballar en grup. Els objectius han de ser avaluables Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): Prendre acords per decidir els sons que conformaran la seva caixa de sons. Interpretar conjuntament amb el grup corresponent l’obstinat que en resultarà de la caixa de sons. Objectius procedimentals i conceptuals: Usar l’ordinador per enregistrar produccions musicals. Crear un obstinat seguint les pautes de composició donades pel mestre. Interpretar amb justesa rítmica l’obstinat creat.
  2. 2. Objectius competencials: COMPETÈNCIES PRÒPIES DE L’ÀREA: Competència Comunicativa: expressió de les seves interpretacions musicals Competència Artística i cultural: interpretació i creació musicals CONTRIBUCIÓ A LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES: Competència tecnològica: ser autònoms amb l’ús dels ordinadors Competència social i ciutadana: relació amb el companys per treballar en equip Competència d’aprendre a aprendre: relacionar els nous aprenentatges amb els ja coneguts Continguts que es tractaran - Musicals: creació de sons amb la pròpia veu explorant-ne les seves possibilitats; i creació d’un obstinar rítmic a partir d’aquest sons. - Tecnològics: ús de l’Audacity. Enregistrar per pistes. Eines de retallar, copiar i enganxar. - Socials: prendre acords, respectar el fet creatiu i interpretatiu dels companys d’aula. Temporalització: quatre sessions de 50 minuts. Agrupament dels alumnes: Totes les sessions que es realitzaran es faran a nivell de gran grup. Tot i així, en el moment de les gravacions de les caixes de sons, es faran per grups de quatre/cinc alumnes. Recursos que s’utilitzen: - Eines TIC: Micròfons. Auriculars, ordinador. - Programari: Audacity. - Instruments: la pròpia veu. - Altres Professorat implicat: professor de música Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants (què, com, quan): • Abans de la primera sessió, hem fet algunes sessions prèvies de treball amb l’audacity com són: l’enregistrament de la nostra pròpia veu; gravar sobre de pistes de músiques qualsevol; descobrir els efectes que podem aconseguir amb el programa, etc.
  3. 3. • Dins de la primera sessió es fa un treball de descoberta de la nostra pròpia veu. Busquem diferents sonoritats de la veu; presentem la flauta d’èmbol i la intentem imitar. També, imitem els sons que ens envolten, i els sons de tots els instruments que tenim dins l’aula. Finalment, ens posem en grups i decidim els sons que volem incloure a la nostra caixa de sons. • A la segona sessió, comencem recordant els sons que cadascú havia escollit. Un cop fet això, passem a fer el treball amb l’ordinador, tot obrint el programa Audacity. Gravarem cada so per separat, de tal manera, que el so número 1 s’acumuli amb el so número 2, el 2 amb el 3, etc. Un cop s’hagi de guardar el treball realitzat, ho farem amb el format aup. . • A la tercera sessió, gravarem els sons de cada grup conjuntament i aquests, els guardarem en format mp3. i explicarem com passar a aquest format els treballs de la sessió anterior. • Finalment, a la quarta sessió, farem conjuntament les valoracions de tot el treball realitzat i buscarem les diferències en les dues gravacions resultants per veure la qualitat d’aquestes segons el procés d’enregistrament. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Objectius assolits: s’han aconseguit tots els objectius proposats Objectius actitudinals, socials (actituds, valors i normes): Prendre acords per decidir els sons que conformaran la seva caixa de sons: no hi ha hagut problemes destacats. Els petits afers que s’han generat és a causa d’algun alumne amb poques ganes de treballar. Interpretar conjuntament amb el grup corresponent l’obstinat que en resultarà de la caixa de sons: la veritat és que tots més o menys, han interpretat amb prou precisió el so propi i han sabut captar la idea de conjunt a l’hora de la representació conjunta. Objectius procedimentals i conceptuals: Usar l’ordinador per enregistrar produccions musicals: objectiu que tots, en les seves possibilitats, l’han aconseguit gràcies el seu grau de motivació. Crear un obstinat seguint les pautes de composició donades pel mestre: la gran majoria han sabut interpretar les pautes donades pel docent . Interpretar amb justesa rítmica l’obstinat creat: han sigut més precisos del que m’esperava en un principi. Què prova que va funcionar bé? El fet de treballar amb els ordinadors per enregistrar els seus treballs els ha motivat molt.
  4. 4. Què sembla que no va funcionar? S’hauria d’haver fet un treball previ una mica més intens i extens. Què et va sorprendre? L’interès dels propis alumnes per identificar en la producció final la seva pròpia veu. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: Programar més sessions de treball previ amb l’audacity per tal de què els alumnes puguin agafar una agilitat i una seguretat en el seu propi treball. Una de les millores a realitzar seria tenir la possibilitat de fer mitjos grups.

×