Activitats Jclic I Music Time Per Ci

832 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
832
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Activitats Jclic I Music Time Per Ci

  1. 1. FITXA D’ACTIVITATS TAC I MÚSICA Professor/a: Jaume Sabater i Mireia Vallès Centre: CEIP MARQUÈS DE LA POBLA – Localitat: CAPELLADES Context educatiu - El CEIP MARQUÈS DE LA POBLA es troba a Capellades a la comarca de l’Anoia. Compta amb uns 5.300 habitants. - L’escola és de doble línia i compta amb 435 alumnes. La majoria són del mateix poble i hi ha un 2,9% d’alumnes nouvinguts. La llengua d’ús habitual és el català. El nivell socioeconòmic és mitjà-alt. TÍTOL DE L’ACTIVITAT: ACTIVITAT CLIC I MUSIC TIME Nivell educatiu i curs: E. PRIMÀRIA 2n Cicle Inicial A i B Nombre d’alumnes: 26 grup A i 26 grup B Característiques generals: Grup de 26 alumnes que dins l’aula 10 estan a l’ordinador i els altres 16 fan racons musicals autònoms: memorys diversos, dòminos musicals, pescaritmes, audició,etc. Després fan el canvi d’activitat. Pel que fa al nivell musical en general força bo i canten força bé. Saben els ritmes i les notes pròpies de cada curs i comencen a llegir algunes partitures senzilles. La relació entre ells és bona en general, tot i que hi ha algun grup molt xerraire. Objectius • Conèixer i utilitzar recursos musicals informàtics. • Utilitzar les noves tecnologies com una eina pel desenvolupament de l’àrea de música. • Escriure, editar i imprimir partitures musicals. • Aprendre diversos instruments musicals a través del programa d’activitats Clic. • Potenciar la lectura de partitures.
  2. 2. • Gaudir de les activitats musicals que es fan amb les noves tecnologies. Continguts que es tractaran -Musicals: Lectura i ecriptura rítmico-melòdica i instruments musicals del Pere i el llop. - Tecnològics: Music Time i Activitats Clic de música Temporalització: L’activitat s’ha dut a terme en 2 sessions per grup, amb una durada de 45 minuts per sessió. Agrupament dels alumnes: Grup de 10 alumnes als ordinadors. La resta fa racons musicals autònoms. Recursos que s’utilitzen: - Ordinadors de l’aula, teclats, auriculars, impressora, Projector i pantalla. - Activitats Musicals Clic i Music Time Professorat implicat: El mestre especialista de música + suport de l’altre especialista de música pels racons. Descripció de l’activitat que han de realitzar els estudiants • Introducció: D’entrada s’ha repassat les notes i els ritmes que ja saben a la pissarra de pentagrames i també s’ha projectat una partitura d’una cançó a la pantalla per fer-ne la lectura. Presentació de l’activitat clic “Pere i el llop”. • Situació de conflicte: Entre tots i a partir de la visualització en pantalla s’ha anat descobrint els elements que composa el programa Music Time (els més bàsics). • S’ha fet un treball col·lectiu des del projector per la descoberta dels elements principals d’una partitura: clau de sol, compàs, notes i ritmes coneguts, barres de repetició, etc. Per parelles han copiat la partitura de la cançó “Bim Bom”. Tot seguit han realitzat l’activitat Clic del “Pere i el llop” anant descobrint els diferents elements.
  3. 3. • Cada parella ha realitzat els dos treballs: transcripció de partitura i l’activitat clic. S’ha fet la correcció oportuna i s’ha valorat a partir del que se’ls demanava. • Notes organitzatives: S’ha procurat escollir una cançó que no els suposi dificultat de lectura, que les parelles siguin homogènies i que que es mantingui un ambient de silenci a l’aula. AVALUACIÓ CONTEXTUAL DE L’ACTIVITAT REALITZADA Què prova que va funcionar bé? Amb aquesta activitat s’han motivat molt, ja que tots els alumnes han reclamat molt que els toqués aquest racó. Han après a col·locar les notes al seu lloc dins el pentagrama i han conegut nous instruments amb el clic. S’han assolit els objectius proposats. Què sembla que no va funcionar? Era inevitable que apretessin moltes vegades sense voler altres tecles i se’ls borrés la feina feta o es descol·loqués algun element. Què et va sorprendre? D’entrada feia una mica de respecte ensenyar el programa Music Time a alumnes d’aquestes edats, ja que és diferent utilitzar les tecnologies que fer-ho de manera tradicional. Però l’edat no ha estat impediment per apendre a fer anar el programa. Altres aspectes importants de l’activitat: La motivació per fer nous projectes amb noves cançons i llegir més partitures projectades a la pantalla a través d’aquest programa.
  4. 4. Canvis que el professorat farà en la activitat la propera vegada: S’hauria de poder desdoblar el grup amb una altra assignatura i poder treure més profit del material TIC que tenim a l’aula, ja que els grups són massa nombrosos. A més, de cara a l’any vinent es podria fer un cançoner a cada classe on cada alumne hagi pogut editar la seva partitura de la cançó que li agrada més. Per anar bé, s’hauria de dicar més sessions a treballar la informàtica musical, ja que és una eina molt motivadora pels alumnes i aprenen molts conceptes.

×