Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Upcoming SlideShare
Voiture Téléguidée
Next
Download to read offline and view in fullscreen.

0

Share

Download to read offline

Tec i info.

Download to read offline

Related Books

Free with a 30 day trial from Scribd

See all
 • Be the first to like this

Tec i info.

 1. 1. TECNOLOGIATECNOLOGIA II INFORMACIÓINFORMACIÓ
 2. 2. La ciència i la tecnologia al mónLa ciència i la tecnologia al món actualactual
 3. 3. AVENÇOS MOLT IMPORTANTSAVENÇOS MOLT IMPORTANTS Un dels aspectes mes remarcables dels s. XX - XXI es el progrés constant de la ciéncia i de la tecnologia en molts de camps ja que ha comportat una gran millora de la qualitat de vida dels ciutadans. ● En física es va descobrir l'energia atòmica, que s'utilitza en la generació d'electricitat a les centrals nuclears. A mes s'han produit grans progressos en el coneixement de les partícules més petites de la matèria. ● En química, es varen inventar els plàstics, les fibres sistètiques i els adobs artificials. ● La medicina va progressar gràcies al descobriment i a l'ús dels antibiòtics i de les vacunes, a la utilització d'apareills d'alta tecnologia, al transplantament d'organs, etc.
 4. 4. TECNOLOGIES PER A LATECNOLOGIES PER A LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓINFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ ● En comunicació, la telefonia mòbil, la ràdio, la televició, els satèl.lits artificials i els telescopis orbitals han permés connectar-nos ràpidament amb tot el planeta i ampliar el nostre coneixement sobre el cosmo. ● La informática a la indústria, a la investigació i a les comunicacions ha donat lloc a una autèntica revolució tecnològica. ● Els descobriments en electrònica i el microprocessador, han obert les portes a l'ordinador personal. Avui dia, l'ús d'ordinadors està molt lligat a Internet.
 5. 5. L'ORDINADOR PERSONALL'ORDINADOR PERSONAL ORDINADOR PORTATIL: Aquests ordinadors es distingeixen dels de taula perquè pesen poc, funciones amb bateries i l'usuari els pot dur allà on vagis.
 6. 6. Internet, una finestra al mónInternet, una finestra al món
 7. 7. XARXES D'ORDINADORSXARXES D'ORDINADORS Els ordinadors poden treballar de manera independent, com l'ordinador que tens a ca teva. Però, a les escoles, a les oficines públiques, etc.. la manera de funcionar que adopten és la connexió en xarxa. D'aquesta manera és possible compartir recursos i treballar en col.laboració. Per exemple, si has d'imprimir unes pàgines a l'aula l'aula d'informatica, pots utilitzar la impressora. Hi ha xarxes d'ordinadors molts grans, i fins i tot xarxes interconnectades fins a formar una xarxa mundial.
 8. 8. INTERNET UNA XARXAINTERNET UNA XARXA MUNDIALMUNDIAL Internet és una gran xarxa mundial d'ordinadors. Està formada per una gran quantitat dòrdinadors units entre ells per mitjà de la xarxa telefònica, els cables de fibra òptica i els satèl.lits de comunicacions. Els ordinadors connectats a Internet poden intercanviar informació entre ells gràcies a l'ús d'un llenguatge o protocol únic. La informació que es pot trobar a Internet és molt extensa i variada. El nombre de persones que diposen de connexió a Inter- net creix sense parar. A Espanya hi havia 250.000 usuaris d'Internet l'any 1996; avui n'hi ha més de 16 milions.
 9. 9. CONNEXIÓ A INTERNETCONNEXIÓ A INTERNET La connexió a Internet es fa a través d'un proveïdor de serveis que assigna un nom o una adreca al nostre ordinador. A partir d'aquest moment, ja tenim accés a Internet i podem utilitzar els seus serveis. El servei més conegut és el web i el correu electrònic. A Internet hi podem cercar informació en un gran nombre de llocs, fer gestions oficials, comunicar-nos, compartir arxius, etc. La velocitat de la transmissió de dades és molt important. Els equips proveits d'ADSL són més ràpids
 10. 10. CONNEXIÓ ACONNEXIÓ A IINTERNETNTERNET
 11. 11. Navegant per InternetNavegant per Internet
 12. 12. QUÈ ÉS EL WEB?QUÈ ÉS EL WEB? El web és un servei d'Internet que permet veure a la pantalla de l'ordinador una sèrie de pàgines enllacades, amb texts, imatges...I emmagatzemades en un ordinador servidor remot. A més, els enllaços que té, que s'activenfent clic damunt d'un mot, d'un botó o d'un gràfic, permeten canviar de pàgina o accedir a un altre lloc web, que pot estar allotjat en un altre servidor llunyà.
 13. 13. COM FUNCIONA UN NAVEGADORCOM FUNCIONA UN NAVEGADOR Per recórre el web s'ha de tenir instal.la un programa especial o navegador. Hi ha diferents navegadors, pero tots funcionen semblant. L'aspecte que representa la pàgina inicial d'un lloc al cual hem accedit amb el nostre navegador, pot ser el que mostra la il.lustració. Cada lloc té una adreça que s'ha d'escriure a la barra d'adreces.
 14. 14. COM FUNCIONA UN NAVEGADORCOM FUNCIONA UN NAVEGADOR
 15. 15. QUÈ ÉS UN CERCADOR? COMQUÈ ÉS UN CERCADOR? COM FUNCIONA?FUNCIONA? A Internet hi ha una quantitat d'informació enorme. Per ajudar-te a trobar-hi la informació que vols hi ha els cercadors. Hi ha diferents cercadors, qualcuns d'especia- litzats en temes específics. Solen funcionar a partir d'un nobre o de diferents paraules clau que s'han de tecletjar en una finestra del cercador. El cercador et precenta aleshores una llista amb les referències que ha trobat acompanya- des d'una explicació breu.
 16. 16. Tipus de cercadorsTipus de cercadors
 17. 17. La comunicació a InternetLa comunicació a Internet
 18. 18. EL CORREU ELECTRÒNICEL CORREU ELECTRÒNIC El correu electrònic és el servei d'Internet més utilitzat. La persona que envia el missatge(e-mail)és el remitent. I la persona que li arriba és el receptor. El missatge arriba a una bústia del servidor de correu, on queda retengut fins que el destinatari el rebi.Pot llegir-ho,respondre-hi,borrar-lo o desar-lo.Les adreces de correu tenen normalnet la forma següent: nom@proveïdor.extensió. Exemple: elteunomaqui@hotmail.com
 19. 19. LA MISSATGERIA INSTANTÀNIALA MISSATGERIA INSTANTÀNIA En la missatgeria instantània se'ns avisa que una persona del grup d'usuaris al qual ens hem inscrit vol comunicar-se amb nosaltres. Imme- diatament poden llegir el missatge que ens envia. La resposta sol consistir en una frase, com si es tractàs d'una conversa telefònica, que s'envia de manera immediata.
 20. 20. LA TERTÚLIA O EL XATLA TERTÚLIA O EL XAT La tertúlia o xat és un sistema de comunicació en temps real per conversar amb uns altres usuaris per escrit o fins i tot oralment. Per entrar en un xat fa falta donar-s'hi d'alta i elegir un àlies (el nom que vols) i una contrasenya. Si tenim una webcam o càmera web (càmera con- nectada a l'ordinador), fins i tot podem veure la persona amb qui estam en contacte.
 21. 21. Mapa conceptual
 22. 22. THE ENDTHE END Hasta la proxima Juan Carlos – Elva – Zacarias – Adama – Juanjo – Ivan – Nerea.C - Zen

Views

Total views

669

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

212

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×