Kias bokt..[1.2] 1

1,411 views

Published on

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Kias bokt..[1.2] 1

 1. 1. Kias boktips i höstmörkret Kärlek, skräck, mord & fantasi, samt en liten gnutta verklighet.
 2. 2. Sex Vec kor av Kat e Cann För er som längtar efter sommar och värme, kanske den här vänskaps och kärlekshistorien som utspelar sig under några sommarveckor på en ö i Medelhavet, vara något Cloe går på en trist privatskola i England efter föräldrarnas skilsmässa. Livet där går sin gilla gång tills en dag då en ny tjej börjar på skolan. Davinia är snygg, rik och sexig, d v s. allt som Cloe själv skulle vilja vara och när hon och Davinia blir vänner och dessutom blir medbjuden till Davinias föräldrars sommarställe på en maltesisk paradisö, blir hon överlycklig. Men ju mer hon lär känna Davinia upptäcker Cloe okända sidor hos Davinia. Sidor som inte alltid är så lätta att acceptera. På ön ställs allt på sin spets och deras vänskap sätts på spel, men det är också en sommar när Chloe möter den stora kärleken i och handlöst låter sig svepas med. Det här är en bok om vänskap, kärlek och att våga gå sin egen väg
 3. 3. Br Tanner andr l ee s a ivTill alla Twilight-älskare!Ni har väl inte missat de femteBoken i serien om världens mestälskade vampyrer.Boken handlar om Bree en av denyfödda vampyrerna i vampyrenVictorias livsfarliga armé av ungaVampyrer som är ute efter Bellaoch Familjen Cullen.Vi får följa Bree och hennes gängunder de sista veckorna fram tillslutstriden och höra hennesberättelse om hur hon skapades ochhennes liv som okontrollerbar vampyr.
 4. 4. Darkside av Tom Becker Darkside är första delen i en serie om fem böcker som handlar om Jonathan Starling. Under större delen av sitt liv har Jonathan levt ett helt vanligt om än något ensamt liv. Han har alltid känt sig lite annorlunda och inte haft särskilt många vänner. Han lever med sin sjukliga pappa som med olika mellanrum vårdas på mentalsjukhus, hans mamma, som han inte minns mycket av, försvann när han var liten. När pappan är sjuk så brukar en kvinnlig granne och vän till familjen, Mrs Elwood, ta hand om Jonathan. Hans liv förändras drastiskt en dag då han skolkat från skolan och får ett samtal från grannen som berättar att hans pappa återigen blivit sjuk och förts tills sjukhus. Samma kväll försöker någon bryta sig in i Jonathans hus, något som lämnar stora klösmärken på dörren till pappans arbetsrum. Sedan förföljs Jonathan av en mystisk kvinna med stark parfym och ett hår färgat i starka färger som försöker kidnappa honom. I ett försök att rädda Jonathan skickas han till Darkside till en man som kallas Carnegie. Darkside är ett parallellt London dit man bara kan komma på hemliga vägar – ett London som är en obeskrivligt skrämmande plats dit ljuset aldrig når, mardrömmar blir till verklighet och som styrs av en ättling till mördaren Jack the Ripper. I Darkside svävar man ständigt i livsfara, här kan ingen lita på någon annan än sig själv och man svävar ständigt i livsfara. Här får Jonathan veta mera om sin bakgrund och sin försvunna mamma som visar sig vara Darksidebo, vilket gör att Jonathan är hälften Darksidebo till hälften Lightsidebo. Nu sedan gäller det att överleva och hitta vägen tillbaka till vår värld ”Lightside” innan ”de” får tag i honom. Darkside är en riktigt spännande bok som pendlar mellan ett nutida verkligt London och dess mörka och ondskefulla alter ego Darkside i 1800-talsstil. Darkside är befolkat av alla de människor och varelser som det ”normala” London inte vill veta av. Här finns mördare, galningar, varulvar, vampyrer och de allra fattigaste från Londons slumområden. Här är våld och grymhet vardag och vänlighet och empati en sällsynt egenskap. Frågan är hur man ska kunna överleva i en sådan värld utan att bli likadan själv…Jag är egentligen inte mycket av en skräckläsare, men den här är riktigt bra.
 5. 5. Drömmar som krossas av Bengt-Åke Cras Boken handlar om femtonårige David som har en enda passion i livet, fotboll. Han lever och andas fotboll och särskilt favoritlaget Hammarby. Hans stora dröm är att som senior få spela för favoritlaget och han bestämmer sig för att satsa allt på att bli en av spelarna i Hammarby. Han vet att konkurrensen är stenhård och att det krävs både massor av träning och en hel del tur. Så plötsligt händer det. Under en match blir han upptäckt av en av Hammarbys scouter som vill att han ska skriva kontrakt med dem! Äntligen leker livet och allt han kämpat så hört för är på väg att gå i uppfyllelse. Äntligen ska han visa sin ointresserade pappa att hans tro på sig själv inte var överdriven och att han är värd framgången. Med ens leker livet för David. Alla drömmar som han Så händer något som gör att allt förändras och som hotar att krossa alla Davids drömmar och gör att vägen till framgång inte blir så lätt och rak som David en gång trott.
 6. 6. Skymningsserien del 1: De glömda barnen av Anette SkåhlbergTio meter ner under jorden kan man höra demandas. Tjugo meter ner under jorden hoppasde ännu på att komma upp till ytan. Till livet.De glömda barnen.En helt vanlig dag hamnar Misan i totalt mörkerpå en plats där hon aldrig har varit förut. Nyss varhon hemma i lägenheten precis som vanligt ochnu har hon hamnat på ett ställe, svart som nattenoch i stället för lägenhetens bekanta dofter såluktar det jord. Plötsligt tar någon eller något tag ihenne i mörkret, vem/vad är det och vad villvarelsen…?I mörkret som är ett svart hål, ungefär 20 meterunder marken, dit barn sugs när de vuxna inte serdem längre. Här hamnar barn som blivit osynligadärför att vuxenvärlden glömt bort dem. Barnen ihålet kan inte se varandra på det vanliga sättet,men de kan koppla ihop sina sinnen så att allavet vad alla andra tänker och känner. Enda sättetför barnen att komma ifrån hålet och mörkret äratt någon upptäcker att de är borta och saknardem.Det här är en bok för alla som någon gång käntsig rädda och osynliga och om att slukas in i enannan värld. Men det finns alltid en väg ut urmörkret och en vän att lita på när livet är somsvårast och allt ser svart ut.
 7. 7. Spejaren lärling del 1:Gorlans ruiner av John Flanagan Will är liten till växten, men snabb och kvicktänkt. Så länge han kan minnas har han velat bli riddare som sin far en far han aldrig fått lära känna. När han nekas inträde till Redmonts krigarskola grusas alla hans förhoppningar. Istället blir han lärling hos Halt, en spejare med en övernaturlig förmåga att röra sig osedd som tros vara förknippad med svartkonst. Motvilligt lär sig Will att behärska spejarnas hemliga vapen: pilbågen, knivarna, den kamouflagefärgade manteln och en ponny. Och när Will och Halt tvingas ut på uppdrag för att förhindra att kungen mördas förstår Will att spejarna har en nyckelroll… Första delen i en mycket spännande fantasyserie där vi får följa Wills väg till att bli en fullfjädrad och skicklig spejare.
 8. 8. Min vän Boris av Mats WänbladDet här handlar om Ebba som har fåtten ny vän: Boris. Boris är jättetrevlig,men han och hans familj är inte somalla andra…Boris, som heter Monstersson iefternamn, bor granne med Ebba, hanbor i ett riktigt läskigt kråkslott, hansmamma ser väldigt speciell ut ochhans pappa sover i en kista…!!!??Boris har en hund också – Mysis, menMysis är inte precis något gosedjursom man kelar med. Boris och hansfamilj är nämligen monster.En ”snällskräckis” om vänskap förlågstadiebarn, med drag av klassikernFamiljen Adams.
 9. 9. Allt om tid…typ av Johan Unenge och Ewa ThorslundSnart är det jul, men dagarna går sååå långsamt, varför går tiden så sakta när man väntar på något kul och så fort när man har kul ?Den här boken om tid kanske kan förklara det och en massa andra spännande saker om hur tiden fungerar.
 10. 10. LasseMaja och födelsedagsmysteriet av Martin Widmark Var med och fira LasseMaja böckernas 10- årsdag. Det råder festyra i Valleby. I dag fyller guldsmeden Muhammad Karat femtio år. Hans fru, Barbro Palm, utlyser i sitt säger i sitt hyllningstal till sin man ”att den som bakar dengodaste tårtan till Muhammed kommer att vinna 8000 kronor. De tre bästa sockerbagarna i Valleby kommer att tävla under själva kalaset och sedan ska Muhammed provsmaka. De tre bagarna sätter raskt igång, men några av dem uppför sig rätt underligt. Särskilt en...Plötsligt slocknar ljuset och Barbro Palm skriker att någon har tagit hennes stora glittrande diamant som hon fått av Muhammed, den ärförsvunnen. Återigen är det dags för Lasse och Maja att rycka in och lösa ett nytt fall.
 11. 11. Och så något för våra vuxna Läsare Också
 12. 12. Jag är Zlatan av Zlatan Ibrahiomvic Här är boken för alla fotbollsfantaster. Ingen har väl missat att Zlatan gett ut berättelsen om sitt makalösa resa från uppväxten i Rosengård till att bli en av världens bästa fotbollsspelare. Vägen har inte alltid varit lika rak som det kanske sett ut, utan Zlatan har fått kämpa både mot fördomar och avundsjuka. Nu finns det dessutom en lättläst version för alla som gärna skulle läst den första versionen , men som tyckt att den är för svår eller kanske lite väl mastig. Båda versionerna finns i biblioteket och skulle den vara utlånad så reserverar vi den. :)
 13. 13. Oskuld och Arsenik av Dorothy Sayers Varför inte passa på att lyssna på en ljudbok medan du julstökar hemma. Prova en riktig deckarklassiker från samma tid som Agatha Christie. Oskuld och arsenik är den sjätte boken om den aristokkratiske detektiven Lord Peter Wimsey. Boken inleds med att Lord Peter besöker en rättegång vid den berömda brottsmålsdomstolen Old Bailey, där den berömda deckarförfattarinnan Miss Harriet Vane (enligt många Dorothy L Sayer alterego) står anklagad för att ha mördat sin pojkvän Philip Boyes med arsenik. Lord Peter finner den unga författarinnan fascinerande och faller handlöst för henne. Han är övertygad om att hon är oskyldig, om han inte kan finna bevis för hennes oskuld inom en månad kommer Harriet Vane att dömas till döden. För att hitta dessa bevis infiltrerar han såväl konstnärskretsar, advokatbyråer och privathem med hjälp av sina medarbetare, samtidigt som Harriet i sin cell försöker bidra med uppslag om vem som kan vilja se henne oskyldigt dömd för mord. Tillsammans försöker man lösa mordet på Boys och fria Harriet från anklagelserna. Uppläsare: Thomas Bolme
 14. 14. Little Bee av Chris CleaveI två år har den nigerianska flickan Little Beesuttit inlåst på en flyktingförläggning utanförLondon. Tiden har hon ägnat åt att studeraengelska och fundera ut olika sätt att fly - ifallmännen som tvingade henne på flykt frånNigeria plötsligt skulle dyka upp.Hon är arton år när hon plötsligt släpps ut frånförläggningen.Vart ska hon ta vägen, hon har varken pengareller kontakter? Det enda hon har är ettvisitkort till en person vid namn AndrewORourke. Sist hon såg honom var på en strandi Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.I en annan del av England försöker den nyblivnaänkan Sarah ORourke hitta en ny tillvaro medsin son. Hon tänker mycket på semesterresantill Nigeria för två år sedan, resan då alltförändrades när de på stranden mötte en flickavid namn Little Bee...Det här är en gripande historia om hopp,drömmar, mod och vänskap och hur till synesslumpartade möten kan påverka resten av livet.Man kan inte undgå att känna med bokens bådaberättare Little Bee och Sarah.
 15. 15. Ensamma hjärtan och hemlösa hundar av Lucy DillonRachel Fielding är trettionio år och på kort tid har hennes liv förändratsdramatiskt.Hon har blivit av med sitt glamorösa jobb på en framgångsrik pr-firma,sparkat ut sin snygga och rika pojkvän och samtidigt förlorat sin läckravåning i centrala London. Framtiden känns alltså väldigt skakig ochosäker. Mitt i detta kaos får hon ett oväntat arv. Det är hennes mostersom gått bort och hon har lämnat allt till Rachel.”Allt” visar sig vara mosterns nedgångna hus på landet, hennesbordercollie och ett hundstall, på gränsen till konkurs, fullt medherrelösa hundar som väntar på ett nytt hem. Kanske inte riktigt det arvsom Rachel hoppats på och med bävan flyttar stadsmänniskan Rachelut på landet med avsikten att göra sig av med allt så snabbt sommöjligt.Men arvsbyråkratins kvarnar maler långsamt och efterhand blir hon alltmer engagerad både i hundstallet och i det lilla samhället. Hon fårvänner och hon träffar George, traktens snygge, men buttre ochtillbakadragne veterinär som brukar ställa upp när någon avhundstallets skyddslingar blivit sjuka.Till hundstallet kommer också de ensamstående tvåbarnsmammanZoe, för att försöka omplacera den valp som barnens pappa i ett Ta hemögonblick av tanklös givmildhet skänkt sina båda pojkar, att ha hemma och Läshos mamma. Men istället för att lämna ifrån sig valpen så börjar honengagera sig i verksamheten. Hit hittar också Natalie, som är lyckligt miggift med Johnny, men som längtar efter barn. När hon förlorar sitt jobbbestämmer de sig för att i väntan på egna barn att bli fodervärdar åtBertie, en glupsk, egensinning basset, tills en lämplig adoptivfamiljdyker upp. Det blir dock inte riktigt som de hade tänkt sig och Bertieförändrar deras liv på ett sätt som de inte väntat sig.Det här är en riktig Feel-good bok, Med sin lågmälda humor och varmaton berättar den om hur mycket man kan få ut av samvaron medmänniskans bästa vän. Det här är en bok om kärlek (både till människaoch hund), vänskap och den villkorslösa lojalitet som bara en hund kange. En bok som verkligen värmer upp i höstmörkret.

×