Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
NE FÉLJETEK,NEM MEGYÜNK HAZA …      Automatikus léptetés
A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920június 4-én történt. Ezzel a diktátummalcsatolták el Magyarország kétharmadát a ...
Ne féljetek, nem megyünk haza,         Minket már régen nem hív a Haza,        Mely álmainknak bölcsője, sí...
Ne féljetek, nem megyünk haza,     Ott a házaknak már nincsen ablaka,         Mely múltba néz s jövőbe lát; ...
Ne féljetek, nem megyünk haza,     Az már régen a másság temploma;      S te is csak szolga rab vagy ott,   ...
Ne féljetek, nem megyünk haza,     Irígység népe - te cédra, te buta!     A mi kincsünk nem lopott kacat -    ...
Ne féljetek. nem megyünk haza,       Hazugság népe te gyáva, te ostoba!      Ahol mi élünk, az mind Magyar szig...
Ne féljetek, nem megyünk haza.       Vagyunk és maradunk mint kivert kutya;           Sorsunk már rég nem ...
Ne féljetek, nem megyünk haza,      Hol testvér testvérnek farkasa;     Ki hajnalig háromszor megtagad,     ...
Ne féljetek, nem megyünk haza,      Hol testvér testvérnek farkasa;     Ki hajnalig háromszor megtagad,     ...
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Ne féljetek, nem megyünk haza!

247 views

Published on

Published in: Spiritual
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Ne féljetek, nem megyünk haza!

 1. 1. NE FÉLJETEK,NEM MEGYÜNK HAZA … Automatikus léptetés
 2. 2. A szégyenteljes Trianoni békediktátum 1920június 4-én történt. Ezzel a diktátummalcsatolták el Magyarország kétharmadát a maianyaországtól. Anyaország! Ezt a nevet2004. december 5-től NEM érdemeljük meg.Mint ismeretes, az MSZP-SZDSZ koalicióeredményes propaganda hadjáratánakköszönhetően, az akkori népszavazáseredménytelensége miatt a lelkilegmegnyomorított magyarok millióitól vették ela reményt, hogy büszkén, emelt fővel magyarállampolgárnak mondhassák magukat.Az alábbi verset 2004 december 8-án írták,melyet a felvidéki Takács Gabriella - aTestnevelési Egyetem harmadéves hallgatója- szavalt el.A vers eredeti hangját fogjátok hallani majd.A képek a hajdan elcsatolt területekrőlszármaznak.
 3. 3. Ne féljetek, nem megyünk haza, Minket már régen nem hív a Haza, Mely álmainknak bölcsője, sírja volt; Ma rákos fekély, rothadó kék-sárga folt.Kolozsvár Ne féljetek, nem megyünk haza.
 4. 4. Ne féljetek, nem megyünk haza, Ott a házaknak már nincsen ablaka, Mely múltba néz s jövőbe lát; Nincs, ki megfújná a trombitát.Komárom Ne féljetek, nem megyünk haza.
 5. 5. Ne féljetek, nem megyünk haza, Az már régen a másság temploma; S te is csak szolga rab vagy ott, Bár zsebedben útlevél ragyog!Pozsony Ne féljetek, nem megyünk haza.
 6. 6. Ne féljetek, nem megyünk haza, Irígység népe - te cédra, te buta! A mi kincsünk nem lopott kacat - Lelkünkben hordjuk: hit és akarat!Kassa Ne féljetek, nem megyünk haza.
 7. 7. Ne féljetek. nem megyünk haza, Hazugság népe te gyáva, te ostoba! Ahol mi élünk, az mind Magyar sziget; Koromsötétben virrasztó tüzek;Szabadka Ne féljetek, nem megyünk haza.
 8. 8. Ne féljetek, nem megyünk haza. Vagyunk és maradunk mint kivert kutya; Sorsunk már rég nem sorsotok; Árulók, latrok, új gazdagok,Csíksomlyó Ne féljetek, nem megyünk haza.
 9. 9. Ne féljetek, nem megyünk haza, Hol testvér testvérnek farkasa; Ki hajnalig háromszor megtagad, Légy átkozott, légy gazdagabb! Ne féljetek, Többé nem megyünk haza!Zsolna
 10. 10. Ne féljetek, nem megyünk haza, Hol testvér testvérnek farkasa; Ki hajnalig háromszor megtagad, Légy átkozott, légy gazdagabb! Ne féljetek, Többé nem megyünk haza!Zsolna

×