Iup processtöd

1,005 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,005
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide • Iup processtöd

  1. 1. IUP - en satsning för hela grundskolan på väg mot Skola 2011
  2. 2. Gemensamt arbete och lokalt arbete Kompetensutvecklingen kommer att bestå av gemensamma delar som berör alla lärare, till exempel föreläsningar. Men arbetet på lokal nivå kommer att vara minst lika viktigt. Därför kommer en eller några personer på varje skola att fungera som process-stöd. Tillsammans med rektor, som ansvarar för arbetet på skolan, kommer process-stödet att vara en viktig drivkraft för att föra arbetet med att implementera reformerna på skolan framåt. Process-stöden och rektorer kommer att få kompetensutveckling och erbjudas stöd och hjälp i implementeringsarbetet.
  3. 3. Mål och kalendarium EFFEKTMÅL 1: Alla lärare har god kännedom om målen och syftet med utvecklingsarbetet. EFFEKTMÅL 2: Eleven har haft minst ett samtal kring en målformulering (“måldialog”) i något ämne. Klart före 30 september. 29 september: Förskoleklass och fritidspedagoger - föreläsning. 1-3 november (höstlov) Arbete med IUP på skolorna samt Skolverkets webbsändning om skola 2011 7 januari: Egen kompetensutveckling på skolorna. EFFEKTMÅL 3: Påbörjad LPP på alla skolor. Merparten av kommunens elever vet vilka mål de arbetar mot (i sin IUP). 15 mars: Föreläsning alla lärare och rektorer. 15 juni: Föreläsning alla lärare och rektorer. EFFEKTMÅL 4: Skriftliga omdömen är kommunicerade med eleverna och IUP-målen är kopplade till de lokala pedagogiska planeringarna.
  4. 4. Hemuppgiften Måldialog: Alla elever ska ha deltagit i minst en måldialog innan 30 september. a.Välj ett mål ur “Mål att uppnå” ur valfri kursplan. b. Tolka målet tillsammans med eleverna. c. Låt eleverna försöka beskriva med egna ord vad de tror att man ska kunna enligt målet. d. Låt sedan eleverna beskriva vad de redan kan av det som krävs av dem i målet. e. Sammanställ och dokumentera. f. Redovisa för arbetslaget och ha en dialog kring vad ni och eleverna lärt er av ovanstående.

  ×