Progam mappicxs 2010

584 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
584
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Progam mappicxs 2010

  1. 1. PROGRAM MAPPiCXS: MEMBENTUK PARA PEMIKIR SEPERTI GENIUS [Di kalangan Pelajar, Guru, Pentadbir & Pekerja di Kedah] Nota: Segala hasil daripada program latihan Kemahiran MAPPiCXS ini akan di salurkan kepada INSANIAH ENDOWMENT FUND, untuk membantu pelajar miskin. 1. Mahasiswa Universiti Mulai pengambilan pelajar 2010 semua pelajar INSANIAH akan diberi latihan MAPPiCXS iaitu satu teknik yang amat berkesan dalam membantu para pelajar berfikir dan seterusnya belajar seperti Genius. Seramai 1600 pelajar baru INSANIAH telah pun melalui latihan ini. Teknik ini juga diperluaskan kepada semua pelajar Melayu di Institusi Pengajian Tinggi, dan setakat ini telah program latihan ini telah diadakan di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor [KUIS], dan perundingan telah diadakan dengan UiTM Kedah, untuk mengadakan program yang sama.
  2. 2. 2. Pelajar Sekolah Program ini juga akan diperluaskan kepada semua sekolah agama di seluruh negara. Antara yang telah diadakan – SMKA Kedah, SMKA Batu 5 Sabak Bernam Selangor, SMK Putra Jaya, Wilayah Persekutuan. Seramai 100 orang pelajar SMKA Kedah mengikuti Kursus MAPPiCXS – Belajar Seperti Genius di INSANIAH pada 26 September 2010.
  3. 3. 3. Belia Satu program perintis telah diadakan dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan, dan hasil yang menggalakan ini akan diperluaskan, melalui Institut Pengurusan dan Integriti (INSPIN), dan satu jadual sedang diatur dengan kerjasama INSANIAH dan INSPIN, di negeri Kedah mulai October 2010.
  4. 4. 4. Guru, Pentadbir dan Pengurus Kursus MAPPiCXS ini telah pun diadakan kepada para guru, pengurus dan pelajar. Contohnya semua para pensyarah di KUIS, Pegawai LKIM, Guru Agama di Selangor telah menghadiri kursus MAPPiCXS ini. Program tersusun seumpama ini akan diadakan di negeri Kedah dengan kerjasama INSPIN. Kursus MAPPiCXS – Teknik Kreatif dan Inovatif dalam Pengurusan untuk Pegawai & kakitangan LKIM negeri Kedah
  5. 5. 5. Pengantarabangsaan Di peringkat antarabangsa MAPPiCXS telah di perkenalkan kepada semua pelajar di Europe International Islamic University [Turkish Branch]. Ejen untuk mengadakan kursus MAPPiCXS ini telah pun dilantik di Turkey dan Kazakhstan.

×