presentacions_interactives_powerpoint

270 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
270
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
72
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

presentacions_interactives_powerpoint

 1. 1. Presentació interactiva: N’Aureli se’n va de viatge… Apreta el botó!! Si vols ajudar a n’Aureli, clica al PLAY!
 2. 2. - On Vols anar Aureli?- Va demanar el seu pare. -Ja que has tret molt bones notes et deixaré triar a tu el destí… Recorda que el món és molt gros, hi ha molts de llocs molt bonics… Després de pensar i repensar finalment n’Aureli va escollir de entre tot el món, tres llocs on li agradaria molt anar…
 3. 3. El peculiar continent Asiàtic Sempre havia tingut molt d’interés per un idioma tan diferent al nostre, També em crida molt l’atenció la gran muralla que van crear els avantpassats xinesos per protegir-se de qualsevol amenassa externa… Mmmm, deixa que pensi un poc més!!
 4. 4. La sorprenent Àfrica A la misteriosa Àfrica Però es que ara que tenc l’oportunitat, m’agradaria molt anar a l’Àfrica i poder conèixer als meus amics els elefants, les girafes, els lleons…
 5. 5. L’encantadora Itàlia El Coliseu Romà!! M’encanten les lluites de Gladiadors, i… per no parlar de les pizzes i els gelats!!
 6. 6. N’Aureli està molt confós… L’ajudes a triar? Àfrica Xina Itàlia
 7. 7.
 8. 8. Sabies que la muralla…? La muralla Xina va ser construïda per la dinastia Quin del segle V fins al segle XVI, per protegir Xina dels atacs del seus enemics: els nòmades Xiongnu. Es calcula que té quasi 6700 kilòmetres de llarg i la construcció més grossa que ha fet l’èsser humà. Es diu que la finalitat de la construcció de la muralla Xinesa, no era que no poguèssin passar els enemics, sinó que no poguèssin dur amb ells la cavalleria, fent-los així més vulnerables.
 9. 9. Sabies que Hong Kong...? Està format per una península i diverses illes situades a la costa sur del Mar Meridional de la Xina. És un país el qual; la zona comercial consta de centenars de gratacels de les empreses tecnològiques més poderoses i competitives. Hong Kong sempre ha estat considerat com un dels llocs empresarials més importants, però sovint s'oblida que consta d’unes platges i parcs naturals emblemàtics.
 10. 10. Sabies que els osos panda de Cheng du...? El seu nom en xinés vol dir “gran oso-gato”. És així ja que a diferència dels altres osos, ell te pupil·les de manera vertical, lo qual fa recordar a les d’un moix. Està en perill d’extinció. Es una espècie molt localitzada; amb 1600 exemplars visquent en les selves i 188 en cautiveri. El seu principal aliment és el bambú, encara que també s’alimenta de insectes, peixos o altres mamífers.
 11. 11. HAS TRIAT... ÀFRICA! Qué t’agradaria visitar d’aquest continent? 2. Safari a Kruger National Park 1. Visitar el mont Kilimanjaro 3. Egipte
 12. 12. Sabies que el Kilimanjaro...? Aquesta montanya està situada a Tanzania, formada per tres volcans inactius. La seva elevació és de 5895 metres. Aquesta montanya és coneguda sobretot pels camps de gel que podem trobar i que degut al canvi climàtic s’estan reduint fins al punt de que es creu que el 2020-2050 hauran desaparegut.
 13. 13. Sabies que Egipte...? Egipte és conegut mundialment perquè trobem una quantitat molt elevada de restes de la civilització Egípcia. La civilització antiga es va crear al voltant del 3100 a.C amb el faraó Menes. És un país transcontinental, ja que està ubicat tant a l’extrem nord-oest d’Àfrica, com a Àsia. Entre els monuments més importants trobem; les piràmides, la gran esfinge i la ciutat de Lúxor, d’on s’han extret la majoria de restes antics.
 14. 14. Sabies que el Safari de National Kruger...? És un dels safaris més coneguts i grans del món. La paraula “Safari” vol dir “viatge” en Suajili. Antigament la paraula “Safari” feia referència a la caça d’animals com lleons, girafes, elefants... Actualment es refereix a la caça “fotogràfica” d’aquests.
 15. 15. HAS TRIAT... ITÀLIA!!! Què t’agradaria visitar d’aquest continent? 1.El coliseu Romà 2.La fontana de Trevi 3.La Torre de Pisa
 16. 16. Sabies que el Coliseu Romà...? És un anfiteatre de l’època de l’imperi Romà Per la seva conservació i història és un dels monuments més importants de l'antiguitat clàssica. És considerat patrimoni de la humanitat. En l’antiguitat tenia un aforo de 50.000 persones amb 80 files de grades. Els que es trobaven a prop de l’arena eren o bé l’emperador o els senadors. A mida que ascendim trobem els estrats inferiors.
 17. 17. Sabies que la Fontana di Trevi...? És la major i més famosa fonts del Barroc. Es diu “trevi” ja que està situada entre “tres-vies”, marcant el final de l’aqüeducte. Els romans tenien com a costum construir una font al acabament de cada aqüeducte, encara que es va perdre aquest costum, es va recuperar més endavant amb l’aparició del Renaixement.
 18. 18. Sabies que la Torre de Pisa...? For construïda per estar verticalment, però degut a un error arquitectònic, es començar a inclinar a mida que es construïa. La seva altura és de 55 metres És el campanar de la Catedral de Pisa. Va ser construïda en 177 anys.
 19. 19. Molt bé!! Idò ara farem una petita Molt bé! activitat sobre això que Ara hem vist! una activitat farem sobre això que hem vist!
 20. 20. Activitat 1. Digues si la part encerclada es Itàlia: SÍ NO
 21. 21. Mmmmm.... Crec que hauries de tornar a intentar-ho! Torna a provar
 22. 22. Molt bé!! Com has dit, Itàlia és... Estás preparat/ada per passar a la següent activitat!
 23. 23. Activitat 2. Digues si la part encerclada és el continent Africà: SÍ NO
 24. 24. MOLT BÉ!! ESTÁS FET TOT UN VIATGER/A!! ENHORABONA!! AMEM QUE DIU N’AURELI ARA...
 25. 25. Estás segur que no ho vols tornar a intentar...? Va! Segur que a la pròxima ho farás molt millor! Apreta aquesta careta somrient per tornar-ho a intentar!
 26. 26. De Tots Aquests Destins, amb Quin Et Quedaries Tu? Per què? Estas segur que vols triar aquest destí?... Si vols pots tornar a enrere i triar de nou apretant aquest cor: Si estàs content amb el destí que has triat i el que vols es passar directament a les ACTIVITATS apreta la fletxa!
 27. 27. Jo finalment he escollit... ÀFRICA!! Altres
 28. 28. Crèdits Autora: Mª Del Mar Arnau Vidal Email:mararnauvidal@hotmail.es Any: Curs escolar 2013-2014 Torna
 29. 29. Guia Didàctica Crèdits Torna
 30. 30. Torna 1. Informació general 2. Descripció del Material 3. Orientacions Didàctiques 4. Avaluació i referències
 31. 31. Informació general • Informació generals i de identificació del material (fer una presentació breu) – – – – – Títol del material: Presentació MM interactiva Nom dels autors: Mª Del Mar Arnau Vidal Any de producció: 2013 Idioma del material: Català Breu descripció: L’objectiu d’aquesta activitat, ha estat posar en pràctica els meus coneixements sobre el power point fent una activitat didàctica amb hipervincles i sons. Els destinataris d’aquesta activitat seran els alumnes i l’àmbit en el qual intervendrem serà a la classe d’informàtica (ja que es necessita d’un pc per poder dur a terme l’activitat), però a l’assignatura de coneixement del Medi, ja que es parla de viatjar i estar relacionat amb el medi natural. – Durada estimada: Dependrà de cada alumne, però es un activitat merament informativa i d’oci, no hi haurà avaluació, així que el temps serà el que els alumnes estimin per dur-la a terme. – Especificacions tècniques: com ja he dit, es necessita d’un pc per poder fer-la. Es necessita d’un power point i d’altaveus per poder sentir el sons. – Aspectes generals sobre la instal·lació i utilització del programa: El programa power point ja sol venir instal·lat per la majoria d’ordinadors, i més a les escoles que és on es fa servir més. La utilització d’aquest es bastant simple, ja que tot està indicat. Si algú presenta alguna dificultat, hi ha molts tutorials a la xarxa que explique’n com fer-ne ús. Torna
 32. 32. Descripció del Material • Descripció del material/recurs (fer una descripció detallada del material atenent als indicadors que segueixen) – Concepció. El concepte d’aquesta activitat es informativa. És una manera de que els alumnes es familiaritzin amb altres programes i puguin veure l’existència d’hipervincles, sons... a partir d’aquí, d’aquesta petita demostració es pot començar a dur a terme per part dels alumnes. – Funcionalitat. La funció d’aquesta activitat es variada. La durem a terme de manera transversal, és a dir, intervindrà l’assignatura de tecnologia (o informàtica) i la de coneixement del medi. La motivació serà quasi assegurada ja que es molt millor fer la classe dinàmica que no amb el llibre. El que volem fer també, es fomentar l’experimentació i recursos de cada alumne per dur a terme la tasca. – Aportacions didàctiques. Aquest material promou la investigació i l’autoavaluació del coneixements, ja que els alumnes es poden interessar o no amb el coneixements del material. – Estructura i organització del material: El material està dividit en diapositives. La part principal en la que s’explica una situació la qual els alumnes han d’entendre. Més endavant trobem que els alumnes han de decidir cap a un destí, el que els hi agradi més, i també poden tornar enrere a fi de rectificar o si tenen curiositat. Finalment el material ens duu a la reflexió i a la teorització de tota la part pràctica, és on resumirem els temes principals i podrem tractar el tema que ens interessi sobre el Medi Natural. – Altres especificacions: L’adult estarà tota l’activitat present, ja que a part de ser curta, ha de supervisar, ha d’estar present per alguna possible dubte i sobretot per, en acabar l’activitat, fer les explicacions pertinents. Torna
 33. 33. Orientacions didàctiques • Orientacions didàctiques. – – – – – Destinataris. Els destinataris d’aquesta activitat són alumnes de segon cicle, de tercer de primària. Com qualsevol alumne d’aquesta edat, el que ha de fer el professor es estimular-los cap a l’aprenentatge. Hi ha nins que ja venen motivats i no necessites captar la seva atenció perquè s’impliquin, però en canvi, n’hi ha d’altres que els costa bastant més formar part activa de la classe. Per això consider que aquesta activitat pot ser molt bona per captar l’atenció de tots els alumnes a fi de després, poder explicar els continguts d’una determinada matèria ja que en aquest cas s’ha relacionat amb el Coneixement Del Medi, però seria factible amb qualsevol altra, ja sigui llengua, matemàtiques... Competències, Objectius, Continguts. Competències: Competència Social i Ciutadana, Competència Lingüística, Competència del tractament de la informació i competència digital, competència de la interacció amb el món físic, competència de l’autonomia i iniciativa personal. Objectius: Motivar els alumnes per a un futur aprenentatge. Fomentar la curiositat i la intriga cap a un tema determinat. Familiaritzar a l’alumne amb altres programes com és el power point. Continguts: Els viatges i els usos dels ordenadors. Torna Segueix
 34. 34. – Utilització del material: • Orientacions educatives per treballar amb el material: abans, durant i després de la sessió amb el recurs. Com he dit durant aquesta guia, aquest material serveix per d’alguna manera encetar un aprenentatge posterior, en aquest cas. Serveix per motivar a l’alumne, per predisposar-lo a una futura explicació. • Agrupament. Aquest material es durà terme, individualment o en parelles però simultàniament, tots a l’hora dins la classe. • Organització de l’espai i del temps: Com he dit, es farà l’aula d’informàtica, o a la classe normal, amb un visor de power point i els alumnes podràn passar a l’ordinador de la professora i experimentar. • Rol del docent. El paper del docent es fer que els alumnes es motivin i tenguin interés. L’objectiu d’aquest power point és fer que estiguin atents i tenguin ganes d’aprendre. Torna
 35. 35. Avaluació i referències – Avaluació: • Crec que el millor que es pot fer es no avaluar aquesta activitat com a tal. Sinó els resultats d’aquesta. Vull dir que el meu objectiu simplement és que amb l’ajuda d’aquest power point tinguin ganes de viatjar, de saber quins llocs més hi ha en el món, aprendre coses noves, que demanin molta informació...Si ha servit, ho sabrem en acabar l’activitat i en acabar la nostra explicació. Com és normal, es tindran en compte les actituds, l’interés, les ganes, l’escolta... • • 4. Referències i recursos – Referències: Fotos de: – https://www.google.es Torna

×