Successfully reported this slideshow.
We use your LinkedIn profile and activity data to personalize ads and to show you more relevant ads. You can change your ad preferences anytime.
Mentaal<br />Optimaal Golfen<br />Met Zen<br />In samenwerking met Zen.nl<br />Uw mental golf coach,<br />Marcel Schlimbac...
Citaat<br />“Not everyone can swing like a tour pro but most everyone has it within himself or herself to think like one.”...
Mental Golf Momentum<br />Samen op weg naar mentale optimalisatie van je golfspel<br />‘Your step in the right (1) directi...
Mental Golf Momentum<br />In deze Mental Golf Workshop gaan we samen 9 holes lopen<br />‘We show you the right way to play...
Huiswerk<br /><ul><li>Vragen vooraf:
Wat is (naar mijn mening) de grootste mentale uitdaging in golf?
Waarom speel je golf?
Hoe ziet jouw actuele trainingsproces er uit?
Wie heeft je dat geleerd?
Waarom train je op die manier
Denk hier over na!</li></li></ul><li>In deze workshop:<br />1<br />inleiding<br />
Citaat<br />“Golf is 90% mental. The other 10% is mental.” -<br />Jim Flick<br />
In deze workshop:<br />
Citaat<br />“Je kunt de beste swingtechniek van de wereld hebben, maar als je mentale golfvaardigheid onvoldoende sterk is...
Mental Golf Momentum<br />CHANGE<br />
In deze workshop:<br /><ul><li>Open staan voor verandering = basis
4 punten uit de top 10 ‘waarom veel golfers 90 nooit zullen breken’:
Ze zien de (mentale) basisprincipes over het hoofd
Gebrek aan goede praktijkoefeningen (waaronder de mentale oefeningen)
Niet gericht/gefocust op het golfspel
Te koppig/eigenwijs om instructies aan te nemen
Vandaag komen deze 4 punten aan de orde en gaan wij het anders doen</li></li></ul><li>In deze workshop:<br /><ul><li>Mijn ...
Ik maak je een betere golfer, dan je nu al bent
Ik maak je mentaal sterker
Ik laat je beter golfen zonder je golftechniek te veranderen</li></li></ul><li>In deze workshop:<br /><ul><li>Op weg naar ...
+ + + + + emotie: plezier<br />
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Workshop Mentaal Optimaal Golfen (Teaser)

920 views

Published on

MENTAAL OPTIMAAL GOLFEN met ZEN
Unieke nieuwe mentaal golf trainingen

Oirschot, 1 juni 2010

Golfen is fantastisch. Zeker als je mentaal optimaal golft. Hoe je je als golfer mentaal optimaliseert, word je persoonlijk getraind door mental golf coaches Marcel Schlimbach en Wanda Sluyter. In hun unieke mental golf workshops wordt de belangrijke mentale kant van het golfspel onder de loep genomen. Hun missie is rijke ervaringen te delen met andere golfers en hen mentaal optimaler te laten golfen. De belofte van Marcel en Wanda luidt: ‘Wij laten golfers optimaler golfen, zonder hun techniek te veranderen!’

Denken als een tour golfpro
Niet iedereen kan swingen als een tour golfpro, maar golfers kunnen wel gaan denken zoals een tour pro. “Je kunt de beste swingtechniek van de wereld hebben, maar als je mentale golfvaardigheid onvoldoende sterk is ontwikkeld, zul je als golfer nooit het volle potentieel uit jezelf kunnen halen”, zo trapt Marcel Schlimbach af in de workshop. “Golf is een mentaal spel. Een spel van fouten maken. Die fouten moet je kunnen accepteren. Incasseren zoals boksers soms rake klappen moeten verwerken”, zo vervolgt Schlimbach. Veel golfers zijn slecht in staat om fouten en missers op de golfbaan te accepteren en te verwerken. Vele raken geirriteerd, sommigen gefrustreerd en anderen verliezen compleet hun zelfbeheersing. Wat zij niet realiseren is dat ze daarmee in hun lichaam een chemisch proces oproepen wat tot nog meer missers en fouten gaat leiden. De beruchte negatieve cirkel is een feit en een goede score (passend bij hun eigen spelniveau) wordt op deze manier – jammer genoeg - nooit bereikt.
Openstaan voor verandering en optimalisering
Voor veel golfers is de mentale kant van het golfspel een zwak onderdeel van hun spel. Het mentale onderdeel wordt zwaar onderschat. Vrijwel alle aandacht van golfers gaat uit naar hun technische golfvaardigheden. Heel belangrijk, maar onvoldoende om een echt goede golfer te kunnen worden. Golfers kunnen naast hun techniek-tactiek-fysiek ook hun mentale golfvaardigheden verbeteren en actief mentale golftechnieken in hun golfspel gaan implementeren. Zij die daarvoor openstaan en echt daaraan gaan werken, zullen gaan ervaren dat niets onmogelijk is en enkel ‘the sky the limit is’.

De workshops
Tijdens de eendaagse workshops (ervaringen delen, samen leren en oefenen), die in het bijzonder zijn ingestoken op Zen en golfconcentratietraining, komt er veel voorbij. Onder andere ‘The Zone’, Flow, ontspanning, bewustwording-verandering, aanpak van angst &amp; spanning, aanpak van YIPS en JINX, visualiseren, wat Tiger Woods en Jack Nicklaus toepassen, en vele mentale tips &amp; trucs. Er wordt binnen en buiten op de oefenranges van een golfbaan geleerd en geoefend. Alle deelnemers ontvangen na de workshop hun ‘Mentaal golfvaardigheidsbewijs met Zen’. De workshops worden gegeven door Marcel Schlimbach van Right1 Golfcoaching (26 jaar golfervaring) en Wanda Sluyter van Zen.nl Eindhoven. Informatie over de workshops en inschrijving: zie website.

Published in: Sports, Entertainment & Humor
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

Workshop Mentaal Optimaal Golfen (Teaser)

  1. 1. Mentaal<br />Optimaal Golfen<br />Met Zen<br />In samenwerking met Zen.nl<br />Uw mental golf coach,<br />Marcel Schlimbach<br />Uw trainster,<br />Wanda Sluyter<br />© 2010<br />Illustratie Dick Bruna  copyright Mercisbv, 1992<br />
  2. 2. Citaat<br />“Not everyone can swing like a tour pro but most everyone has it within himself or herself to think like one.” -<br />Payne Stewart<br />
  3. 3. Mental Golf Momentum<br />Samen op weg naar mentale optimalisatie van je golfspel<br />‘Your step in the right (1) direction’<br />
  4. 4. Mental Golf Momentum<br />In deze Mental Golf Workshop gaan we samen 9 holes lopen<br />‘We show you the right way to play golf’<br />
  5. 5. Huiswerk<br /><ul><li>Vragen vooraf:
  6. 6. Wat is (naar mijn mening) de grootste mentale uitdaging in golf?
  7. 7. Waarom speel je golf?
  8. 8. Hoe ziet jouw actuele trainingsproces er uit?
  9. 9. Wie heeft je dat geleerd?
  10. 10. Waarom train je op die manier
  11. 11. Denk hier over na!</li></li></ul><li>In deze workshop:<br />1<br />inleiding<br />
  12. 12. Citaat<br />“Golf is 90% mental. The other 10% is mental.” -<br />Jim Flick<br />
  13. 13. In deze workshop:<br />
  14. 14. Citaat<br />“Je kunt de beste swingtechniek van de wereld hebben, maar als je mentale golfvaardigheid onvoldoende sterk is ontwikkeld, zul je als golfer nooit het volle potentieel uit jezelf kunnen halen.” -<br />Marcel Schlimbach<br />
  15. 15. Mental Golf Momentum<br />CHANGE<br />
  16. 16. In deze workshop:<br /><ul><li>Open staan voor verandering = basis
  17. 17. 4 punten uit de top 10 ‘waarom veel golfers 90 nooit zullen breken’:
  18. 18. Ze zien de (mentale) basisprincipes over het hoofd
  19. 19. Gebrek aan goede praktijkoefeningen (waaronder de mentale oefeningen)
  20. 20. Niet gericht/gefocust op het golfspel
  21. 21. Te koppig/eigenwijs om instructies aan te nemen
  22. 22. Vandaag komen deze 4 punten aan de orde en gaan wij het anders doen</li></li></ul><li>In deze workshop:<br /><ul><li>Mijn belofte:
  23. 23. Ik maak je een betere golfer, dan je nu al bent
  24. 24. Ik maak je mentaal sterker
  25. 25. Ik laat je beter golfen zonder je golftechniek te veranderen</li></li></ul><li>In deze workshop:<br /><ul><li>Op weg naar jouw mentale golfvaardigheidsbewijs</li></li></ul><li>Hole 4:<br />4<br />Golf emoties<br />
  26. 26. + + + + + emotie: plezier<br />
  27. 27. Citaat<br />“De beste spelers weten dat het grote spel voortkomt uit zelfvertrouwen en concentratie” -<br />Dr. Joseph Parent<br />
  28. 28. De 4e mentale vaardigheid<br /> Concentratietraining<br />
  29. 29. Training van concentratie<br />
  30. 30. Wat is Zen?<br /><ul><li>Bewust bezig zijn in het hier en nu</li></li></ul><li>Citaat<br />“Mijn moeder is boeddhiste. Als je verlichting wilt verwerven moet je dat in het boeddhisme doen met meditatie en zelfverbetering door middel van de geest. Dat is iets wat zij aan mij heeft doorgegeven: in staat zijn tot rust te komen en mijn geest gebruiken als mijn belangrijkste wapen.” -<br />Tiger Woods<br />
  31. 31. De 2e mentale vaardigheid<br /> Leren ontspannen<br />
  32. 32. Hole 7:<br />7<br />Golf Methodology Process®<br />
  33. 33. Module<br />Het optimale golfproces<br />volgens Marcel Schlimbach<br />The Methodology Process®<br />by Marcel Schlimbach<br />‘How to play the real game of golf’<br />
  34. 34. Hole 9:<br />9<br />MENTALE PRAKTIJKOEFENINGEN VOOR OP DE OEFENRANGES<br />
  35. 35. Meer informatie en inschrijven<br /><ul><li>www.par4.eu
  36. 36. Marcel Schlimbach:
  37. 37. +31 6 54346700 / marcel@par4.eu
  38. 38. Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/</li></ul>marcelschlimbach<br /><ul><li>Twitter: http://twitter.com/Schlimbach
  39. 39. Wanda Sluyter:
  40. 40. +31 6 36029395 / wanda@zen.nl
  41. 41. Linkedin: http://nl.linkedin.com/in/wandasluyter</li></li></ul><li>Meer informatie en inschrijven<br /><ul><li>Word nu gratis lid van Linkedin Group 'Mentaaloptimaalgolfen': www.linkedin.com/groups?gid=3049420&trk=myg_ugrp_ovr
  42. 42. Lees de Mental Golf Blogs op: www.golfvivant.nl/category/blog</li>

×