Serra D Irta[1]

801 views

Published on

Treball de la Serra d´Irta 2009-2010 Júliai Lledó

2nESOF

Published in: Education, Travel
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
801
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Serra D Irta[1]

 1. 1. Serra d'Irta Considerat com un dels parcs naturals més fascinants de la peninsula amb 7.744 hectaries terrestres i 2.448 marines va ser declarat parc natural per el govern valencià l'any 2002. En 2003 van crear una reserva marina amb una amplària de 1.000 metres cap al mar. LLEDÓ BODI I JÚLIA PULINO
 2. 2. Localitazció i Itinerari <ul><li>La serra d'Irta està situada al nort de Castelló,dins dels termins municipals d'Alcala de Xivert, </li></ul><ul><li>Sta.Magdalena de Polpis i Penyiscola </li></ul>
 3. 3. Factors abiòtics El parc natural està format per dos alineacions muntanyoses paral·leles a la costa. Degut al seu apropament al mar les seus muntanyes descenden formant al llarg de 12km numerosos acantilats,cales,cornises y esculls marins.L'acantilat més important és el de Torre Badum.
 4. 4. Factors abiòtics La serra d'Irta té un terreny molt escarpat amb grans pendents degut a l'acció de les falles. El tipus de roques és fundamentalment calcària i carbonatada.Mentre que algunes pendents són suaus,unes altres són molt pronunciades.
 5. 5. Factors abiòtics En les seues platges d'arena i grava,apareixen vegetals molt adaptats a la salinitat.
 6. 6. Factors biòtics Aquest parc està ocupat per una vegetació tipica de matoll mediterrani formada entre altres per palmito,el llentiscle,enrredaderes,erica... Ademes es destacable el gerani d'Irta,un endemisme de la serra.
 7. 7. Adaptacions de la vegetació enfront al vent L'intensitat del vent a la costa exerceix una força constant sobre la forma dels vegetals.Les especies de port menor,opten per formar almohadilles.Els arbusts de port major,presenten formes aerodinámiques amb un perfil que ofereix una mínima resistencia al vent(formes de duna vegetal).
 8. 8. Palmito Es l'única palmera endèmica d'Europa. Té fulles de limbe arredonides,dona lloc a fruits de color groguenc.
 9. 9. Lentiscle Es un arbust resinós,dens i molt ramificat amb fulles de color verd oscur.Dona lloc a un frut menut i roig.
 10. 10. Factors biòtics La serra d'Irta té una gran diversitat d'animals.Entre aus, mamífers,insectes i reptils.
 11. 11. Actuacions de l'home en la zona La torre Badum està dalt del penyassegat amb més altura de la serra d'Irta.És una construcció del segle XVI.Actualment, la Torre es troba baix la protecció de la Declaració genèrica del Decret de 22 d'abril de 1949 i la llei sobre Patrimoni Històric
 12. 12. Castell de Santa Maria de Pulpis <ul><li>El castell de santa Maria de Pulpis del segle XI està en el cim d'una colina degut a la seua situació estrategica.Les seues zones més conservades són el pati d'armes i la torre d'omenatge. </li></ul>
 13. 13. Problemes en la zona Tenim la presencia d'un camp de tir a l'interior del llit,pista d'aterratge per a aeromodelisme,vertit d'aigues poc depurades i caça furtiva.
 14. 14. Serra d'Irta La serra d'irta és un dels paisatges més bonicos de la geografía valenciana.La ausencia histórica d'asentaments humans i el abandó progresiu de l'explotació agrícola ha permitit la presencia de valors naturals que converten aquest paisatge en un punt privilegiat del Mediterrani.

×