CINEMA

506 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
506
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
62
Actions
Shares
0
Downloads
9
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

CINEMA

 1. 1. CINEMAFonts, deus i aigües subterrànies Maria Benaiges Cros 4B Curs 2011-2012
 2. 2. El cinemaÉs la tècnica de projectar fotogrames, d’una ràpida i successivaper crear-nos la impressió del moviment. La paraula cine designatambé les sales o teatres en el qual es projecten les pel·lícules.Cinematografia és un neologisme creat a finals del S.XIX,composat a partir d’algunes paraules gregues.El cinema és un art, i estàconsiderat un més dels sis arts del món clàssic, el setèart, creat pels germans Lumière.
 3. 3. Apocalipse Now DE QUÈ TRACTA? És una pel·lícula de l’any Aquesta pel·lícula tracta d’un1979, que es va fer als Estats capità anomenat Willard, unUnits, està dirigida per oficial dels serveis deFrancis Ford Coppola, un intel·ligència del exercit d’Estatsdirector de cinema molt Units, a qui encomanen lareconegut. missió, d’anar a Camboya, a laCoppola va néixer el 7 d’abril perillosíssima missió d’eliminar a Kurtz, un coronel que s’hade l’any 1939 a Detroit, tornat boig. Les accionsMichigan. A part de director succeeixen a la selva, en untambé és amo d’una campament de caps tallats iempresa hostalera i cadàvers. Allí Kurtz, regna com siguionista. Va estudiar teatre fos un buda sobre els membresa la universitat de Hofstra, i d’una tribu, que l’adora com sidesprés estudià filmatologia. fos el seu déu.
 4. 4. RELACIÓ AMB ELMEU TREBALLLa pel·lículaApocalypse Nowtranscorre a la selva,enmig de moltavegetació i animalsestranys. Hi apareixuna cascada, la naturaés molt important enaquesta pel·lícula, jaque la seva forçainfluencia molt elcomportament delspersonatges.
 5. 5. Harry Potter i les relíquies de la mort (part I)Aquesta és una de les set L’autorapel·lícules de la reconeguda Rowling va néixer al Regne Unit,saga Harry Potter, el nen el 31 de juliol de 1965. Va passarmag. Primer de tot de ser una dona humil a ser multimilionària només en cincaquestes històries van ser anys. Va estudiar francès illibres, creats per Joanne filologia clàssica a la universitatRowling (J.K Rowling) , una de Exeter, i va anar a estudiar unescriptora que s’ha fet molt any a Parísrica i molt famosa gràcies ales històries del Harry.
 6. 6. RELACIÓ AMB EL MEUTREBALLLa relació que té amb el meutreball és que en aquestapel·lícula hi apareixen unesaigües subterrànies en elmoment que Harry iDumbledore vam a buscar undels Horrocrux perduts. Esmouen per elles amb una petitabarca, aquelles coves són moltfosques i quasi no hi ha llum,allí, es on troben una de lesparts que buscaven, i ladestrueixen.
 7. 7. El senyor dels anellsAquesta també és una AUTORfamosa saga extreta d’un El llibre ha estat escrit perllibre i passada després al l’escriptor britànic J. R. R.cinema. Tracta sobre un món Tolkien. Va néixer a Sud- Àfrica l’any 1892. Va serfantàstic on hi ha elfs, escriptor, poeta, filòleg, ihobbits... La novel·la narra el professor de llengua iviatge d’un hobbit anomenat literatura anglesa. Va serFrodo, que ha de destruir un nomenat comandant de l’ordre de l’imperi britànic peranell perquè si l’aconsegueix la reina Isabel.Sauron, el dolent de lapel·lícula, tindrà un poderil·limitat, perquè és la sevaprincipal font d’energia.
 8. 8. RELACIÓ AMB EL MEUTREBALLLes aigües subterrànies surtenquan el hobbit troba l’anellper primera vegada, entra enunes coves i el troba per terra,en aquelles coves subterrànieshi ha aigua que brolla sotaterra.
 9. 9. La recercaÉs una pel·lícula que es vafer a l’any 2004 a Estats Units.És del director John Turteltaub.Va néixer l’any 1963, ésproductor, director i guionistade cinema i televisió. Va anar ala universitat de Wesleyana, ies va fer amic de Nicolas Cage,que és el protagonistad’aquesta pel·lícula. Ha fetmoltes pel·lícules, les mésreconegudes són: Mentredormies, Phenomenon, Tresornacional...
 10. 10. RELACIÓ AMB EL MEUTREBALLEn aquesta pel·lícula hi surtentambé una espècie d’aigüessubterrànies. Quan Ben ja hatrobat on es troba el tresoramagat, ell, els seus pares i els seusamics, s’endinsen cap a una covaque hi ha dalt d’una muntanya, i allídins es troben amb el tresorperdut, a part d’aigües que flueixenper sota terra. Quasi moren ofegatsper culpa d’aquestes, però gràcies aldolent de la pel·lícula se salven, jaque ell decideix perdre la vida peròque tots els altres sobrevisquin.
 11. 11. NiàgaraFamosa pel·lícula creada l’any La protagonista és una dona1953, dirigida pel director que li ha estat infidel al seu marit, iHenry Hathaway, i vol matar-lo amb l’ajuda del seuprotagonitzada per la mítica amant.actriu Marilyn Monroe. També,com a personatges principals,trobem els actors JosephCotten i Jean Peters.Niàgara tracta d’un viatge aAquestes cascades que es trobenal nord dels Estats Units, a laFrontera amb Canadà..
 12. 12. RELACIÓ AMB EL MEUTREBALLLes cascadesapareixen en unmoment culminantd’aquesta pel·lícula, alfinal de tot, quanMarilyn va a matar alseu marit, i ho fa allí,en aquellesimpressionants igegantines aigües.
 13. 13. Conclusió finalCom hem vist, el que tenen en comú aquestes pel·lícules és el fetque en totes hi surten aigües subterrànies, cascades o rius. Peròel simbolisme de les aigües és diferent: En algunes pel·lícules tenen gran importància, com per exemple Niagara, fins i tot el nom de la pel·lícula té el nom de les cascades, l’espai aquí és tan important que la pel·lícula porta el nom del salt d’aigua. La escena més important de la pel·lícula transcorre a les cascades, i el paisatge es impressionant. En altres, volen donar un toc de misteri, com a les pel·lícules de Harry Potter, El senyor dels anells, ja que són llocs sota terra, aïllats, i que donen sensació de temor, al ser foscos, negres... Com que són aigües situades dins coves, fan que l’ambient sigui més irreal, més fantàstic, ja que les dues són pel·lícules que pertanyen al gènere fantàstic.
 14. 14. Conclusió final Finalment, en algunes ocasions, volen que la situació sigui salvatge com per exemple a La Recerca o Apocalise now, on les aigües surten en plena natura, donant una sensació de perill i d’aventura.Podem trobar gran quantitat de pel·lícules on surtenaquets fenòmens naturals, l’aigua està molt present enmoltes pel·lícules, la pluja, el gel, la neu... Hi ha un grannombre de escenes famoses de cinema on apareix l’aigua coma paisatge principal, un petó baix la pluja, una travessia al’oceà, un llac ple d’animals...

×