Millorem El Planeta

937 views

Published on

Hem d’ aprendre a estar a la terra.

Hem d’aprendre a ser, a viure, a compartir, a comunicar,
a combregar com humans en el planeta terra.

La presa de consciència de la comunitat del nostre destí terrestre ha de ser un dels esdeveniments claus d’aquest segle.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
937
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
4
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Millorem El Planeta

 1. 1. LA BADALONA DE LA SOSTENIBILITAT
 2. 2. BADALONA té un ric patrimoni natural. La platja i la Serra de Marina són espais de lleure i pulmons verds per a la ciutadania que cal preservar, per tal de llegar-los a les futures generacions.
 3. 3. Hem d’ aprendre a estar a la terra. Hem d’aprendre a ser, a viure, a compartir, a comunicar, a combregar com humans en el planeta terra. La presa de consciència de la comunitat del nostre destí terrestre ha de ser un dels esdeveniments claus d’aquest segle.
 4. 4. La correcta gestió dels residus domèstics i la recollida selectiva són alguns dels temes que han adquirit importància en els últims temps a causa de la creixent preocupació de la societat pels aspectes ambientals.
 5. 5. VIDRE ENVASOS PAPER Per a separar els diversos residus, disposem dels contenidors de recollida selectiva , que podem reconèixer pel seu color.
 6. 6. BLANC MATERIAL OFICINA, TÒNERS, GRAPADORES INSERVIBLES, ESTISORES TRENCADES... Ens cal un nou contenidor? Que fem amb aquells productes que no són vidre, ni paper, ni envasos, ni piles ni material orgànic? Com per exemple:
 7. 7. El vidre és un material totalment reciclable i no hi ha límit en la quantitat de vegades que pot ser processat. Al reciclar-lo no es perden les propietats i s’estalvia una quantitat d’energia al voltant d’un 30% respecte del vidre nou. VIDRE Marbre amb vidre reciclat
 8. 8. Pel seu adequat reciclatge el vidre és separat i classificat segon el tipus que sigui normalment associat al seu color. Una classificació general és la que divideix als vidres en tres grups: verd, àmbar o cafè i transparent.
 9. 9. El procés de reciclatge, després de la classificació del vidre, requereix que tot el material estrany sigui separat com són tapes metàl·liques i etiquetes, després el vidre es triturat i fos juntament amb sorra, hidròxid de sodi i calcari per a fabricar nous productes que tindran idèntiques propietats amb respecte el vidre fabricat directament dels recursos naturals.
 10. 11. El paper és una prima fulla elaborada mitjançant pasta de fibres vegetals que són mòltes, blanquejades, deslligades en aigua, eixegudes i endurides posteriorment; a la polpa de cel·lulosa , normalment, se’l afegeixen substàncies como el polipropileno o el polietileno amb el fi de proporcionar diverses característiques. Les fibres estan aglutinades mitjançant enllaços per pont d’hidrogen . També es denomina paper, full o foli a la seva forma més comuna com làmina prima. PAPER
 11. 12. El reciclatge de paper i cartró: El paper de rebuig pot ser triturat i reciclat varies vegades. No obstant, en cada cicle, del 15 al 20 per cent de les fibres es tornen massa petites per a ser utilitzades. La indústria paperera recicla els seu propis residus i els que recol·lecta d’altres empreses, com els fabricants d’envasos i embalatges i les impremtes.
 12. 13. El paper i el cartró es recol·lecten, se separen i posteriorment es barregen amb aigua per ser convertits en polpa. La polpa de menor qualitat s’utilitza per a fabricar caixes de cartró. Les impureses i algunes tintes s’eliminen de la polpa de millor qualitat per fabricar paper reciclat per a impressió i escriptura.
 13. 14. En altres casos, la fibra reciclada es barregen amb polpa nova per a elaborar productes de paper amb un percentatge de material reciclat.
 14. 15. ENVASOS Els envasos protegeixen els productes, asseguren la conservació i higiene dels mateixos, ajuden a la seva identificació i faciliten el seu transport i magatzem. No obstant això, el consum excessiu de productes envasats s’ha convertit en un problema mediambiental que hauríem de resoldre entre tots.
 15. 16. Què aconsegueixo reciclant envasos? Estalvio matèries primes i energia. Ajudo a reduir la contaminació de l’aire i de l’aigua. Envio menys brossa al vertader.   Com es reciclen els envasos? Una vegada recollits els envasos es traslladen a una planta de separació i classificació per posteriorment enviar-los a les seves corresponents empreses recicladores.
 16. 17. Servei de recollida de mobles i materials voluminosos. És important trucar abans al telèfon 901 114 115 , donat que aquest servei té uns dies determinats de recollida. Recollida de mobles
 17. 18. Es consideren residus voluminosos tots aquells que es generen a la llar i que pel seu volum no es poden dipositar en els contenidors de carrer o bé aquells que són difícils de portar a la deixalleria. Aquest servei és realitzat per diversos vehicles, que cobreixen un horari i unes zones determinades.
 18. 19. Alerta! Si les llances, contamines! Les piles utilitzades no es deuen llançar a les escombraries, a l’aigua ni soterrar-les. Són residus tòxics que contaminen l’ambient. Separa-les i deposita-les en contenidors especials perquè l’Ajuntament de Badalona les enviï a un confinament especial.
 19. 20. Les deixalleries, són un servei públic que permet als ciutadans portar tot tipus de residus, tant reciclables com especials, per facilitar-ne la reutilització i el tractament. També hi ha a disposició dels ciutadans de Badalona les deixalleries mòbils, per a la recollida de residus de menys grandària, amb uns horaris i uns punts de recollida determinats.
 20. 21. Guifré, 680 Cantonada Julio Galvé Brusson 08915-Badalona / Telèfon 93 460 46 54 DEIXALLERIA DE BADALONA
 21. 22. PAPER I CARTRÓ VIDRE ENVASOS ELS/LES SOCIALISTES DE BADALONA RECICLEM: 1.- per la necessitat d’estalviar matèria prima 2.- per a preservar els recursos naturals i 3.- reduir la producció de residus en les societats industrialitzades 4.- Pel nostre compromís cívic.
 22. 23. DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT 5 de juny de 2010
 23. 24. <ul><li>Des de 1972 , els 5 de juny de cada any se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient que va ser establert per l’ Assemblea General de Nacions Unides , en la seva Resolució 2994 (XXVII) del 15 de desembre de 1972 amb la qual es va donar inici a la Conferència de Estocolm, Suècia, essent el seu tema central va ser el Medi Humà. </li></ul><ul><li>Aquest mateix dia, l’Assemblea General de la ONU va aprovar la creació del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). </li></ul>
 24. 25. <ul><li>Es podria dir que el Dia Mundial del Medi Ambient és un vehicle per mitja del qual l’Organització de Nacions Unides sensibilitza a l’opinió mundial en relació a temes ambientals, intensificant l’atenció i l’acció política. </li></ul>
 25. 26. <ul><li>Els seus objectius principals són: </li></ul><ul><li>donar-li un context humà, motivant a les persones per a què es devinguin en agents actius del desenvolupament sostenible i equitatiu; </li></ul><ul><li>promoure el paper fonamental de les comunitats en el canvi d’actitud envers temes ambientals, </li></ul><ul><li>i fomentar la cooperació, doncs aquesta garantirà que totes les nacions i persones gaudeixin d’un futur més pròsper i segur. </li></ul>
 26. 27. Com podem millorar la REALITAT? Cal aconseguir que els més petits i tothom sentim la necessitat d’un reciclatge adequat i respectuós amb el medi ambient. Cal aconseguir que el civisme i el medi ambient esdevinguin un objectiu clau de treball a les escoles, a les administracions i a les entitats socials
 27. 28. Hem d’estendre a la consciència ciutadana la responsabilitat davant els canvis ambientals, la contaminació atmosfèrica i acústica, i hem de desenvolupar polítiques de millora de l’ús de l’aigua, d’eficiència energètica i educació ambiental.
 28. 29. Power Point realitzat per Mari Carmen Lozano – Badalona, març de 2010

×