Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Comunicacio metge pacient

Unes reflexions sobre la sempre difícil comunicació metge pacient

 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Comunicacio metge pacient

 1. 1. COMUNICACIÓ METGE – PACIENT ABS AGRAMUNT OCT. 2015
 2. 2. https://www.youtube.com/watch?v=9FwlXaxKrR8 TOTS VAM FER EL JURAMENT HIPOCRÀTIC EL RECORDEM?
 3. 3. https://www.youtube.com/watch?v=4F1AOxheZzE NO PERDEM DE VISTA QUIN ÉS EL NOSTRE OBJECTIU
 4. 4. PRINCIPI FONAMENTAL EN LA COMUNICACIÓ METGE PACIENT: L'EMPATIA. https://www.youtube.com/watch?v=swWi4YYrX_8 Forma de coneixement i aproximació a algú altre. A més d'un valor, esdevé una actitut i una habilitat anomenada «La quintaessència de l'art de la medicina». L'empatia cap al pacient permet respectar-lo i dignificar-lo. La tasca del metge ha de ser la de prevenir, mai fer mal i intentar guarir. Mai jutjar.
 5. 5. COM S'EMPATITZA?  Primer saludar, presentar-se i preguntar  Estar tranquil  Mostrar cordialitat i somriure  Practicar escolta activa  Mostrar responsabilitat  Parlar el necessari i de manera intel.ligible LES TRES C: COMUNICAR, COMPRENDRE, CONFIANÇA Cal veure el pacient com un TOT. Evitar relacions paternalistes i buscar relacions de COOPERACIÖ.
 6. 6. I QUÈ VALOREN ELS PACIENTS DE NOSALTRES ELS METGES?  Vocació  Respecte  Capacitat d'ajuda  Capacitat d'autocrítica  Infondre confiança i seguretat  Comprensió i tolerància
 7. 7. I QUÈ EN DIEM DE L'EMPATIA PACIENT – METGE? Bones les aportacions de Salvador Casado en la seva pestanya: Nuevo Compromiso Médico – Paciente «Vostè, com a pacient adscrit a la població que atenc, es compromet a:  Autorresponsabilitzar-se de la seva salut  Utilitzar de la millor manera possible els seveis sanitaries i el temps del seu metge  Preparar les seves consultes presencials  Ajudar a treure les tasques burocràtiques fora de la consulta del seu metge  Vetllar pel seu dret a una sanitat pública de qualitat»
 8. 8. REFLEXIONS DE COLLITA PRÒPIA  EL METGE NO ÉS UN DEU, sinó una persona. Això cal que ho entenguem TOTS: metges i pacients.  El pacient ha d'entendre que hi ha moltes medicines o probes mèdiques que no van a resoldre tots els seus problemes. I el metge ha d'evitar la pràctica d'una medicina defensiva i aplicar el que la medicina basada en l'evidència i el seu propi sentit comú fonamentat en l'experiència li recomani.  No passa res per recordar als pacients que també nosaltres, els sanitaris, agraim molt quan tenim al devant un pacient EDUCAT, COL.LABORADOR, PACIENT, RESPONSABLE I SOLIDARI. És a dir el que en diem un BON PACIENT.
 9. 9.  http://draruiz.blogspot.com.es/2013/03/la-empati a-en-la-relacion-medico.html  http://www.dra-amalia-arce.com/  http://www.doctorcasado.es/p/nuevo-compromiso -medico-paciente.html WEBGRAFIA

  Be the first to comment

  Login to see the comments

Unes reflexions sobre la sempre difícil comunicació metge pacient

Views

Total views

580

On Slideshare

0

From embeds

0

Number of embeds

17

Actions

Downloads

2

Shares

0

Comments

0

Likes

0

×