Crea El Teu Email

896 views

Published on

Manual de suport a l'ús del correu electrònic

Published in: Technology
0 Comments
2 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
896
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
58
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
2
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Crea El Teu Email

 1. 1. Crea el teu Email Marc Pascual Paloma Valdívia
 2. 2. Característiques del Email (I)  És un servei gratuït que ofereixen diversos proveïdors (google, yahoo, AOL, hotmail).  Enviar i rebre correus electrònics de manera quasi instantània arreu del món.  Es poden enviar missatges a un únic o múltiple destinatari, al mateix temps.
 3. 3. Característiques del Email (II)  Confirmació d'entrega, o retorn inmediat si l'adreça és incorrecta (Delivery Status Notificaion)  Permet adjuntar arxius (fotografies, documents, música) amb un tamany màxim que solen ser 10MB
 4. 4. Característiques del Email (III)  Totes les adreces de correu electrònic es caracteritzen per tenir 4 parts: latevaadreça@proveidordecorreu.domini  ID o USUARI: es allò que va davant de la @  ARROBA: Per posar-la s’empra el boto ALT GR + el número 2.  PROVEÏDOR: Nom de l’empresa que et proporciona el compte.  DOMINI: Temàtic o Geogràfic que empra l’empresa.
 5. 5. Que cal tenir en compte  Per accedir al nostre correu, entrarem a la pàgina del nostre servidor de correu i introduirem el nostre usuari i contrasenya.  Una adreça de correu NO és una pàgina web i per tant NI la escrivim a un buscador, NI la posem a la barra d’adreces.  Mai memoritzarem la clau d’accés al ordinador.
 6. 6. Propietats del Email
 7. 7. Botons banda lateral esquerra  Redactar: Serveix per escriure un nou missatge.  Safata d’entrada: És on arriben els missatges rebuts.  Missatges enviats: Es on s’emmagatzemen els missatges que hem enviat.  Esborranys: Es on s’emmagatzemen els missatges que hem deixat a mig escriure.  SPAM: Es on ens arriben els missatges susceptibles de ser publicitat i en alguns casos el d’algun conegut. Per això cal revisar-la.  Paperera: Conté els missatges eliminats durant un temps.
 8. 8. Botons superiors i inferiors Alguns botons apareixen duplicats per fer més senzilla la gestió i organització dels misattges que rebem. No cal dir que ambdós són igualment vàlids.  Enviar: Per enviar missatges.  Correu brossa: Missatges sospitosos de ser publicitat.  Suprimeix: Eliminar els missatges que no volem desar.  Mou a la: Desplaça missatges d’una carpeta a una altre.  Etiquetes: Permet veure o crear carpetes personals.  Més accions (marcar, filtrar, els missatges)
 9. 9. Gestionar carpetes personals  Les carpetes o etiqueta personals cal crear-les donant- los un nom, en podem crear tantes com convingui.  En ella hi podem desplaçar els missatges rebuts, organitzant així la nostra informació.  En qualsevol moment en podem canviar el nom.  Si eliminem una carpeta el seu contingut també l’eliminem.
 10. 10. Cercador de missatges  Quan tenim molts missatges emmagatzemats sovint es fa difícil localitzar algun correu. Per això molts emails incorporen la possibilitat de cercar missatges ja sigui per alguna de les paraules que conté el títol o bé a partir del nom de qui ens l’ha enviat.
 11. 11. Xatejar amb els teus contactes  Molts proveidors de correu ofereixen la possibilitat de mantenir converses escrites o en àudio amb els contactes que tenim que empren el mateix proveïdor.  Per fer-ho sovint cal instal·lar algun software. Si ve també n’hi ha que l’incorporen al mateix correu, com ara és Gmail.
 12. 12. Serveis vinculats a Gmail (I)  Google Docs: Et permet desar i compartir arxius a la xarxa, amb els teus contactes. De manera que els podràs fer servir arreu on vagis.  Google Calendar: Et permet organitzar la teva agenda, i enviar- te alertes al correu.
 13. 13. Serveis vinculats a Gmail (II)  Picasa: Et permet desar i compartir les teves fotografies, creant albums, i donant permisos.  Blogger, et permet crear el teu propi espai web de manera gratuïta.

×