Sisteme de rezervare online seminariile travel vision editia iv-a

2,320 views

Published on

Prezentare sustinuta de Negre Marius in cadrul editiei a IV-a a seminarului travelVision.

Published in: Travel
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Sisteme de rezervare online seminariile travel vision editia iv-a

 1. 1. Sisteme de rezervare online Editia 4 25 Ianuarie 2012
 2. 2. Definitie, caracteristiciIBE – internet booking engine ... is an application which helps the travel and tourismindustry support reservation through the Internet. It helpsconsumers to book flights, hotels, holiday packages,insurance and other services online. (Wikipedia) Caracteristici: • afisarea disponibilitatiilor si tarifelor in timp real • posibilitatea de a transmite o rezervare catre furnizorul serviciului turistic • confirmare/infirmare automata transmisa clientului
 3. 3. ePower – Amadeus Agency Internet Engine Servicii Bilete de avion Hoteluri Rent a car Integrare Solutie white label cu posibilitatea de personalizare. Avantaje Sistem stabil testat de-a lungul ultimilor ani de multe agentii din Romania – primul IBE de pe piata locala. Automatizare completa pentru emiterea documentelor de calatorie la plata online. Primul sistem care a permis emiterea automata a biletelor de avion. Foarte rapid si usor de instalat, posibilitatea de a alege scheme de design sau de a le personaliza.
 4. 4. ePower – Web services Posibilitatea de a personaliza 100% experienta de cumparare (interfata web) pastrand beneficiile sistemului de administrare ePower.Posibilitatea de integrare cu alte sisteme (asigurari, transferuri,hoteluri) pentru a crea un cos de cumparaturi complet. Tunelulde cumparare se afla in intregime sub controlul agentiei pentrupersonalizari si cross sell/upsell.
 5. 5. Worldspan XML PRO Servicii Bilete de avion Integrare Integrare XML , interfata de rezervare trebuie dezvoltata de catre agentia de turism. Avantaje Posibilitatea de customizare 100% a interfetei de rezervare. Posibilitatea de integrare cu terti furnizori (hoteluri, asigurari, transferuri) pentru cross sell, up sell etc Control complet asupra solutiei tehnice si implementarii in site-ul agentiei.
 6. 6. Sisteme de rezervare hoteluriModelul “merchant” vs “agency”Modelul “merchant” presupune contractarea directa a camerelor de hotel, agentiade turism este furnizor pentru clientul care rezerva un hotel.Modelul “agency” presupune intermedierea rezervarilor, furnizorul clientului fiinddirect hotelul.IntegrareModel “merchant” - solutii XML/API de integrare cu diversi consolidatori GTA, GoGlobal, HotelsPro, Hotelbeds, Travco, Tourico etc.Model “agency” – solutii white label/XML in special din partea Booking.com.AvantajePentru solutiile “merchant”: posibilitate de control asupra tarifelor si hotelurilorafisate, control asupra interfetei de rezervare, integrare cu furnizori terti pentrucross sell, upsell.Pentru solutiile “agency “ : transfer de reputatie din partea furnizorului, integrarerapida, costuri mici de dezvoltare.
 7. 7. Pachete turisticeMerlin XServicii: pachete turistice, hoteluri.Integrare: iFrameAvantaje: oferte de la o gama larga de turoperatori, integrarerapida si cu costuri reduse.TravonServicii : pachete turistice, hoteluriIntegrare: White labelAvantaje: posibilitatea de a introduce oferte proprii,customizare a tunelului de cumparare, oferte de la mai multitouroperatori, integrare cu back office .Alte sisteme pentru pachete turistice?!?!?!??!?!
 8. 8. Concluzii • Biletele de avion sunt cel mai usor de vandut online in mod traditional datorita automatizarii si standardizarii sistemelor dar aduc si cele mai mici venituri. • Solutiile pentru rezervarea de hoteluri permit alegerea intre sistemul “merchant” sau “agency” in functie de gradul de control Tip de pe care agentia il doreste. • Pachetele turistice in Romania nu se vand online in pricipal din servicii cauza problemelor legate de complexitatea serviciului si de disponibilitatea la furnizor. • Integrarea prin iFrame este cea mai simpla ( se adauga codul in pagina agentiei) dar si cea care nu permite personalizari majore si control asupra tunelului de rezervare • Solutiile white label ofera posibilitatea de a personaliza in anumita masura interfata de rezervare si de a adauga informatii/servicii adiacente.Integrare • Solutiile de integrare XML/API ofera control total asupra interfetei web oferind rezultate mai bune dar necesita investitii mai mari in dezvoltare. Posibilitatea de a face cross sell, up sell, de a integra terti furnizori.
 9. 9. Multumesc ! Marius Negre Telefon: 0740 04 04 81 Email: marius@travelvision.ro Web: www.travelvision.ro Blog: www.blogturism.ro

×