Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.

Comissió OSI

257 views

Published on

Presentación de la Comissió d’Organització i Sistemes d’Informació (OSI) del Col•legi d’Economistes de Catalunya i la Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID).

https://comissioosi.wordpress.com/about/

Published in: Business
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

Comissió OSI

 1. 1. Balanç d’activitats 2012-2013 Actuacions 2013-2014 Curs 2014-2015 Barcelona, 5 de novembre del 2014 Josep M Gallart Vicepresident de la Comissió OSI
 2. 2. Missió Evidenciar entre els economistes i els gestors d’empresa la necessitat de dirigir des d’un coneixement suficient els Sistemes d’Informació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les organitzacions, i impulsar aquelles actuacions que permetin donar un salt qualitatiu en aquesta direcció al nostre col·lectiu professional.
 3. 3. Objectius  Posar en valor el paper de les TIC a les organitzacions amb l’objectiu de que contribueixin a l'assoliment dels seus objectius, amb eficiència i qualitat en la gestió.  Potenciar el coneixement dels sistemes d’informació entre economistes i/o gestors d’empresa i els gestors/experts tecnològics.  Promoure la incorporació, la formació i l’ús de les TIC en la gestió empresarial i programes docents a les universitats d’economia i escoles de negocis.  Donar a conèixer experiències i casos d’èxit representatius d’organització de sistemes de gestió amb l’ús de les TIC.  Intentar aportar opinió e informació independent en vers a les TIC i la gestió dels Sistemes d’Informació.  Intercanvi de coneixements, organització d’activitats i creació d’articles entre els membres i col·laboradors del grup.
 4. 4. Estadístiques d’Activitats (Cursos 2012-13 i 2013-14)  Es van organitzar 11 actes/sessions.  8 en el darrer curs.  Es van publicar 13 posts (de 123) en el blog de la comissió OSI.  11 post en el present curs.  Insercions en publicacions:  L’informatiu del CEC  Info RASI  Difusió de continguts en les xarxes socials:  Linkedin (55 membres)  Twitter (+500 tweets, 45 seguidors)
 5. 5. Activitat del blog: 10.016 visites
 6. 6. Acords de col·laboració  Maig 2014 – Promoció del Conveni de Col·laboració conjuntament amb la Comissió d’Economia de la Salut del Fòrum CIS i el Col·legi d’Economistes.  Octubre 2012 - Promoció del Conveni entre l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya (AEIC), el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya per la creació de la Comissió Intercol·legial per la Competitivitat i la Qualitat.  Juny 2012 – Col·laboració amb la Comunitat BnT d’EADA
 7. 7. Activitats Curs 2012-2013  Juny 2013 – “Com ser competitius en un entorn de crisi. El model de Gestió de la Qualitat total en el Retail.” (Total Quality Management. TQM). El cas de DCM Argentona. En el marc del Grup de treball de Qualitat.  Maig 2013 – “Reporting financer i econòmic en dispositius mòbils.”  Maig 2013 – “Aplicació de les TIC a la millora de la productivitat i la gestió de l’empresa.” En el marc del V Congrés ACCID.  “Apps corporatives i canvis en els processos de l’empresa. El cas de “Expense Reduction Manager”  “La Confecció del reporting empresarial amb Excel e integrat amb solucions ERP”  Abril 2013 – “Solucions TIC per a la gestió de projectes I+D+i”  Abril 2013 – “Aplicació pràctica de les taules dinàmiques per la millora de la gestió empresarial”.  Febrer 2013 – “La reducció de costos en la gestió de la tresoreria. Solucions TIC per la gestió de la tresoreria”. El cas de Hipra.  Setembre 2012 – “Com convertir les dades em informació eficaç per l’empresa amb Powerpivot d’Excel”.
 8. 8. Activitats Curs 2013-2014  Maig 2014 - “El Control de Gestió a la Petita i Mitjana Empresa”. Col·laboració en la III Jornada ACCID conjuntament amb la Comissió de Control de Gestió.  Maig 2014 - “Com transformar les dades en informació de valor per la presa de decisions. Pautes per visualitzar i explorar la realitat econòmica”.  Març 2014 – “Processos ecològics en temps de crisi. Una solució per la gestió de factures de proveïdors”.  Octubre 2013 – “Gestió Integral de Riscos. Clau per l’assoliment de la Competitivitat i la continuïtat empresarial.” En el marc de la Comissió Intercol·legial per la Competitivitat del Col·legi d’Economistes i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.  Octubre 2013 – “Pren el pols al teu despatx: com respondre aquestes preguntes sense cercar entre papers”.
 9. 9. Participació i col·laboracions Curs 2013 – 2014  Abril 2014: Esmorzar col·loqui sobre “Les TIC com a motor d’Innovació i Transformació”. En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni.  Març 2014: “XII Jornada del Fòrum Catalunya Informació i Salut (CIS) – Big Data a Salut”. En el marc de la col·laboració amb el Fòrum CIS.  Març 2014: Event “Executive Meeting” 2014 – Lideratge d’alt rendiment. En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni. Curs 2012 – 2013  Març 2013: Event “Executive Meeting” 2013 – Emprenedoria. En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni.  Març 2013 – “Transformando el negocio desde la mobilidad. Casos prácticos”. En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni.  Febrer 2013: “Empreses Tecnològiques. Obrin la caixa de pandora”. El cas de RIM (Blackberry). En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni.  Juny 2012: “El cloud computing. Reptes u oportunitats per les empreses.” En el marc de la col·laboració amb el grup BnT d’EADA Alumni.
 10. 10. Participació i col·laboracions Aula de Formació i Suport a l’emprenedoria El professional i l’empresa 2.0 • Màrqueting online • Web versus blog. Creació i manteniment d’un blog. • Gestió de la reputació online. E- productivitat • Google Apps • Eines gratuïtes per la gestió empresarial • Com fer presentacions més eficaces • L’entorn 2.0 Suport a la gestió empresarial • Portar l’empresa al núvol. Beneficis i riscos • Externalització dels serveis TIC. • Contractes de serveis TIC.
 11. 11. Articles  Juny 2013. Informatiu de l’economista – “Solucions de Tresoreria. Cash Management”.  Març 2012. Info RASI “La Gestión de la Información como estratègia de crecimiento”.  La problemàtica de la Gestió documental als despatxos professionals  Visualitzar l’economia a través de les dades.  Big Data Farem intel•ligents les dades?
 12. 12. Programa d’Activitats Previstes Despatxos professionals  Setembre 2014 – “La gestió documental i l’entorn de col·laboració un enfoc al despatx professional”  “Solucions BI per despatxos professionals. Com aportar valor afegit als nostres clients amb el nostre dia a dia”  “ERP per despatxos professionals, particularitats i fets diferenciadors envers a una PIME” PIMES  “Solucions de Reporting per la PIME”  “Millors pràctiques en la implementació d’eines de BI”  “Tendències i estratègies d’ecommerce”
 13. 13. Programa d’Activitats Previstes Les TIC i la Salut  “Les TIC, inversió o despesa?”, activitat conjunta amb la Comissió d’economia de la Salut i el Fòrum CIS.  “La Tecnologia BI aplicada a l’àmbit de la salut. BI Health.” Models de Gestió TIC  L’externalització de les TIC.  Les TIC al núvol.  Metodologies per l'estudi del ROI en projectes tecnològics. La Gestió de les TIC  Models de Contractació de serveis TIC.  L’Auditor de sistemes d’informació  El peritatge informàtic
 14. 14. Altres iniciatives programades  Promoció de reunions internes per dinamitzar la participació dels seus membres i aconseguir adhesions per l’organització d’activitats en els àmbits d’influència de la Comissió.  Recull d’articles professionals dels col·laboradors de la Comissió. Com les TIC poden ajudar a reduir els costos de les organitzacions.  Bústia: osi@coleconomistes.cat
 15. 15. Balanç d’activitats 2012-2013 Actuacions 2013-2014 Curs 2014-2015 Barcelona, 5 de novembre del 2014 Josep M Gallart Vicepresident de la Comissió OSI

×