Culturele Ronde Wageningen 2013

1,884 views

Published on

Culturele Ronde Wageningen 2013

De Culturele Ronde is oa een atelierroute, die in Wageningen wordt georganiseerd. Deze route tijdens de Culturele Ronde 2013 loopt van zaterdag 13 t/m zondag 14 april.
In dit boekje staat bijna het hele programma. Meer info staat op de website: www.cultureronde.nl

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,884
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
15
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Culturele Ronde Wageningen 2013

 1. 1. PROGRAMMA CULTURELE RONDE WAGENINGEN ZA 13 & ZO 14 APR 20131 OPEN ATELIERS TENTOONSTELLING WWW.CULTURELERONDE.NL
 2. 2. 2
 3. 3. Inhoud Voor, door en met Wageningers 5 Programma 6 Extra activiteiten 7 Organisatie 9 Sponsors 14 Plattegrond 16 Kunstenaars 18 Galeries 32 Bereikbaarheid van Wageningen 34 Colofon 343
 4. 4. Voor, door en met Wageningers Met veel plezier heb ik de uitnodiging aangenomen om op 6 april de opening te verrichten van de vijftiende editie van de Culturele Ronde. Initiatieven als deze brengen namelijk leven in de stad en als burgemeester waardeer ik dat zeer. Ik ben vooral ook erg blij dat een gerenommeerd Wagenings evenement als de Culturele Ronde aanhaakt bij de viering van de 750e verjaardag van onze stad. Aan alle deelnemende kunstenaars is namelijk gevraagd om speciaal voor Wageningen 750 een kunstwerk te maken. Die kunstwerken komen te hangen in de winkeletalages in de binnenstad. Dit initiatief past dan ook bij uitstek bij ons motto van het jubileum: ‘Voor, door en met Wageningers’. Voor Wageningers, want we hopen uiteraard dat veel mensen de Culturele Ronde gaan bezoeken. Door Wageningers, want de werken worden gemaakt door de fine fleur van de lokale kunstenaarsgemeenschap. En mét Wageningers, want het is bijzonder dat de kunstenaars en de winkeliers elkaar gevonden hebben. Ik wens iedereen veel plezier tijdens de Culturele Ronde. Of het is bij een bezoek aan de overzichtstentoonstelling in De Casteelse Poort, of tijdens een bezoek aan de ateliers, of gewoon door langs de winkeletalages te wandelen. Geert van Rumund Burgemeester van Wageningen5
 5. 5. ProgrammaOverzichtsexpositie Museum de Casteelse PoortVan zaterdag 6 april t/m zondag 14 april is er in museum De CasteelsePoort een overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemendekunstenaars. De tentoonstelling is geopend op dinsdag t/m vrijdag van11:00 - 17:00 uur.Op zaterdag en zondag van 13:00 – 17:00 uur. En op 13 en 14 april van11:00 – 17:00 uur.Het adres is Bowlespark 1A, Wageningen, telefoon (0317) 421 436.De overzichtsexpositie wordt geopend door burgemeester Geert vanRumund op zaterdag 6 april om 16:00 uur.PublieksprijsAls u bovendien de moeite neemt om een stemformulier in te vullen teltuw stem mee voor het toekennen van de Publieksprijs 2013 en daarmeemaakt u zelf ook kans op een mooie prijs. In het museum vindt ustemformulieren waarop u uw stem kunt uitbrengen.KunstbonHeeft u tijdens de Culturele Ronde een stem uitgebracht op een werk tezien in het museum, dan maakt u kans op een Kunstbon; te besteden bijéén van de deelnemende kunstenaars aan de Culturele Ronde Wageningen2013. Deze bon is geldig t/m 1 juni 2014 en kan alleen gebruikt wordenvoor aankoop, huur of opdrachtverlening van een kunstwerk bij één van dedeelnemende kunstenaars aan de Culturele Ronde 2013.Open ateliersOp zaterdag 13 en zondag 14 april van 11:00 tot 17:00 uur zijn meer dan70 ateliers van Wageningse kunstenaars en galeries open voor bezoek.U bent bij iedereen van harte welkom, hoewel het onwaarschijnlijk is dathet u gaat lukken om bij allemaal op bezoek te gaan. Op pagina 16 van ditboekje vindt u een kaart met locaties waar ateliers en galeries te bezoekenzijn. Vanaf bladzijde 18 is een overzicht te vinden van deelnemende 6kunstenaars en galeries met daarbij beknopte informatie.Zo kunt u vooraf bekijken wat of wie u wilt bezoeken en een route plannen.Gewoon wat rondfietsen en u laten verrassen door wat het lot u brengtkan natuurlijk ook erg leuk zijn. Alle locaties van de Culturele Ronde zijngemakkelijk te herkennen aan de robijnrode vlaggen.WebsiteOp de website kunt u aanvullende en actuele informatie vinden.En meer beeldmateriaal bekijken van de deelnemende kunstenaars.Met adressen en handige links. Surf naar www.cultureleronde.nl.
 6. 6. Extra activiteiten Mozaïekdemonstratie Mozaïekdemonstratie in het Schip van Blaauw. Tijdens de Culturele Ronde zal er gemozaïekt worden o.l.v. Ingeborg Leeftink. Met tegels, een tang, wat lijm en voegmiddel en veel, heel veel geduld kun je ook ‘schilderen’. Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen Optreden van Canela Live muziek om 15.30 uur op beide dagen: zaterdag 13 en zondag 14 april van Canela. Leden van de band Canela brengen muziek uit Latijns Amerika en ook een lied van de 750 noten! Mozaïekgebouw, achter de vaas, Binnenhaven 7, 6709 DD Wageningen Etsdemonstratie Tijdens de Culturele Ronde op zaterdag 13 en zondag 14 april geeft Hanke Cannegieter etsdemonstraties in het atelier. Beide dagen van 14.00 uur tot 15.00 uur. W.E.G. (Wageningse Ets Groep), Nudepark 99F, 6702 DZ Wageningen Optreden van Nanja Bakker In het atelier van Marjan Verloop bespeelt harpiste & harpdocente Nanja Bakker zondagmiddag de Keltische folkharp. Van opzwepende Schotse jigs tot prachtig uitgesponnen laments. Traditionele muziek, in een nieuw jazzy jasje. Diverse sets tussen 11.00 uur en 16.00 uur, met korte pauzes tussendoor. Kom luisteren! Atelier Westerhofschool, Buurtseweg 1, 6707 EZ Wageningen Demonstratie hoedenmaken In het oude postkantoor tegenwoordig Atelier Post-Modern zal Trudi Windau demonstreren hoe je een hoed maakt en uitleg geven over de verschillende materialen. Atelier Post-Modern, Plantsoen 42, 6701 AS Wageningen7 (Let op! Entree via achterzijde)
 7. 7. De Culturele Ronde, winkeliers en Wageningen 750vieren samen feestDe Culturele Ronde Wageningen wil samen met de winkeliers in hetcentrum meevieren met Wageningen 750. Daarom exposeren we kunsttien dagen lang in de etalages van winkels in het centrum.Over feest gesproken. Niemand kan er meer omheen: in 2013 bestaatWageningen 750 jaar. De Culturele Ronde viert mee. Aan deelnemendekunstenaars is gevraagd of zij een extra werk willen maken voorWageningen 750. Al meer dan 20 kunstenaars hebben gezegd hieraanmee te doen. En dat aantal zal nog groeien. Omdat we het feest ooksamen met de Wageningse winkeliers willen vieren is het idee ontstaanom ondernemers in het centrum te vragen om deze speciale kunstwerkenin hun etalages ten toon te stellen. Daar staan ze het meest in debelangstelling en verfraaien zij het centrum.Deze kunstwerken hebben allemaal te maken met Wageningen. Informatieover kunstwerken en etalages wordt ruim verspreid. Bezoekers vande binnenstad kunnen van deze kunstwerken genieten en op een lijstaangeven welk werk hun voorkeur heeft. Voor het meest gewaardeerdekunstwerk krijgt de kunstenaar een prijs van € 200,00.Deze is beschikbaar gesteld door het Comité Wageningen 750.De kunstwerken zijn te zien van 6 april tot en met 14 april 2013.Culinaire PrijsHeeft u tijdens de Culturele Ronde een stem uitgebracht op eenwerk te zien in de etalages, dan maakt u kans op een culinaire prijs:De Wageningse Tapastour voor 2 personen. Ter beschikking gesteld 8door Restaurant ’t Carillon, Hoogstraat 12, 6701 BT Wageningen.www.weginwageningen.nl/tapastour.htmMeer informatiePagina ‘Extra’ op de website van de Culturele Ronde.
 8. 8. Van de organisatie Ook dit jaar zal Wageningen robijnrood kleuren door de grote vlaggen van de Culturele Ronde van 2013. Dank Deze Culturele Ronde kon alleen georganiseerd worden dankzij de vrijwillige inspanningen van een grote groep mensen. Een aantal organisaties die ruimtes en gebouwen belangeloos hebben opengesteld voor de atelierroute waardoor kunstenaars die geen geschikt atelier hebben zich toch kunnen presenteren. Dank aan allen die daar aan hebben bijgedragen. Dank aan museum De Casteelse Poort dat weer ruimte beschikbaar stelde voor de overzichtstentoonstelling. Dank aan alle medewerkers van het museum die het suppoosten verzorgen. Dank ook aan de sponsoren, met name de gemeente Wageningen en Wageningen UR die het financieel mogelijk maakten. Ook voor volgende edities is er een verlanglijstje met dingen die de Culturele Ronde steeds beter moeten maken. En daarvoor zal weer veel inzet en een beetje geld nodig zijn. Als u denkt aan één van beide een9 bijdrage te kunnen leveren dan horen we dat graag van u. Voor deze Culturele Ronde wensen we iedereen veel genoegen en hopelijk wordt u ergens verrast, ontroerd of getroffen door wat u krijgt voorgeschoteld. En namens alle kunstenaars, dank aan iedereen die de ateliers en kunstenaars komen bezoeken. De organisatie van de Culturele Ronde: Hanke Cannegieter, Walter de Vries, Wim de Jong, Laura van den Boogaard en Marlou Kursten.
 9. 9. 10€
 10. 10. 11
 11. 11. Van Lotringen & Goedings Advocaten www.vlgadvocaten.nl 12
 12. 12. Ontmoet verrassende kunst. Lees Nieuwe Veluwe. Nieu NATUUR, KUNST EN CULTUUR weVel uwe Nieuwe Veluwe is een eigenzinnig kwartaaltijdschrift over kunst, cultuur en natuur De Veluwe is natuur maar ook kunst & cultuur. In de openbare ruimte, op landgoederen en in musea als Kröller-Müller, MMKA, Nairac en Galerie Wit. Nieuwe Veluwe13 spoort opmerkelijke tentoonstellingen en kunstenaars op en brengt ze in verdiepende artikelen in beeld. Nu Sjoerd Buisman in CODA Apeldoorn, straks Beelden op de Berg in Wageningen. Nieuwe Veluwe. 4x per jaar voor maar € 29,50. Ook leuk om cadeau te geven. Kijk op www.nieuweveluwe.nl, bel 0317425880 of mail naar abonnementen@nieuweveluwe.nl. In het Schip van Blaauw ligt een gratis proefnummer (2012) klaar!
 13. 13. SponsorsDeze Culturele Ronde is mede mogelijk dankzij een subsidie van deGemeente Wageningen en door de bijdragen van onze sponsors: 14
 14. 14. 15
 15. 15. Locaties Culturele Ronde 2013 1 Stationsstraat 2 (bblthk) José Middelhuis / Margreet Takken 2 Stationsstraat 32 Schildersclub Wielewaag 3 Lawickse Allee 9 (Hof van Wageningen) Heleen Velema / Maddy Y.P.M. Wackers / Siem van den Berg 4 Plantsoen 42 Trudi Windau 5 Rouwenhofstraat 16 Wilma van der Loo 6 Niemeyerstraat 30 Erica Welling sim 7 Markt 19 Eugene Telgt / Henny Hovestad / Irma Maassen / Thea Vos on ves 8 Vijzelstraat 2 (Café Carré) Dennis Mechielsen / Kees van Welie 38 Wageni tdij kst laan 9 Eerste Kloostersteeg 3 (Vreemde Streken) Patty van Wijk oud r10 Molenstraat 1b (Heerenstraattheater vitrinekast) Gabrielle Bolt mo11 Bowlespark 1a Museum De Casteelse Poort 37 nd riaa12 Bowlespark 22 Henny Leertouwer / Henny van der Linden Noord-West nlaa n van Hoogdalem13 Spijk 5 Gonneke de Haan / Robbert Kamphuis viets tr n j.kie rglaa esbu14 Bassecour 42 Salman Ezzammoury v do zard laan hus15 Veerstraat 112 Titus de Jong rietv tum str n.v .hich eldla16 Aan de Rijn 5 (Steenfabriek) Joke Schaareman / Mark Verdoes / Tarth an Yvonne van Woggelum / Markó B. Markov / Netty Kordes / llee ro rijns rd a os noo ev nije te eld Pieter Vermeulen / Twan de Vos eg we g17 Lawickse Allee 73 Clem Sluijsmans / Toon Rijkers oos18 Nude 30 Andre Czerep eide ts Agro Business tee iksw eg wer19 Nudepark 99f Ans van der Zweep / Astrid Nooter / g tste leeu oos haa Park gst Hanke Cannegieter / Rinie van den Hoofdakker eeg20 Generaal Foulkesweg 42a (’t Venster) Marianne Schokkenbroek / ko rte Maryoleine Borgesius no ord21 Arboretumlaan 4 Beeldengalerij Het Depot alle e22 Generaal Foulkesweg 64 Beeldengalerij Het Depot 3923 Generaal Foulkesweg 72 (Schip van Blaauw) Anja van Rennes / kor Ingeborg Leeftink / Sébastien Gueydon / Marlou Kursten bin g nwe ten nen uve oor24 Hamelakkerlaan 38 Galerie Wit hav da van en llee25 Hollandseweg 372 Els Derksen26 Dennenlaan 7 Janni Leeuwis-Jonker bernhardstr27 Lijsterbeslaan 9 Ruth Eisen g ewe 33 rijk28 Diedenweg 64 Hanneke van den Bergh ma lawickse al29 Dolderstraat 37 Carolien Makkink30 Dolderstraat 68 Mieke van Hooft31 Kamerlingh Onnesstraat 1 Het Gelders Palet cos terw32 Kamerlingh Onnesstraat 5 Trijnie Goudriaan haarw eg e g ro33 Lawickse Allee 48 Alie de Boer-Waanders weg uw wa lstra lst troe raa34 Bernhardstraat 10a Frouwien Soenveld / Iet Cool-Schoorl t35 Buurtseweg 1 Jasper Hulshoff Pol / Jeroen ten Caat / Marjan Verloop / aa tr ns str ma de Susanne Bagaya 16 nu indu aep Nude 6 sch str36 Churchillweg 5 (Herfst en Helder) Erna Reijmer / Gerrie Borreman / Ria Klompmaker iewe 18 g37 Johan Buziaustraat 59 Liesbeth Barendse38 Simon Vestdijkstraat 32 Silvana Pantuso haven nude hupp39 Binnenhaven 7 (Mozaïekgebouw achter de vaas) elpad Anja van der Neut / Ans Wouters / lee Ilse de Vries / Josien Plomp / kse al lawic boomgaardweg Jacqueline van Bergeijk / 17 pab 40 nudepark sten Nudepark nudepark Johanna Klein Breteler / ng Rh enen dam richti Linda Hoekman / Petra de Vree / N225 Teresa Garcia Altamirano 1940 Boomgaardweg 1 Frida Stad k dij be eb gr
 16. 16. 26 N7 Droevendaal 81 rich pa pe np ting ad Ede 25 vleerm uis g aa n we se laan erl nd ev lla ho n laa se ijs th de an eg sla vr grintw an ie s ma im la a ingen Campus he rk ns n pa holt Wageningen-Hoog he ide laan g we se nd lla ho ma nsh oltla an nijenoord allee zoo hollandse weg mw horst Roghorst De Zoom eg traat 32 k onness illweg 31 28 church eg n 29 kennedyw nde dolderstraat erla dolderstraat hav str 30 zen nobelweg ro flor ala an geertjesweg eg nw geertjesweg uve van dieden eg ersw verg weg kees mulderweg postjesweg bosran t straa eg mpw sport dweg 35 ska dor rooseveldwe 27 be e weg atr r ts ixl bu u aa g har lwe 36 njes n weg il rch g eg a bosw broekemalaan chu died 34 ritzem enw an tuinla nstr vldjlaan str eg an lijnbaa engla juliana boe stadsbrink slaa arboretu an tr o tt dreijenla n vg h am gss o stations lee gerdesstr elr rijdin ela N22 mlaan 3 e we Ren 5 richt kk 1-2 21 rln bev 24 e g str 5meiplein kum ing sc bergstr ho en ols so nt tr m gen foulkesweg pla g ole ns 10 minaw 9 4 tr 13 20 22 Arboretum Centrum veers spijk wilhel t herenstraat aa g traa bur t 23 str 5 salv.pl 14 og ten 15 we ho 7 8 rus n 11 hs ark veerweg tr markt lesp bow em boteat rstr m ap 12 ar 17 k t aa str ijer nieme grebbedijk lexkesveer ijn d er aan ijn nederr 16 richting Randwijk
 17. 17. KUNSTENAARS35 Susanne Bagaya Susanne begon een aantal jaren geleden met edelsmeden. Haar collectie bestaat uit op ambachtelijke wijze vervaardigde zilveren ringen en broches van messing en alpaca. Zij maakt ook sieraden vervaardigd van gehaakte onderdelen of gelamineerde afbeeldingen. susannebagaya@gmail.com | www.susannebagaya.nl37 Liesbeth Barendse Atelier Waarschilderen. Haar olieverfschilderijen, wild en abstract, lijken bevolkt. Figuren verschijnen, krijgen vorm. Krachtig drukt Liesbeth zich uit. Herkent u - als kijker - iets erin? Stelt u een eigen beeld samen? Is het schilderij een aanleiding, een ruimte? Gaat het zo? liesbeth.barendse@planet.nl | www.atelier-waarschilderen.nl03 Siem van den Berg Zijn werk omvat porselein, steengoed en raku-keramiek. De vormen die hij maakt zijn voor een deel van de vaas-, pot- of schaalvorm afgeleid en voor een deel zelfstandige objecten, waaronder de vrouwentors. De gebruikte glazuren zijn door hemzelf ontwikkeld. s.v.d.berg51@kpnplanet.nl | www.keramiekvansiem.nl 1839 Jacqueline van Bergeijk Haar ruimtelijk werk is genaaid van textiel. Er zijn figuratieve en abstracte elementen te zien die ruimte laten voor eigen interpretatie. De zichtbare kledingstukdelen verwijzen naar de menselijke figuur, als echo van een persoon- lijk verleden. j.v.bergeijk@planet.nl | http://www.jacquelinevanbergeijk.nl/
 18. 18. 28 Hanneke van den Bergh Haar werk bestaat uit bronzen en keramische beelden, over het algemeen vrouwfiguren. De laatst gemaakte figuren zijn onderdeel van een bouwwerk. Daarnaast schildert zij het landschap waarin zij woont, en de vogels die zich daar bevinden. berghwit@planet.nl | www.hannekevdbergh.nl 33 Alie de Boer-Waanders Van 1966 tot 1973 volgde zij een studie Tropische Cultuurtechniek aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. In 1980 kreeg Alie een half jaar les in patchwork en quilten (Maine, USA) en in 1989 begon zij met het geven van patchworklessen. Vooral handwerktechnieken van verschillende culturen hebben haar belangstelling en ze tracht deze te vertalen in quilts. aliedeboer-waanders@hetnet.nl | www.aliedeboer.nl 10 Gabrielle Bolt Gabrielle is createur van glaskralen. Met deze handgemaakte en mond- geblazen kralen maakt zij sieraden die stuk voor stuk uniek zijn in ontwerp en kleurgebruik. Naast haar eigen creaties van glas, maakt ze gebruik van gerecycled glas uit Afrika en natuurlijke materialen zoals hout, schelpen, klei en steen. Dit alles wordt gecombineerd met sterling zilver 925. gabriellebolt@gmail.com | www.boltbeads.nl 20 Maryoleine Borgesius “Het leuke van tekenen en schilderen is dat je steeds beter gaat kijken”, aldus Maryoleine. De laatste tijd heeft portrettekenen haar voornaamste aandacht: in een sessie van twee uur proberen gelijkenis te treffen. Andere onderwerpen zijn natuur en landschap. j.borgesius@upcmail.nl19 36 Gerrie Borreman Door gebruik te maken van diverse kleisoorten en zelfgemaakte glazuren maakt Gerrie gebruiksvoorwerpen, die prettig zijn in het gebruik. n.borreman@online.nl
 19. 19. 35 Jeroen ten Caat Jeroen is sinds enige jaren actief als fotograaf. Fotografie heeft hem altijd erg geïnteresseerd. Sinds de digitale fotografie zijn intrede deed en Jeroen zich de mogelijkheden van fotobewerkingssoftware meester maakte, is hij veel gaan fotograferen. Natuur, maar ook cultuur en dorps- en stadsleven zijn favoriete thema’s. jtencaat@gmail.com | www.jeroentencaat.nl19 Hanke Cannegieter De kunst van het etsen: van zinkplaat tot afdruk, dat lijkt op toveren. Bovendien veroorzaakt etsen bij Hanke een spiegelend ‘denkeffect’, de afdruk is immers spiegelbeeldig aan het plaatje. motorets@hetnet.nl | www.hanke.exto.nl34 Iet Cool-Schoorl Iet maakt een breed scala aan keramische voorwerpen en beeldjes. De glazuren van haar kommen en vazen zijn zelfontworpen en op 1250°C gestookt. De kleine dierfiguren zijn geboetseerd. schoorl94@zonnet.nl18 Andre Czerep Andre is geboren in 1950 in Polen. Hij is in de eerste plaats een schrijver van korte verhalen en gedichten. Hij schrijft deze in zijn moedertaal en publiceert ze in Polen. Andre is vooral autodidact voor het schilderen, maar heeft inmiddels ook diverse cursussen bij professionele kunstschilders gevolgd. luna12@gmail.com | www.luna12.exto.nl 2025 Els Derksen Els Derksen schildert en tekent al jaren. Zij heeft haar onderwijsakte tekenen behaald aan de Bouwman Academie te Amsterdam. Vooral aquarelleren boeit haar enorm en zij geeft hierin les bij Het Gelders Palet in Wageningen. esderksen@zonnet.nl
 20. 20. 27 Ruth Eisen De bron van haar schilderijen is de ontmoeting van haar innerlijke wereld en de indrukken uit de buitenwereld. Het resultaat: kleurrijke, dromerige, organische, speelse en poëtische schilderijen. Techniek: mixed media. Welkom in haar atelier! info@rutheisen.org | www.rutheisen.org 14 Salman Ezzammoury Salmans kunstwerken zijn spannend en inventief, de combinatie van diverse technieken op verschillende handmatige en digitale manieren bewerkt tot originele creatieve uitingen. ezzammoury@hetnet.nl | www.salmanezzammoury.com 38 Teresa Garcia Altamirano Teresa exposeert nu voor de vijfde keer bij de Culturele Ronde. Haar stijlen zijn divers en altijd zoekend naar de mooiste kleurschakeringen. Je zou kunnen zeggen dat ze gemakkelijk 750 kleuren gebruikt. duocanela@gmail.com 32 Trijnie Goudriaan Inspiratiebron voor haar werk zijn mensen, insecten en vormen uit de natuur. De schilderijen zijn in acryl en de tekeningen in houtskool. Zij streeft naar een gelaagdheid in vorm, structuur en gevoelswaarde. Opleiding: ABK, Arnhem, 1981 – 1985. trijnie.goudriaan@gmail.com | www.trijniegoudriaan.exto.nl/21 23 Sébastien Gueydon Sébastien zoekt zijn artistieke weg tussen realisme en expressionisme waarbij de mens centraal staat. Hij presenteert nu een paar tekeningen en beelden waarin de complexe relaties tussen mens en natuur bekeken worden. sgueydon@msn.com | www.artglimpse.com
 21. 21. 13 Gonneke de Haan Indringende portretten, zo zou je haar werk kunnen omschrijven. Ontroerend en confronterend zonder zwaarmoedigheid uit te stralen. In zowel olie als acryl. info@gonnig.nl | www.gonnekedehaan.nl39 Linda Hoekman In eerste instantie schildert Linda voor zichzelf. Het ontwerp moet haar aanspreken en in overeenstemming zijn met de omgeving waarin het moet hangen. Dit probeert zij te bewerkstelligen door niet te gedetailleerd te werken en een neutrale sfeer te creëren. Ze ziet een schilderij niet alleen als een kunstwerk, maar ook als een onderdeel van de leefomgeving. linda_hoekman55@hotmail.com19 Rinie van den Hoofdakker Rinie maakt alweer bijna dertig jaar etsen. Gefascineerd door de mogelijkheden die de etstechnieken bieden, behandelt ze haar onderwerpen heel precies en nauwkeurig. Op het tweede kun je de verhalen ook zien. rinievandervlugt@hetnet.nl30 Mieke van Hooft Mieke is vooral bekend als schrijfster. Naast kinderboeken (waaronder het verfilmde boek ‘De tasjesdief’) publiceerde ze dichtbundels voor volwassenen. Haar schilderijen in acryl kenmerken zich door vrolijke kleuren en roepen een glimlach op. miekenko@upcmail.nl | www.miekevanhooft.nl 2234 Henny Hovestad Zowel vanuit haar gevoel als vanuit waarneming (of een combinatie daarvan) bouwt Henny haar schilderijen op. Ze werkt met diverse materialen en past verschillende technieken toe zoals bijv. collage- en druktechnieken. Haar fascinatie zijn de mens en de natuur. info@hghovestad.nl | www.hghovestad.nl
 22. 22. 35 Jasper Hulshoff Pol Jasper, geboren in 1976 te Wageningen, is sinds 2000 werkzaam als kunstschilder, tekenaar, grafisch ontwerper en interaction-designer. Hij heeft zich, na zijn studie Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, vooral toegelegd op de schilderkunst. jahupo@yahoo.com | www.jahupo.com 15 Titus de Jong Titus de Jong schildert in de Japanse Sumi-e stijl. Indrukken uit de natuur worden met enkele penseelstreken op papier gezet. titusdejong@chello.nl | www.visendejong.nl 13 Robbert Kamphuis Robbert houdt van het leven. Tegelijk maakt hij zich zorgen over de toekomst van de wereld. Deze tegenstrijdige gevoelens probeert hij in verf te vangen. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken in het atelier aan het Spijk. info@robbertkamphuis.nl | www.robbertkamphuis.nl 39 Johanna Klein Breteler Haar aquarellen geven indrukken en beelden die zij op haar weg tegen- komt, weer. Johanna maakt veel afbeeldingen naar de natuur, maar de laatste jaren is zij bezig om een eigen invulling en stijl te ontwikkelen. hannart@xs4all.nl | www.hannart.nl23 36 Ria Klompmaker Het werk van Ria bestaat bijna geheel uit schilderijen in aquarel. Een boeiende techniek met steeds verrassende resultaten, zowel in figuratieve als abstracte voorstellingen. Door deelname aan (buitenlandse) workshops en cursussen ontwikkelt Ria haar techniek steeds verder. info@watercolor-wageningen.nl | www.watercolor-wageningen.nl
 23. 23. 16 Netty Kordes Haar waterlandschappen zijn thematisch omlijnd. Een intuïtieve werkwijze met het materiaal vormt een belangrijke leidraad in het werkproces, w waarbij een speelse herhaling van beelden en tekens het Rijnlandschap laat meanderen tussen stilstand en stroom. Horizontale en verticale a accenten ordenen in belangrijke mate de compositie van het landschap. a ajtepaske@hetnet.nl | www.nettykordes.nl23 Ingeborg Leeftink Ingeborg schildert en maakt mozaïeken. De onderwerpen zijn divers: natuur, dieren en haar eigen gedachten en belevenissen. Heldere kleuren, k krachtige lijnen en structuren zijn vaste onderdelen in haar schilderijen. De mozaïeken zijn vaak grafisch van opzet. Ingeborg geeft ook mozaïek- w workshops in Wageningen en laat tijdens de Culturele Ronde naast s schilderijen ook mozaïeken van haar en van cursisten zien. info@borgart.nl | www.borgart.nl12 Henny Leertouwer Henny schildert vooral vanuit haar gevoel en gebruikt veel verschillende materialen. Daarbij gaat zij uit van een bepaald idee en al werkende weg o ontstaat het schilderij. g gj.leertouwer@hetnet.nl26 J Janni Leeuwis-Jonker J Janni is een gepensioneerde psychotherapeute, die zich graag ook con- c creet en zichtbaar realiseert. Met wandkleden (expositie Kijkdoos 1985), met wascokrijt, oliepastels, kleurpotloden, zowel abstract als figuratief. De laatste tijd werkt zij met acrylverf op doek: portretten, landschappen (gestileerd), naakten, iconen. j jannileeuwisjonker@live.nl 2412 H Henny van der Linden van Hoogdalem D De beelden zijn opgebouwd uit stukjes klei. Na bisquitbrand gebruikt zij v verschillende glazuren meestal met de kwast opgebracht, soms ook ge- s spoten. Voor haar schilderijen gebruikt Henny acrylverf, teer en latexverf. h hvdl@telfort.nl
 24. 24. 05 Wilma van der Loo Zoveel te kijken, zoveel te doen: de natuur blijft inspireren. Patronen, vormen en kleuren vinden als vanzelf hun weg naar doek en papier. Het gebruik van metaal en hout geeft het geheel een extra dimensie. Welkom! wilmavanderloo@hetnet.nl 07 Irma Maassen Ca. twaalf jaar geleden is Irma begonnen met schilderen. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van dieren en dan vooral koeien. Zij boeien Irma door hun ‘eigen persoontje’. Het is voor haar elke keer een uitdaging de koe (of ander dier) aaibaar te maken op doek. h.maassen6@chello.nl 29 Carolien Makkink Carolien maakt schalen, vazen en objecten van klei, handgevormd en met behulp van gipsmallen. Het werk wordt geglazuurd of ingerookt in een zaagselton. Naast keramiek maakt zij tegenwoordig ook kleden en tassen van wolvilt. C.Makkink@hetnet.nl 16 Markó B. Markov Marko is geboren in 1946 in Sofia, Bulgarije. Hij is beeldhouwer. Zijn stijl ontwikkelde zich vanuit de Nuova Figurazione naar het wilde expressionisme. markovmar@gmail.com25 08 Dennis Mechielsen Zijn werken zijn abstract, figuratief geschilderd met acryl of gemengde techniek op doek, katoen of linnen of papier. Ook gebruikt hij allerlei materialen door elkaar om uiteindelijk tot een organische vorm te komen. dennis.mechielsen@gmail.com | www.dennismechielsen.nl
 25. 25. 01 J José Middelhuis J José werkt met textiel en combineert het met andere materialen zoals v verschrompeld plastic, verf, papier. Het zijn voornamelijk hergebruikte of g gevonden materialen. Daardoor zit er meestal een heel verhaal achter het o ontstane werk. José’s uitgangspunt is te genieten bij dat ontstaan. j jma.mid@hotmail.com | textiel-anders.nl/39 A Anja van der Neut S Sinds paar jaar heeft het landschap haar in zijn greep. In haar schilderijen ligt de nadruk op bomen en planten in relatie tot lucht, aarde en water. Mens, dier en gebouwde omgeving worden vaak weggelaten of als een ‘lege’ vorm opgenomen. a anja@anjavanderneut.nl | www.anjavanderneut.nl19 A Astrid Nooter A Astrid ontwerpt en vervaardigt voornamelijk leren tassen en accessoires. In 2012 heeft zij de tweejarige opleiding Tassen Maken bij het Sint Lucas t te Boxtel afgerond. Door gebruik te maken van verschillende technieken o ontstaan er prachtige tassen. nooter@ziggo.nl38 S Silvana Pantuso Kenmerkend voor het werk van Silvana Pantuso is de vertaling van g gedachten over grondhouding in het leven met symboliek en abstractie. Haar ingetogen, monochromatisch palet weergeeft een gevoel van rust e en bedachtzaamheid. De warme accenten symboliseren een positief perspectief voor de toekomst. s silvanapantuso@gmail.com | www.silvanapantuso.exto.nl/ 2639 J Josien Plomp H Haar leefwereld is haar inspiratiebron, kleurrijk, figuratief of abstract, h het blijven haken achter een vorm, een beeld, het schilderij verschijnt. j josien47@versatel.nl | www.josienplomp.nl
 26. 26. 36 Erna Reijmer Glas-in-lood-ramen maken is één van de leukste dingen om te doen. Dat komt omdat het zo veelzijdig is. Als eerste het ontwerp, dan uittekenen, zoeken van het juiste glas en de kleur. Uiteindelijk hoop je dat het werkstuk zo wordt als je in gedachten had. erna.reijmer@chello.nl 23 Anja van Rennes Momenteel werkt Anja aan een reeks Wageningse stadsbeelden. Deze zijn een onderdeel van een periode uit haar leven en de beleving van haar omgeving. Het schilderen hiervan voelt als een soort bewijs van haar bestaan. Schilderend het verleden herbeleven. anja-nl@anjavanrennes.nl | www.anjavanrennes.nl 17 Toon Rijkers Toon Rijkers is een klassiek geschoold beeldhouwer die voornamelijk figuratief werkt. Zijn voorliefde geldt het bouwbeeldhouwwerk, waaronder de ‘moderne gevelsteen’. Ook legt hij zich toe op het maken van portretten. info@toonrijkers.nl | www.toonrijkers.nl 16 Joke Schaareman De laatste tijd is Joke wat meer met klei bezig geweest. Zij neemt de mens vaak als uitgangspunt, simpel weergegeven. Kleine keramische beeldjes zijn hiervan het resultaat. Ook maakt zij graag portretten in houtskool, aquarel of acryl. joke.schaareman@hetnet.nl27 20 Marianne Schokkenbroek Kleur en motieven zijn erg belangrijk in haar werk. Sinds zij een portret- opleiding volgt, nemen portretten een steeds belangrijkere plaats in haar oeuvre. Marianne werkt ook in opdracht. Neem gerust contact op als u een kleurrijk portret wilt laten maken. Marianne.Schokkenbroek@live.nl | www.marianneschokkenbroek.exto.nl
 27. 27. 17 Clem Sluijsmans Wat betekent thuis voor jou? Kijken of meedoen? 200 mensen deden al mee aan het dit project. Dit leidde tot meer dan 30 workshops en exposities. Kom langs op 13 of 14 april. clem.sluijsmans@gmail.com | www.aliasclem.blogspot.com34 Frouwien Soenveld Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit tegels en tegeltableaus. Het geeft een nieuw gezicht aan de ambachtelijke traditie van een tegel maken. De combinatie van kleurgebruik en ontwerp speelt de hoofdrol. De tegels kunnen in grootte variëren en zijn geschikt voor binnen en buiten. f.soenveld@planet.nl | www.fsoenveld.nl40 Frida Stad Haar werk kenmerkt zich door beweging en spel van licht en kleur. Verschillende disciplines en verschillende materialen. Ook werkt Frida graag in series en projectmatig met thema’s. De schilderijen gaan voornamelijk over gelaagdheid en compositie en hebben een kern van abstractie. fridademan2@hetnet.nl | www.fridastad.nl01 Margreet Takken Margreet ontwerpt sieraden en objecten van glas waarbij subtiliteit, comfort en detail centraal staan. De glaselementen worden gemaakt door middel van glasfusing. In dit proces worden meerdere lagen glas tot een geheel gesmolten in een glasoven. info@margreettakken.nl | www.margreettakken.nl 2807 Eugene Telgt Constructivisme is voor hem de leidraad in zijn werk. Hij bouwt zijn schilderijen op vanuit kleine geometrische vormen, laag voor laag, als een mantra. Eugene werkt vooral met olieverf en pigmenten. info@theavos.nl
 28. 28. 03 Heleen Velema Heleen schildert portretten in acryl, meest van oude mensen wereldwijd aan de rand van de samenleving. Door hun emoties op het doek te vangen hoopt zij mensen nieuwsgierig te maken naar het verhaal dat ze te vertellen hebben. heleen.velema@gmail.com | www.heleenvelema.com 16 Mark Verdoes Het vergankelijke en het oneindige inspireren Mark Verdoes. In zijn werk laat hij tijdelijke en tegelijk tijdloze schoonheid en het onvermijdelijke maar poëtische verval van alles zien. Zijn thema’s zijn van alle tijden, maar zijn vaak experimentele technieken zijn ontegenzeggelijk van nu. mark@verdoes.nl | www.verdoes.nl 35 Marjan Verloop In 2012 heeft Marjan foto’s van de Waal tentoongesteld. De natuur en architectuur rondom de rivier. Daarnaast observeert zij patronen uit de natuur en schildert of tekent deze. Soms blijft het bij observatie, soms wordt het een verhaal. En wordt het een religieuze symboliek of nieuwe beeldtaal. mjverloop@hotmail.nl | www.marjanverloop.exto.nl 16 Pieter Vermeulen Pieter hanteert in zijn werk twee uitgangspunten: abstracte begrippen - zoals verlangen, verwarring, liefde, bekentenissen - en daarnaast figuratieve elementen. Door kleur, vorm en techniek vertaalt hij de uit- gangspunten. De ambivalente verhouding tussen het zichtbare en het abstracte wordt door hem opnieuw beleefd. pieter.v@hetnet.nl | www.pietervermeulen.nl/29 07 Thea Vos Om haar eigen wereld te scheppen om de chaos te kunnen hanteren zoekt zij door middel van vorm, beeld en kleur naar een beheersbare ervaring. Thea schakeert en componeert zodat het emotionele landschap getransformeerd wordt naar haar werkelijkheid. info@theavos.nl | www.theavos.nl
 29. 29. 16 Twan de Vos Of hij schildert, beeldhouwt of zeefdrukt, altijd verbeeldt het ontstane kunstwerk zijn wereld. Het plezier, het gevoel dat Twan heeft tijdens het maken moet terug te zien, te beleven zijn; zijn leven in prachtige kleurrijke taferelen. info@twandevos.nl | www.twandevos.nl39 Petra de Vree Uit bewondering voor de kracht en universele schoonheid van vrouwen maakt zij beelden die geïnspireerd zijn door de verschillende culturen waarvan zij jaren deel uitgemaakt heeft. Zoekende naar harmonie in vormen creëert zij steeds opnieuw een beeld met een geheel eigen persoonlijkheid. petradevree@mac.com | www.petradevree.nl39 Ilse de Vries Ilse graveert glas. Op diverse objecten ontstaat na uren geconcentreerd werken een beeld van wat haar bezighoudt. In 2008 is zij begonnen met glasfusen bij van Tetterode in Amsterdam. w.vries411@chello.nl | www.ilsedevries.exto.nl/03 Maddy Wackers Haar werk omvat collages en aquarellen. En beelden gehakt uit steen of gemaakt met was. Afgelopen winter heeft Maddy ook een serie foto’s gemaakt, waarbij licht een grote rol speelt. Onlangs had zij een expositie in de vitrine van Heerenstraat Theater. maddywackers@gmail.com 3008 Kees van Welie Kees werkt graag met vloeiende materialen. Hij is een danser op het doek. Zijn inspiratie haalt hij uit de actualiteit en wat hij daar bij ziet. Zo zijn feestelijke gebeurtenissen terug te vinden in zijn werk, maar ook de natuur is een voorkeursonderwerp. info@theavos.nl
 30. 30. 06 Erica Welling MR-ontwerp (lees: meester-ontwerp) richt zich op illustratie, grafisch ontwerp, fotografie en overig handwerk. MR-ontwerp maakt autonoom werk en werk in opdracht, waarbij zoeken naar afwijking, authenticiteit en passie voor typografische elementen kernbegrippen vormen. info@mr-ontwerp.nl | www.mr-ontwerp.nl 09 Patty van Wijk Patty schildert vanuit haar gevoel. Na bloemen en mensfiguren is zij abstracter werk aan het maken. ‘De uitdaging om te zien wat er op het doek gebeurt is heerlijk!’, aldus Patty. patty1955@live.nl | members.upc.nl/p.wijk514/ 04 Trudi Windau Trudi ontwerpt en creëert hoeden en schilderijen. Haar hoeden onder- scheiden zich door een speelse vormgeving en het gebruik van een grote variëteit aan materialen. Een aantal creaties is bekroond met internationale prijzen. De schilderijen zijn vooral kleurrijk en abstract. info@windaucreations.nl | www.windaucreations.nl 16 Yvonne van Woggelum In haar magischrealistisch werk zijn de groepjes mensen het uitgangspunt. Zij zoekt naar de onderlinge spanning, het onderhuidse, de onderlinge betrokkenheid of juist de onverschilligheid waarbij haar invalshoek het individualisme is. yvonne.van.woggelum@planet.nl | www.yvonnevanwoggelum.nl31 39 Ans Wouters Bij het schilderen gaat Ans uit van een beeld of voorwerp uit de reali- teit. Haar doel is dat dat beeld vervolgens een eigen leven gaat leiden, een eigen wereld gaat vormen en jou als toeschouwer daarbij weet te raken. ans.wouters@online.nl | www.answouters.nl

×