Word

226 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
226
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Word

 1. 1. WORDEn arrencar Word 2010 apareix la pantalla com aquesta. Una petita barra vertical parpellejant és la que marca la teva posició en el text. Es diu punt dinserció, perquè allà on estigui situada és on sintrodueix el text que teclegis. Observaràs que va avançant segons vas escrivint. No confonguis el punt dinserció amb el punter del ratolí. - El cursor té aquesta forma quan és dins làrea de text, - Aquesta altra quan està a sobre dels menús
 2. 2. Aplicar i treure estils Per defecte, en escriure, apliquem lestil Normal, però només cal fer clic sobre qualsevol altre estil per començar a aplicar al text que introduïm a continuació. També podem aplicar un estil determinat a un text ja escrit. Abans cal seleccionar-lo i prémer sobre lestil que vulguis. Quan observem els estils disponibles, veiem que hi ha un per a cada element del document: Cita, Èmfasi, títol, Subtítol, Referència, etc. És important que no els escullis per motius estètics, sinó per ser letiqueta més adequada per al tipus de text. El format es pot modificar, així que no hem de preocupar per ell. No obstant això, a nivell estructural suposa molts avantatges escollir en funció de la veritable naturalesa del text. Esborrar format Per canviar un determinat text a un estil normal, podries seleccionar i aplicar el primer estil anomenat Normal. Però de vegades Word no et permetrà canviar-lo, per exemple pot presentar problemes quan hagis especificat estils diferents en un mateix paràgraf. En aquest cas, cal seleccionar el text en qüestió, desplegar el menú que mostra tots els estils i prémer Esborrar format. També disposes de lopció Esborrar tot en el panell dEstils, que funciona exactament igual.
 3. 3. Crear, modificar i esborrar estils Crear un estil Si cap dels estils disponibles per defecte és el que busquem, sempre tindrem lopció de crear alguns personalitzats. Per a això, seguirem dos senzills passos: 1. El primer serà crear un estil nou a partir dun altre ja existent. Lideal és que partim dun estil que tingui el nivell jeràrquic que ens interessa. Per exemple, si volem crear un estil de Títol 1, partirem de Aquest mateix. El seleccionarem a la cinta amb un clic i desplegarem el botó Més de la cantonada inferior dreta. Seleccionem lopció Guardar selecció com un nou estil ràpid .... Sobrirà una finestra on podrem donar-li un nom al nou estil i al Acceptar veuràs que sinclou en la llista amb la resta destils. 2. Ara disposes de dos estils iguals, el que farem és modificar el nou estil. Per a això, fem clic amb el botó dret del ratolí sobre ell i seleccionem lopció Modificar .... Sobrirà una finestra on personalitzar els diferents aspectes de format: font, mida de font, negreta, cursiva, subratllat, color, alineació, interlineat, sangria, vores ... La vista prèvia i el quadre de resum de les característiques aplicades tajudaran a fer-te una idea del resultat final.
 4. 4. CONFIGURAR PAGINA Quan estem escrivint en un document Word és com si ho féssim en unfull de paper que després pot ser impresa. Per tant, existeix una àrea enla qual podem escriure i uns marges els quals no podem sobrepassar. Aquests marges es defineixen a la pestanya Disseny de pàgina, en elgrup deines Format de pàgina, on també podrem trobar eines perseleccionar lOrientació, Salts de pàgina, Mida, Números de línia,Columnes i Guions. En fer clic sobre el botó Marges, apareixen uns margespredeterminats. Si cap ens serveix, podrem definir uns des de lopcióMarges Personalitzats.
 5. 5. Afegir contrasenya al document Una forma molt estricta i bastant eficaç daplicar seguretat al nostre document és assignant-li una contrasenya perquè únicament la persona que conegui aquesta contrasenya pugui obrir i modificar el document. Una contrasenya (o password) és una combinació de caràcters que poden contenir tant lletres com números i que utilitzen un sistema de xifrat per convertir el text introduït en una cadena de caràcters indesxifrables. Accedint per la pestanya Arxiu > Informació polsarem el botó Protegir document i triem lopció Xifrar amb contrasenya. Sobrirà el quadre de diàleg des del qual introduirem la contrasenya. En escriure una contrasenya ens apareix un altre quadre de diàleg perquè tornem a repetir la contrasenya. Així el sistema sassegura que sha introduït correctament i sense errors tipogràfics. Modificar la contrasenya a posteriori és tan senzill com accedir a aquesta mateixa finestra i canviar el valor. Per esborrar, lúnic que farem serà eliminar la contrasenya actual deixant el quadre de text en blanc.Imprimir Per imprimir un document podem polsar les tecles CTRL + P o bé anar a la pestanya Arxiu i seleccionar Imprimir. A la pantalla veuràs les opcions dimpressió, tal com es mostra en la següent imatge.
 6. 6. A la dreta podràs veure una vista prèvia del document tal comsimprimirà. Si tagrada el resultat serà suficient amb prémer el botóImprimir i ja disposaràs de la teva còpia impresa. Això és tot. Però clar, com sempre, disposarem duna sèrie dopcions deconfiguració que ens ajudaran a aconseguir el resultat desitjat. Aquestesopcions són les que anem a ampliar al llarg del tema.
 7. 7. Utilització de les plantilles de Word Per utilitzar les plantilles farem clic a Fitxer> Nou. Normalment deixàvem marcada lopció Document en blanc i premíem Crear. Per utilitzar una plantilla haurem dutilitzar les altres opcions disponibles. Com pots veure en la imatge hi ha diverses possibilitats a lhora de triar una plantilla: - Plantilles recents permet triar entre les últimes plantilles utilitzades a lordinador. - Plantilles dexemple obre les plantilles que es van instal · lar juntament amb Office.
 8. 8. - Els meus plantilles és on apareixeran les que haguem creat nosaltres. - I més avall veurem una secció completa de Plantilles de Office.com.Sempre que tinguem accés a internet, podrem accedir a les plantilles de laweb de Microsoft des daquí. Les podrem descarregar gratuïtament idirectament des de Word, sense haver danar a la pàgina. A més, lestrobarem perfectament classificades en grups: Actes, Agendes,Butlletins, Calendaris, Cartes, etc. Les categories i fitxers disponibles en aquest apartat de plantilles enlínia són susceptibles a variacions. Dependran dels recursos disponibles ala pàgina web de Microsoft. Per això, és possible que una plantilla ocategoria desaparegui sense més i apareguin altres noves. IMATGES Els elements de què consta Word es troben a la pestanya Insereix>grup Il · lustracions, i són els següents: - Imatges predissenyades. Són imatges que incorpora Word en unallibreria organitzada per categories. Aquestes imatges en la seva majoriaestan construïdes utilitzant vectors, cosa que permet fer-les més grans opetites sense perdre resolució. També es poden desagrupar els elementsque les formen, introduir canvis i tornar-les a agrupar (exceptuant les queestan basades en una fotografia). - Imatges de mapa de bits. Imatges fotogràfiques procedents decàmeres digitals, dInternet, de programes com Photoshop, Gimp,Fireworks, PaintShopPro, etc. Solen ser de tipus JPG o GIF. Sobreaquestes imatges es poden realitzar algunes operacions com canviar lamida, la brillantor, ..., però no es poden desagrupar els elements que lesformen. Estan formades per punts o píxels que tenen cadascun un color iuna posició però no estan relacionats entre ells. Aquestes imatgesadmeten canvis de tamanys, però en ocasions, si les reduïm iposteriorment intentem ampliar de nou poden perdre resolució. Quanparlem dimatges, en general, ens estarem referint a aquest tipusdimatges no vectorials.
 9. 9. - Dibuixos creats amb Word. Mitjançant autoformes, línies, rectangles,el · lipses, etc. Aquests gràfics també són vectorials. - SmartArt. Representació de dades en forma dorganigrames. - Gràfics. Representació de dades en forma gràfica. Sobre les imatges i els gràfics poden realitzar multitud doperacions,com moure, copiar, canviar la mida, variar la intensitat, etc. Per aixòdisposem de diverses pestanyes que anirem veient a continuació,fonamentalment la pestanya Format per les imatges i les pestanyesDisseny i Presentació per als gràfics.
 10. 10. MODIFICAR IMATGE Des del grup Organitzar podrem accedir a les eines que ens permeten posicionar, voltejar, alinear i ajustar la imatge al seu context. - Posició sajusta la imatge respecte a la pàgina. En canvi, Ajustar text: Ajusta la imatge respecte del text que lenvolta.

×