Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Toolkit Key Competences For AllToolkit Key Competences For All
Jornades de treballJornades de treball
Romania, TimisoaraRo...
Jornades KC4A a Timisoara 2011
Trobada transnacional, per posar en
comú els resultats de la prova pilot duta
a terme amb e...
Amb la participació del
Projecte Òmnia
Anna Pujol dinamitzadora del Punt
Òmnia Esplai Pubilla Cases - Can
Vidalet (Hospita...
Experiència pilot al Punt Òmnia
Van participar entre els dos punts un total de16 persones
El perfil dels participants va s...
Experiència pilot al Punt Òmnia (II)
El Toolkit és compon de tres parts, cadascuna de les quals desenvolupa
diferents tall...
Taller – Get Ready for it
Competències Transversal
Role-playing, com a demandants
de feina i ofertants, per conèixer i
sit...
El Toolkit pel Programa Òmnia (I)
Des de la línia per la inserció sociolaboral del Programa Òmnia, el
toolkit ens ofereix ...
El Toolkit pel Programa Òmnia (II)
El fet de ser una eina online permet als usuàris/es poder treballar-hi des
d'altres ind...
El Toolkit pel Programa Òmnia (III)
Exemple:
Dona 58 anys, 30 dels quals com a dependent (2 anys i 2 mesos atur).
Sempre h...
La jornada de treball
Hi participen cinc països (Bélgica, Letonia, Regne Unit, Romania i Espanya)
• Presentació general i ...
Presentació de resultats del projecte
• Contextualització del projecte a (L’H i BCN – Raval).
• Peculiartitat del projecte...
Que ens queda de l'experiència
Conèixer altres realitats i formes de treballar alhora de desenvolupar
accions amb TIC.
Ent...
Romania
Bèlgica Letonia
Regne Unit
Les TIC a Romania
Existeixen 32 telecentres en tot el
país.
Pertanyen a organitzacions o
associacions, sense ànimde lucre....
Marc i les dinamitzadores de Latvia
Visita als telecentres (I)
Saint Nicolau Mare
Visita als telecentres (II)
Recas
Infraestructures i recursos TIC
Els telecentres a Romania, no reben subvewncions públiques, compten amb
professionals que ...
Agermanament Recas
Actualment la població romanesa de Recas, propera a la
ciutat de Timisoara, vol agermanar-se amb la pob...
Les TIC a l’aeroport de
Münich són presents en
molts espais.
Accés lliure a internet,
compres, entreteniment,
etc.
Esperan...
THE ENDTHE END
Timisoara KC4All
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Timisoara KC4All

525 views

Published on

Presentació de l'epxeriència pilot europea Key Competences For All, duta a terme als Punts Òmnia Pubilla Cases - Can Vidalet i Casal dels Infants Raval.

Published in: Education, Travel
 • Be the first to like this

Timisoara KC4All

 1. 1. Toolkit Key Competences For AllToolkit Key Competences For All Jornades de treballJornades de treball Romania, TimisoaraRomania, Timisoara 27-28 d'abril del 201127-28 d'abril del 2011
 2. 2. Jornades KC4A a Timisoara 2011 Trobada transnacional, per posar en comú els resultats de la prova pilot duta a terme amb el ToolKit Key Competences 4 All. Una eina pensada i desenvolupada, per dur a terme la capacitació de la població, en situació d’atur que pretén millorar els coneixements entorn les tic, les seves potencialitats davant la recerca de feina i la millora de competències personals. 27 i 28 d’Abril
 3. 3. Amb la participació del Projecte Òmnia Anna Pujol dinamitzadora del Punt Òmnia Esplai Pubilla Cases - Can Vidalet (Hospitalet del Llobregat) Marc Pascual dinamitzador del Punt Òmnia Casal dels Infants ASB Raval (Barcelona)
 4. 4. Experiència pilot al Punt Òmnia Van participar entre els dos punts un total de16 persones El perfil dels participants va ser: Edats compreses entre 40- 60 anys 50% Dones i 50% Homes Estudis primaris i/o secundaris 50% immigrants no comunitaris (de 6 nacionalitts diferents) 2 persones amb disminució psíquica 3 persones drogodependents Nivell de coneixements TIC baix - mig Experiència laboral llarga en un mateix sector Recerca de feines no qualificades
 5. 5. Experiència pilot al Punt Òmnia (II) El Toolkit és compon de tres parts, cadascuna de les quals desenvolupa diferents tallers, per assolir objectius determinats i té una durada de 8 hores.  “Choose it” Orientat a les possibilitats que m’ofereix el mercat laboral (formació i inserció) en funció de les competències que un té.  “Get Ready” Orientat a la recerca de feina, en base a les competències que un té, els interessos del demandant i les necessitats que demanda la empresa  “Go for it” Orientat a com treure profit de la xarxa, fent us de la web 2.0, per promoure les teves capacitats, tenir cura de la imatge, etc. Als nostres PO vam desenvolupar la segona part “Get Ready for it”
 6. 6. Taller – Get Ready for it Competències Transversal Role-playing, com a demandants de feina i ofertants, per conèixer i situar-se en el procés d’entrevista Anàlisi i valoració de competències i aptituds personals sol·licitades per a un lloc de feina Treball en equip per assolir els objectius personals i laborals, des del punt de vista de l’altre. Competències TIC Taller enfocat a crear el CV i cartes de presentació, - ús processador de text - Ànàlisi de competències Tècniques i personals - ús del full de càlcul - Ús del e-mail – navegació per Internet. Ús de portals de feina
 7. 7. El Toolkit pel Programa Òmnia (I) Des de la línia per la inserció sociolaboral del Programa Òmnia, el toolkit ens ofereix la possibilitat de poder donar més consistència a la tasca que molts Òmnia fan avui en dia. Especialemnt, per tots aquells que no tenen en aquesta línia el pes de les seves accions. Ens permet introduir nous elements i formes de treballar amb els usuaris, que posen en relleu, el valor de les persones, i ens orienta a la consecució d’un CV en el que les aptituds i comptències de l’individu prevalen per devant del temps d’experiència, sovint centrat en un únic sector professional. Posar émfasi en la persona, permet que aquesta es valori i obri nous horitzonts professionals, en un moment en el que el mercat laboral està completament estancat. Cadascuna de les tres parts, es moldejable i independent de la resta. Cada participant pot adequar els continguts a les seves necessitats, prenent part, només, en aquellesfases, que li poden ser més profitoses, segons el seu perfil.
 8. 8. El Toolkit pel Programa Òmnia (II) El fet de ser una eina online permet als usuàris/es poder treballar-hi des d'altres indrets, en qualsevol moment. Ara bé, cal tenir en compte que la gran diferència entre el que fins ara fèiem i el que proposa el Toolkit, rau en el treball en equip, a través dels roleplaying que es poden realitzar. És des dels roleplaying d’on han sorgit, múltiples propostes, fetes entre ells, que els han obert noves perspectives laborals de futur.
 9. 9. El Toolkit pel Programa Òmnia (III) Exemple: Dona 58 anys, 30 dels quals com a dependent (2 anys i 2 mesos atur). Sempre ha buscat feina en el mateix sector. Durant els darrers 10 anys ha tingut cura dels seus pares, malalts i actualment amb alzheimer. Des del grup se li diu – t’has plantejat ser auxiliar de geritaria? Aquest és un horitzó que fins ara, no havia contemplat, però gràcies a un role playing i els tallers duts a terme per a que es coneguessin, l’han portat a a canviar la seva visió i perspectiva de futur. El valor que té és que ho hagi dit algú altre, en la mateixa situació, doncs això fa que tingui molt més pes, que dit per nosaltres.
 10. 10. La jornada de treball Hi participen cinc països (Bélgica, Letonia, Regne Unit, Romania i Espanya) • Presentació general i particular dels resultats obtinguts en la prova pilot • Col·lectius particpants • Dificultats principals en la posada en marxa, en l’ús del portal i la impartició de continguts. • Valoració dels resultats i propostes de millora, sobre la eina.
 11. 11. Presentació de resultats del projecte • Contextualització del projecte a (L’H i BCN – Raval). • Peculiartitat del projecte (a Europa els governs no financien). • Població atesa i dificultats del context social en el que es desenvolupa el projecte. • Tipologia d’activitats i eixos de treball. • Treball transversal amb altres projectes, entitats i serveis. Acompanyament de les persones socioafectiu / terapeutic / escolta activa. • Dificultats afegides, a la situació d’atur de moltes persones, problemàtiques socials, educatives, maltractament, immigració, etc. • Pitjors resultats en l’ús del Toolkit • Dificultats per realitzar les sessions en el temps establert • Necessitat d’adaptar els continguts a les persones participants (cal conèxe-les) • No ús de les enquestes on-line
 12. 12. Que ens queda de l'experiència Conèixer altres realitats i formes de treballar alhora de desenvolupar accions amb TIC. Entrar en contacte amb altres dinamtizadors i dinamitzadores de diferents organitzacions dels països participants, compartint experiències. Establir contactes per a futurs projectes i/o col·labroacions transnacionals. Promoure un conjunt de millores, en l’eina de teball Toolkit, afavorint l’adequació de cadascún dels continguts a les realitats dels països participants, milloranr l'eina de cara a la seva aplicació. Conèixer el funcionament de les jornades europees, en el treball col·lectius entorn a projectes comuns.
 13. 13. Romania Bèlgica Letonia Regne Unit
 14. 14. Les TIC a Romania Existeixen 32 telecentres en tot el país. Pertanyen a organitzacions o associacions, sense ànimde lucre. No reben suport per part de les adminsitracions públiques. La figura del dinamitzador, com a l’Òmnia es clau pel seu funcioanment) És fomenta molt la implicació de voluntariat, fins i tot europeu. Les accions que es desenvolupen són primordialment, formatives i en vers la inserció laboral.
 15. 15. Marc i les dinamitzadores de Latvia
 16. 16. Visita als telecentres (I) Saint Nicolau Mare
 17. 17. Visita als telecentres (II) Recas
 18. 18. Infraestructures i recursos TIC Els telecentres a Romania, no reben subvewncions públiques, compten amb professionals que tenen salaris molt baixos, respecte la mitjana europea, i es sostenen amb el suport de donacions particulars i el suport d’entitats, organitzacions i/o empreses privades. En moltes ocasions aquestes entitats, compten amb els suport humà de voluntaris, que dediquen diverses hores a la setmana a atendre a els destinataris principals. El voluntariat, rep a canvi, allotjament i menutenció.
 19. 19. Agermanament Recas Actualment la població romanesa de Recas, propera a la ciutat de Timisoara, vol agermanar-se amb la població de Recas espanyola, i dur a terme intercanvis entre persones fent ús de les TIC. Malauradament, de moment no han aconseguit contactar amb ells tot i haver fet servir diverses vies.
 20. 20. Les TIC a l’aeroport de Münich són presents en molts espais. Accés lliure a internet, compres, entreteniment, etc. Esperant el vol a l’aeroport, mentre participem d’una carrera de scalextric
 21. 21. THE ENDTHE END

×